Великолепно начало за Пиронкова в Маями

Българката отново срази хърватката Петра Мартич
21 мар 2012 10:44,
3
Великолепно начало за Пиронкова в Маями
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова започна по блестящ начин участието си в тазгодишното издание на престижния международен тенис турнир от категорията “Premier Mandatory” в Маями с общ награден фонд 4 828 050 долара.

В среща от първия кръг на надпреварата, пловдивчанката срази с 2:0 сета 57-та в света Петра Мартич, в отделните части 6:3, 6:2.

Цвети не стартира по най-добрия възможен начин двубоя, допускайки пробив още в първото си подаване, но след това изцяло иззе инициативата и след като реализира две от трите си възможности за пробив с лекота стигна до крайното 6:3.

Във втората част превъзходството на българката бе още по-осезаемо, като в собствените сервис геймове Цвети бе просто брилянтна и не позволи на Мартич дори да стигне до ситуация за пробив, а от своя страна на два пъти спечели подаването на хърватката и така след само 69 минути игра стигна до така ценния успех.

От седемте си участия в надпреварата Пиронкова за първи път постига победа в основната схема, която освен 12 725 долара от наградния фонд ще й осигури и 50 точки за световната ранглиста, а ако иска да направи нещо запомнящо се в Кей Бискейн пловдивчанката ще трябва да повтори показаното и срещу 21-та в схемата Роберта Винчи.

До момента първата ни ракета и италианката са се срещали на два пъти в официални двубои от календара на WTA, като и двата пъти победата е била за Роберта Винчи – през 2009 г. в Марбея и през 2010г. на “Пан Пасифик” в Токио.

Още тенис новини четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
2
 
! Отговори
хаха преди 12 години
Цеца Старта :-)
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мачкай,Гришо!!
1
2
 
3
 
! Отговори
шуменец преди 12 години
къде е аскьово?

Спонсорирани публикации