БСП за СОС: През цялото време има опити за торпилиране на разговорите

От сутринта започват да правят интриги по наш адрес, заяви Иван Таков
11 яну 2024 10:55, Анисия Иванова
6

Групата на социалистите в Столичния общински съвет отказва участие в организираната от кмета Васил Терзиев среща за излизане от кризата с избора на председател.

"От деня на клетвата стилът на работа не се е променил особено. Пускат се в публичното пространство предложения, в последния момент ни се изпраща документ и ние трябва да реагираме веднага и едва ли не да рапортуваме. Ние първи тръгнахме да търсим решение. През цялото време има опити за торпилиране на каквито и да било разговори. От сутринта започват да правят интриги по наш адрес", заяви председателят на БСП-София Иван Таков пред Bulgaria ON AIR.

Той посочи, че бившият председател на СОС от ГЕРБ е започнал да говори за "червени сватби" и писмена договорка между БСП и ПП-ДБ-СС, а такава договорка няма.

"Получаваме документ в късния следобед: "Елате утре в 11 да го дискутираме и вдругиден да изберем председател на Общинския съвет на ротационен принцип". Подходът не е сериозен. Това е имитация за опит за намиране на решение. Колко пъти го правихме това с ходенето и казването "Не се прави така"?", обясни Таков в "България сутрин".

Гостът изтъкна, че групата на БСП е единствената лява в този Общински съвет.

"Отказвам ние да бъдем някакво решение за вътрешнокоалиционни или ротационни проблеми. Нормално ли е 3 дни след първата ни среща да започнат да транжират паметници? Доказано е от съда, че случващото се е незаконно. Как да седнем да работим и да подкрепяме нещо?!", настоя Таков.

Според него СОС ще започне да работи и не се усеща коренна промяна между стария и новия Общински съвет. По думите му с много лека ръка сме започнали да приемаме ротационни председатели, некоалиции и сглобки.

"Имаме решение да подкрепим наш кандидат за председател на Общинския съвет. Нямаме друго решение. Нищо не се е променило от последния път, в който говорихме, за да променим решението си", подчерта Таков.

Гледайте целия разговор във видеото.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 3 месеца
Таков-и ми ти работи.
1
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Айде и тоя като развален грамофон, кой освен червените баби го интересува общинския съветник, че е ляв. има да се гласуват проекти за града и в изграждането на нова улица или друго няма ляво или дясно.