Реал се разправи с Челси и взе добър аванс преви реванша

Милан победи Наполи с 1:0 в другия четвъртфинал
Обновена: 13 апр 2023 09:46 | 13 апр 2023 09:43, Красимир Ангелов
2
Реал се разправи с Челси и взе добър аванс преви реванша
Снимка: БГНЕС

Носителят на трофея Реал Мадрид погледна комфортно към полуфиналите на Шампионската лига, след като победи с 2:0 у дома Челси в първия мач от четвъртфиналите.

Без да блестят особено момчетата на Карло Анчелоти си осигуриха аванс преди реванша следващия вторник след голове на Карим Бензема в 22-та минута и резервата Марко Асенсио в 74-та. От 59-та минута гостите играха с човек по-малко заради директния червен картон на Бен Чилуел.

Вратарят на Реал Тибо Куртоа пък направи няколко запомнящи се спасявания.

Реваншът на „Стамфорд Бридж“ е следващата седмица, а победителят от сблъсъка ще играе на полуфиналите срещу Манчестър Сити или Байерн Мюнхен. Във вторник "гражданите" спечелиха убедително у дома първия мач с 3:0.

В другия четвъртфинал от снощи опитът на Милан си каза думата и росонерите спечелиха първия рунд от битката с Наполи на четвъртфиналите на Шампионската лига. Носителят на седем КЕШ победи с 1:0 у дома лидера в Серия А, макар да не доминираше. Хората на Стефано Пиоли отправиха общо 2 точни удара в мача, но попадението на Исмаел Бенасер донесе успеха за Милан.

Наполи пък пропусна половин дузина отлични положения, а великолепни спасявания направи Майк Менян. Адзурите завършиха мача с 10 души, след като с два бързи жълти картона бе изгонен Замбо-Ангиса. Той, както и централния защитник Ким ще отсъстват от реванша, който е след седмица в Неапол.

Всичко за срещите от Шампионската лига четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
dakotabg преди 1 година
На това се казва,фа преВиеш авснса