Намаляла е опасността Русенски Лом да залее предприятия в града

В четвъртък Русенски Лом преля над дигата по левия й бряг и наводни над 4500 декара по двата бряга, както и пътищата покрай коритото на реката
9 юли 2005 12:28,

Намаляла е опасността придошлата река Русенски Лом да залее предприятия в западната промишлена зона на града, съобщиха от Гражданска защита. Ниското ниво на Дунав позволява по-бързо да се оттеглят водите при устието на Русенски Лом.

Вчера изпълняващият длъжността кмет на Русе Валентин Вълчев изрази опасения, че Русенски Лом може да залее пет големи предприятия в града.

Започна укрепването на диги и създаването на нови временни препятствия, които да ограничат разлива на реката.

Продължават мерките за преодоляване на последиците от наводнението в русенските квартали "Долапите" и "Средна кула", съобщиха от общината. В четвъртък Русенски Лом преля над дигата по левия й бряг и наводни над 4500 декара по двата бряга, както и пътищата покрай коритото на реката.

В село Басарбово бяха наводнени 13 къщи, фирмата "Скални материали", автосервиз, цех, Басарбовският манастир и гъбарник.

В кварталите "Средна кула" и "Долапите" са наводнени цех за пластмаси и 19 жилищни сгради, разположени непосредствено до реката, според справка от русенската общинска администрация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание