Столичната община изгражда над 100 км ВиК мрежа

Инвестицията е в седем столични района
11
Столичната община изгражда над 100 км ВиК мрежа
Снимка: БГНЕС

Столичната община изгражда над 100 км водопроводна и канализационна мрежа в седем столични района, съобщиха от пресцентъра на общината.

Столичната община изпълнява в момента седем проекта за изграждане на канализация по оперативна програма „Околна среда". Изграждат се над 100 км канализация в кв. „Драгалевци", „Кръстова вада – изток", „Суходол", „Бенковски", „Обеля", „Нови Искър" и на гр. Банкя, кв. „Градоман", „Михайлово", „Вердикал" и с. Иваняне. При реализация на проектите за обновяване на централна градска част се подменят съществуващи инженерни мрежи, в това число, се подменени стари топлопроводи и ВиК-мрежа.

БТА припомня, че „Софийска вода“, част от „Веолия" планира за 2022 г. инвестиции за над 51 млн. лв. за подобряване на ВиК-инфраструктурата на столицата и надграждане на услугите за потребителите. Това е най-големият размер инвестиции, които се правят в рамките на една календарна година за последните 12 години. За сравнение, през 2021 г. дружеството е инвестирало над 40 млн. лева, при планирани 38,9 млн. лева, информираха през миналата година от дружеството.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: Столична община
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Камен преди 1 година
Колко нови абонати за канал ще включат в него или гоним км. Без абонати.
5
0
 
2
 
! Отговори
Лъжат ви преди 1 година
Канализацията в Кръстова вада я изградиха частните строителни фирми, но на много места в Кръстова вада не се разрешава строителство, защото дебитът към Черни връх бил изчерпан.Как не ви е срам да лъжете?Мен не ме пускат вече 7-*** година.
4
0
 
2
 
! Отговори
Безимен. преди 1 година
Четете ли какво публикувате? Последно Столична община ли ще строи или Софийска вода? Или ще има поръчка към нашта фирма да сменяме тръбите като Общината ще плати на Водата а водата ще ни плати на нас да подмениме тръбите! И после тръбите е то чак после ще се пукат.Ако столична община ще ги сменя какво чакахте толкоз години от общината??
3
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Верно ли ППДБ готвели балтия с вдигнато на данъците в Софето, ха дано!
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А за община Кремиковци кога ??? 25 години обещания и лъжи, последните от които отпреди коронакризата, 1/4 от 21 век измина... На протести ли трябва да отидат нещата ?
1
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бравооо! А в България КОГА???