Кои са най-зрелищните турнири в света на е-спортовете?

Обновена: 10 май 2023 18:31 | 3 юни 2021 17:07, Александър Попов
Кои са най-зрелищните турнири в света на е-спортовете?

Електронните спортове набраха скорост в последните десет години и се превърнаха в предпочитана дисциплина от редица фенове. Не можем да се изненадаме от този факт, все пак инвестицията в него е огромна, а самата индустрия скоро може да достигне сумата от милиард долара. Благодарение на различните спонсори, влиянието на социалните мрежи и дори присъствието на букмейкърите, можем спокойно да го смятаме за една приятна изненада и допълнение за всички фенове. Аудиторията също не е малка, около половин милиард души следят с интерес големите турнири и също така много от тях правят прогнози. Ще открием, че платформата на Bwin разполага с много добра и професионална секция, предлагаща дори бонуси, за тях можем да прочетем тук - Bwin bonus и също така да видим някои допълнителни функции. Кои обаче са най-големите турнири и защо трябва да им обърнем внимание. Това ще разгледаме в следващите редове.

Honor of Kings

Това е турнир, който успява да привлече около 100 милиона активни играчи, с което се доказва, че това наистина е един особен спорт. Игрите тук са две - League of Legends и Dota 2. Организаторите са насочени предимно към китайските геймъри, но от 2015 г. същият е отворен и за всички останали професионалисти. Експертите го наричат олимпийското събитие на електронните спортове и има защо. Тук обратите и изненадите са винаги гарантира, а наградният фонд е особено щедър. Победителят спокойно влиза в клуба на милионерите.

EVO Championship Series

Смятан е и за един от най-старите турнири, особено след като забележим, че се провежда от далечната 1996 г. в Калифорния. Тогава обаче форматът е бил повече локален, отколкото световен. Днес, благодарение на интернет и модерните технологии, същият се превърна в особено събитие за всеки професионален геймър. Това е турнир, който съчетава в себе си някои от най-добрите бойни игри, като подозираме, че много от тях са известни - Street Fighter, Mortal Kombat, Tekken и дори Super Smash Bros. Тук трябва да бъдем сигурни, че емоцията може да задмине дори реални спортни дисциплини като UFC и боксът.

Fortnite World Cup Champion

Искате ли да станете милионери? При това с помощта на видео игра? Това е мястото. Точно тук ще открием, че наградният фонд се измерва в много сериозни суми, последният победител си тръгна с 3 милиона долара - в такива моменти човек може да се замисли защо не играе повече видео игри. Fortnite се превърна в мания за толкова кратко време, че в един момент започна дори да се отразява на всяко едно нормално домакинство, не бяха малко децата, които използваха кредитните карти на родителите си, за да закупят по-престижни продукти от въпросното заглавие. Точно тук наистина ставаме свидетели на зрелище, което не бихме открили никъде другаде.

League of Legends World Championship

Това е спортът с най-висока популярност, финалът беше гледане от почти 4 милиона зрители през 2019 г., а това наистина са впечатляващи цифри. Стратегическата игра е нещо като динамичен еквивалент на шаха, но тук стратегиите и техниките за победа се променят във всяка една минута. Организаторите дори създават атмосфера, с която да направят това преживяване незабравимо не само за участниците, но и за гостите и зрителите. Представете си го като финал на всеки друг спорт, но с още повече емоция. Този турнир чупи рекорди по гледане всяка година и тази няма да е изключение.

Dota 2 "The International"

Царят на електронните спортове остава Dota 2, но освен световно внимание, тази игра има и впечатляващ турнир, който никога не разочарова. Именно на нея родни играчи като Иван Иванов успяха да инкасират милиони, като до този момент продължават да се смятат за лидери. Наградният фонд е от около 34 милиона долара и за него се борят много професионалисти. Форматът стигна до там, че дори се направиха няколко документални филма, демонстриращи влиянието на електронните спортове в днешно време. И това изобщо не ни изненадва, особено след като това предложение е и едно от най-популярните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирани публикации