Григор: Показах психическа устойчивост

"Знаех какво да очаквам от Андерсън", сподели Димитров
9 авг 2014 11:24, Друми Георгиев
17
Григор: Показах психическа устойчивост
Гришо показа характер, когато беше опрян до стената. Снимка: Ройтерс

Психическата устойчивост в решителните моменти е бил ключът към победата на Григор Димитров срещу Кевин Андерсън на четвъртфиналите на турнира в Торонто.

Българинът спечели с 5:7, 7:5, 7:6(6) в драматичен четвъртфинален мач и на полуфиналите очаква французина Жо-Вилфрид Цонга.

"Знаех какво да очаквам от Андерсън. Играли сме много пъти един срещу друг и никога мачът не е завършвал с чиста победа за един от двамата", сподели Гришо, цитиран от БТА.

"Бях наясно какъв сервис има Андерсън, но като цяло и двамата не показахме най-добрия си тенис. Решаващо бе психическата устойчивост при разиграването на ключовите точки. Бях по-силен накрая в този компонент", добави Димитров.

Полуфиналният мач на българския тенисист срещу Цонга е тази вечер след 22.00 часа българско време.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: тенисГригор Димитров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Марто преди 9 години
Браво Гришо... а на оня *** къде е недоволен че бил загубил на полуфинала ко да му кажа освен да взема една ракета и да му я навра в *** ама така напреки...
11
3
 
4
 
! Отговори
не син преди 9 години
Гнусни смрадове леят злоба в чата ! Това племе само ще се затрие ! Честито на Гришо , всичко сам си е постигнал !
10
3
 
6
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
Тенисът е...динамичен спорт.Мили...секундите решават изхода на двубоите.Григор доказа че не случайно е сред големите в световният елит.Реакция и...психика;явно ги...придоби и сега бере...богати плодове в турнирните сблъсъци.
9
2
 
14
 
! Отговори
emil.popov.35 преди 9 години
Злобните тролчета не са пропуснали да вмиришат форума. Напук на тях Гришо мачка и мачка с трикольора на България! И така ще го прави, докато играе! Браво Гриша, браво българино!
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 8Добре, бе папагал, как ще коментираш при 4-4 в третия сет и 9-я гейм на сервис на Гришо?Та той беше безобразен. Иначе като стане дума за късмет, само от едната страна гледате. А този безобразен 9-ти гейм от страна на Гришо не беше ли луд късмет за Андерсън и същевременно пробив който води до печелене на мача на свой сервис?Тъпан смешен!
7
6
 
5
 
! Отговори
гг преди 9 години
Никаква устойчивост не беше, просто късмет. Андерсън сбърка невероятно лесни топки , забиваше постянно в мрежата при слаби удари,прави двойни грешки...а сбърканата топка при мачбол за андерсъв беше просто смешна
6
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 6То по твоята идиотска логика най-великият в тази игра Федерер загуби от Джокович на финала на Уимбълдън. И той ли не е голяма работа, жалък?
5
33
 
4
 
! Отговори
lol преди 9 години
Григор - срам за България, защо загуби от Джокович на Уимбълдън като си голямата работа?
4
2
 
18
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 9 години
Преди година и нещо, може би - казах, че на Гришо му е голям проблем психическата стабилност. Ако някой му помогне там, ще стане голяма сила. Беше след мач с Мъри. Там просто до един момент Григор го мачкаше, все едно не е трети в света, а 303-ти. И в един момент след (успешен) опит на Мъри да се окопити - започна серия от глупави грешки и нашият загуби.И ето, че Роджър Рашид се появи и Григор има само 2 основни пречки - Рафа и Новак. Но като гледаме резултатите му с тях - и те са на кантар...
3
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Голям късмет имаше срещу Андерсън.
2
5
 
2
 
! Отговори
гришо спамера преди 9 години
Първи иска да каже, че психостабилността в случая е психоатака. Всъщност това е много psi налягане и във формата на спам-заблудителни съобщения. Абе дълбоко море от спам. Ил флууд. Дионисий, кажи се!
1
3
 
19
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
Гришо просто изнерви до припадък тоя Андерсън със спортната си злоба в поведението си и погледа даже при 2-та мачбола на Андерсън. В погледа му се четеше" Не можеш все асове да ми вкарваш, бе ***! Време е да сбъркаш! И Андерсън го послуша и се спече като аматьор!За жалост Джокович на Уимбълдън не бе с пикливата психика на тоя дългия.