Кървава баня след футболен мач в Египет

Десетки загинали и стотици ранени при меле след двубоя
1 фев 2012 22:15,
78
Кървава баня след футболен мач в Египет
Пожарът на стадиона в Кайро. Снимка: Ройтерс

Най-малко 73-ма души са убити при масов бой между фенове след футболен мач на стадиона в египетския град Порт Саид, съобщи държавната телевизия, цитирана от Ройтерс. Ранените са поне 300.

Феновете на местния тим Ал Масри нахлуха на терена секунди след като мачът с водещия египетски отбор Ал Ахли завърши с рядката победа с 3:1 за домакините.

По думите на заместник-министъра на здравеопазването Хишам Шиха стотици са ранени при настъпилата блъсканица. Повечето от жертвите са починали от задушаване в мелето, съобщи Франс Прес.

Според лекар от местната морга, цитиран от Асошиейтед прес, някои от жертвите са служители от силите за сигурност.

Скоро след съобщението за сблъсъците в Порт Саид египетската телевизия показа кадри с пожар, подпален на футболния стадион в Кайро, след като реферът отменил мача между отборите Замалек и Исмаили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
2
 
! Отговори
Арабска работа преди 12 години
Организираното посещение на футболен мач е културно мероприятие, за което арабската раса очевидно не е дорасла.
51
1
 
5
 
! Отговори
ехо преди 12 години
Демокрацията е славно нещо.....само така..бой и е......!!!
50
0
 
1
 
! Отговори
келеша преди 12 години
Прав си Гацо!
49
0
 
5
 
! Отговори
Гацо преди 12 години
Прав си 65! Спортът е за спортуване, а не за гледане! Какво общо има със спорта некъв мазен пубер със свлечени дънки, 80 кг. лой по *** и корема и двулитрова бутилка бира в ръка? Това е пртрет на футболния фен. За тези *** се строят стадиони за милиарди, за да се бият там и да трошат каквото им попадне по време и след "спортното събитие". Точно толкова със спорта имат и футболните звезди, накичени с обеци по ушите, носа и ку..а, покрити с татуировки и мислещи само за пари и силикон.
48
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всички футболни, изобщо спортни, "запалянковци" са ***! Ако сте запалени по спорта - практикувайте го, дебелогъзци! Не палете стадиони и не убивайте! Спорта е здраве!
47
1
 
5
 
! Отговори
@ Dakata преди 12 години
Смисъла на футбола е какъвто е смисъла на всеки един спорт , да му се наслаждаваш и да се забавляваш на стадиона, смисъла на футбола е не да се биеш или да убиваш хора , това е смисъла на войната , ако искаш да убиваш хора , заминавай по пустините да трепеш араби за американската кауза петрол и наркотици. 73ма мъртви са страшно много хора , заради някъв *** мач , може ли заради някакви отбори да се пребиват ?
46
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Aide koito vidql piramidite vidql veche ne e za hodene v Egypt
45
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Футболните фенове са прости същества. Но това е разбираемо. Не може да си фен, освен ако не си умствено изостанал.
44
1
 
12
 
! Отговори
шани преди 12 години
такива са родени-такива ще си умрат,***.
43
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Прости хора и свобода. Още не са дорасли за ,,демокрацията,,.
42
2
 
3
 
! Отговори
до 47 преди 12 години
Ами скривай се и не коментирай. 36 говори за мюсюлманските държави по принцип, не конкретно за Египед. Наистина повечето от мюсюлманските държави са супер зле в много отношения, а на жените им пък не им завиждам. Ти като искаш отивай там, да ти е... м....!
41
1
 
5
 
! Отговори
''Арабска преди 12 години
Въпреки неистовите напъни да се оправдаят мюсюлманските безобразия, всички виждат какво става!
40
0
 
3
 
! Отговори
xaxa преди 12 години
do nomer 50: ne znam ti kade si i kakvo ima tam ama otvori koeto i da e spisanie za IT i tehnologii i vij Bulgaria na koe mqsto se podrejda po dostapnost i skorost na interneta be bastun.Togava nii kazvai kakvo sme imali tuk i kakvi sme bili galosh otkasan s rqzana p*shka.Moje i da sme bedni ama sme tri pati po umni i nadareni ot mnogo razvivashti se strani sas 5 pati po goliama pokupvatelna vazmojnost i s prekrasni uslovia za razvitie.vij ni sportistite i umnite xora palqcho kav Kuveit rezak
39
1
 
5
 
! Отговори
див талибан преди 12 години
Къде са проституиращите *** пак да кажат нещо за т.нар. ''арабска пролет''!А каква ли ще е ''арабската есен''?
38
3
 
12
 
! Отговори
Dakata преди 12 години
Не мога да повярвам, че държави от третия свят имат по-добра футболна култура от нашата. Те наще едни хулигани - мъжки пу**ки облечени в Перита, Бърбърита, Лонсдейли и т.н. Е тва което става в Египет е истинския смисъл на футбола. Кога ще видим това и в България?
37
1
 
9
 
! Отговори
Лебеда преди 12 години
ДАНО нашите филмирани футболни фенчета да НЕ вземат пример...
36
2
 
11
 
! Отговори
до 50 преди 12 години
Много е тъпо и неуместно да сравняваш по какъвто и да било начин кувейт с египет.Общото е само че са ислямски държави но като стандарт на живот и култура все едно да сравняваш албания и германия.Египтяните са чиста проба *** - *** , прости , примитивни живеят още като абсолютни диваци.И между другото кувейт ако нямаха пари за технологии щяха да бъдат същите диваци , петрола ги спасява.
35
6
 
4
 
! Отговори
Toni преди 12 години
Do N 46: Mnogo si prost, ako mislish che v arabskite strani niama komputri ili razvlechenia, az jiveia ot 7 godini v Kuwait, tuk horata imat po 2 PC, Iphone, i dostup do vsiakakva informacia, a ti v Bg da ne bi da jiveesh v golemia informacionen rai....
34
0
 
12
 
! Отговори
moi преди 12 години
Благодарение на еволюцията, човек притежава 3 мозъка - нео-кортекс (мисловна дейност), среден (емоции), първичен (съхранение). Първичният мозък е най-бърз при реакции застрашаващи индивида и той реагира основно на 3 стимула - опасност, секс и храна. Най-лесно хората се манипулират чрез представата за опасност - така се ограничават правата на хората.
33
0
 
9
 
! Отговори
moi преди 12 години
Бас хващам, че сега ислямистите ще се възползват от тези събития и ще започнат да промиват мозъците на хората, че ако има Шерият, такива работи няма да се случват. Ще прокарат някакво законче, което да ограничава хората, после може да инсценират 'военен' преврат и ще заграбят властта. Историята се повтаря (Иран), мюслите не знаят какво е демокрация, те разбират само от силен владетел.