След пороите обстановката в София се успокои

Спаднали са нивата на реките и язовирите
10
След пороите обстановката в София се успокои
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Като цяло се успокои ситуацията, спаднаха нивата на реките и язовирите. Единствено река Лесновска е с повишени нива, така че там и в момента са моите екипи и заедно с районната администрация могат да наблюдават и да предприемат мерки, каза столичният кмет във връзка с проливните дъждове на територията на София.

Задачата оттук нататък е да продължи отводняването и почистването, където е необходимо, добави кметът. Тя съобщи, че е възложила задача да бъдат описани щетите по общинската и частната инфраструктура. Общинската е важна, защото някъде буквално имаме изровени улици, които ще трябва да възстановяваме и то бързо, добави Фандъкова.

Няма проблеми в училища, детски градини, а единствено в общинската инфраструктура - с някои улици в район “Витоша”, “Нови Искър” и “Кремиковци”. Това са и районите, където има щети. При този обилен дъжд и тези количества, които се изсипаха над София, смятам че благодарение най-вече на превенцията, в която инвестираме постоянно и реакцията на екипите, щетите са доста ограничени, каза кметът.

По думите на Фандъкова сигналите са намалели чувствително. От сутринта има три - предимно от частни сгради, добави тя. Екипите на общината и пожарната съдействат и на хората. Има и паднали дървета. Отстранени са клони и всичко, което може да бъде опасно, разпоредено е и постоянно да се проверява за изсъхнали дървета.
Няма пострадали през последните два дни, каза Фандъкова. /БТА, Росица Илиева /


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: наводненияФандъкова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
2
 
! Отговори
НЕМА ПРОБЛЕМИ..!!!! преди 10 месеца
.....ВМЕСТО ДА ЧИСТЯТ КОРИТАТА НА РЕКИТЕ И ДА СТРОЯТ ДИГИ ----КМЕТОВЕТЕ ВЕЧЕ МОГАТ ДА ХАРЧАТ СПОКОЙНО ОБЩИНСКИТЕ БЮДЖЕТИ ДО СЛЕДВАЩИЯ ПОТОП----ТОГАВА ПАК ШЕ ОБЯВЯТ "ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ " ЗА ДА ГУШНАТ ПО НЕКОЙ МИЛИОНЧИК , ЗА СОБСТВЕНАТА СИ ГУШКА..ХАХА,ХА,ХААА.....МНООООГО СТАР НОМЕР Е ТОЯ!!!.....БАЛАМИТЕ И ВЕРВАЩИТЕ--- НЕ СВЪРШВАТ У НАС!!!
6
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Вижте ги бе, вижте ги - Элитът на нацията!
5
1
 
6
 
! Отговори
не е за радване преди 10 месеца
Мисля, че Фандъкова изобщо няма причина да е толкова сияйна и засмяна като на снимката, защото София е като разораната целина! Тротоари - разбити, пътищата - дупка до дупка, кофите за *** - преливат, транспорта - мръсен и нередовен! Жълтите плочки - по-зле и от преди ремонта, за Графа да не напомням.....А тя се смее, милата! Явно на нас, гражданите, дето я търпим 15 години.
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Данчето е като моделка.. вижте мъжете отзад как са се изчервили в нейно присъствие..
3
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Самоковската пенюга също толкова вреда на столицата както Тиквун за България
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А кой проверява за изсъхнали дървета, преди да паднат? няма такова нещо
1
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
И каква точно е заслугата на тиквената слугиня? Може би спря дъждовете?