ДАЗД се самосезира за детето, редило плочки в София

Агенцията ще иска от полицията да установи самоличността на детето
28 авг 2023 16:45, Красимир Ангелов
38
ДАЗД се самосезира за детето, редило плочки в София
Снимка: БГНЕС

Държавната агенция за закрила на детето се самосезира по повод информация за дете, полагащо труд в строително-ремонтни дейности в град София, съобщават от институцията в писмо до медиите.
 
ДАЗД изиска информация и предприемане на мерки по компетентност от Дирекция „Инспекция по труда - София“, от кмета на район „Красно село“, както и от Столична община и Столичния общински съвет.

Още по темата
От страна на Държавната агенция за закрила на детето са сезирани и Дирекция „Социално подпомагане“ – Красно село и Дирекция „Социално подпомагане“ – Оборище, към която работи отдел „Мобилна работа с деца в риск“ за извършване на действията, които са в правомощията им.

Поради липса на конкретни данни за детето, което се вижда на разпространените кадри, ДАЗД поиска съдействие и от Главна дирекция „Национална полиция“, с оглед установяване самоличността на детето, както и на други деца, в случай, че има такива. След получаване на необходимата информация ще бъде уведомена компетентната дирекция "Социално подпомагане" за предприемане на мерки за закрила и гарантиране правата и интересите на детето/децата, съобщават от Агенцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
ДАЗД са се почесали по топките.....
35
0
 
3
 
! Отговори
ха ха преди 7 месеца
До Анонимен....от 16 септември все живо от първи до осми клас е тръгвало на бригада да бере ябълки, домати, чушки и т.н Малко се поунесе с антикомунистическата пропаганда .Личи си че преписваш опорки по нареждане на "онова" посолство и въобще не си живял по това време . Сигурно си бил още на баща си в торбичките . Я ми обясни , умнико, как първокласник бере ябълки .... Ахахахаха. Тролейче новородено.
34
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Еднодневни бригади имаше в основното училище - поне два-три пъти по време на учебната година. През есента на 1967 г. всички софийски осмокласници са били карани с автобуси всяка сутрин по околните села, за да събират картофи и това е продължило 10 дена. По селата обаче, на 15 септември е било тържеството по случай началото на учебната година, а от 16 септември все живо от първи до осми клас е тръгвало на бригада да бере ябълки, домати, чушки и т.н.
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Дедо Поп - През 70-те години някои са чували, че бригадирският труд се заплаща, но на други комсомолските секретари са им казвали, че това, което са изработили, струва по-малко пари от онези, които са били дадени за нощувките и храната на бригадирите, а също и за транспорта, ползван от тях.
32
2
 
8
 
! Отговори
И аз да ви рекна преди 7 месеца
В труда няма нищо лошо стига да не вреди на здравето на детето. Плочките не са толкова тежки за някой на 15-16 години.Кое е по добре да работи и да си изкара парите или да проси в подлеза на Софийския Университет???
31
4
 
5
 
! Отговори
Дедо Поп преди 7 месеца
До Анонимен Нещо си се объркал ... Сигурно е станало като си си сменял пола . От 5-6 клас се ходеше на опитно поле . Там се гонехме около лехите, подпирахме се на мотичките и ядяхме ягоди ... Ако искаш се трудиш, ако искаш не. На бригади се тръгваше след осми клас. Голям кеф. Нямаше кой знае колко работа, но пък вечерите си правехме купони с момичетата ... Що сиси съм обарал, брой нямат. И НЕ ЛЪЖИ. Плащаше се. И то добре. Не знам ти в какъв концлагер си бил, аз говоря за времето 1986-1988г.
30
0
 
5
 
! Отговори
моля Ви... преди 7 месеца
Уважаваната агенция да ни осведоми,в кое училище учи детето и в кой клас ще бъде през новата учебна година.Това е по важно от реденето на павета.Аз плочки не видях.Ако вече на павета викате плочки,се извинявам предварително.Благодаря!
29
0
 
5
 
! Отговори
Пижо преди 7 месеца
Не е истина. Агенцията за защита на детето щяла да търси чие е детето!!! А някой случайно да вземе да потърси фирмата, чиято работа върши детето?!?!?
28
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Дано не е дете, наредило 20-тина плочки, само за да стане клипчето за новините. Да има да си обсъждаме за детския труд преди .... пък сега .....Ей тогава някой е за бой. Нищо лошо иначе, обаче циркаджилъка в новините вече е на повикване, затова се съмнявам.
27
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
При социализма тръгнахме на бригади още в пети- шести клас.Дори не ни плащаха, защото ,, това е доброволен труд, в полза и за изграждане на социализма!Така хем ни учеха от малки на труд, хем разбирахме че няма да получаваме пари.За това беше стимула,, учи мама, за да не работишЗа това никой не искаше да ходи в строителството и селското стопанство- защото не плащаха добре.
26
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
То цяло правителство имаме, което работи незаконно, пък те за едно дете се хванали...
25
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Я,да оставят детето ,напълно е възможно да нареди плочките по правилно от баш майсторите.
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
най убаво е насело, няма плочи, а черен път, само главната е асвалт щото карат с 80 там и с повече
23
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Срамота е децата да помагат на баща си, да се учат на труд. Недопустимо поведение. Трябва да лежи по цял ден на дивана и да цъка на телефона. Това е вече правилното отглеждане на дете. Честита Джендерастия.
22
1
 
9
 
! Отговори
Дучеф преди 7 месеца
То от къде да знае, че реди плочки - просто си играе;)
21
1
 
4
 
! Отговори
Вторачени в шосето, преди 7 месеца
не разбирахте, че скапаните пътищата чупят джанти и автомобили. А скапаните тротоари трошат глезени, колена, тазобедрени стави... И това при един човек 60+ си е инвалидизация. И струва на данъкоплатеца много повече, отколкото ако имахме дори асфалтирани тротоари.
20
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Имаме закони, на никой не му дреме..
19
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Аз почнах да работя на 16 за да имам пари за размотаване и дискотеки.
18
1
 
2
 
! Отговори
До Кинг Киро преди 7 месеца
Имаше цял видеоклип, но го свалиха. Защото е дете. Влизай в тубата и гледай - тях закон не ги лови. За разлика от общо трите нормални професионални новинарски сайта в България, първият от които е dnes.bg. Имам експертиза и ценз в тази област, мога да преценя. Не е просто лично мнение.
17
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 8 - а милион рубли са около 200-300 лева... хахахахханяма да редят плочки, а що коапят в уранови мини