Пожар избухна в парк "Централен Балкан"

Има предположение за умишлен палеж
Обновена: 28 ное 2011 17:31 | 28 ное 2011 17:31,
3
Пожар избухна в парк "Централен Балкан"
Снимка: архив, Булфото

Пожар е избухнал в Национален парк "Централен Балкан", съобщиха от екоминистерството.  Сигналът е получен малко след 12,00 часа днес от очевидец в района. Мястото на пожара е над махала Нешковци, община Троян.

Към него веднага са тръгнали шестима служители на Парковата охрана - от юг от Парков участък Клисура, и от север – от Парков участък Троян. В момента те обхождат мястото на пожара от два противоположни подстъпа - местността Букова могила откъм Клисура и махала Нешковци откъм Троян.

Съобщава се за много голям фронт и множество огнища, което създава предположение за умишлен палеж. Дирекцията на парка подготвя сигнал до Районната прокуратура в Троян.

Горят суха трева, папрат, храсти и шума в горската част. Пожарът навлиза в границите на Резерват Стенето. Характерът на терена не позволява достъп на коли до огнищата. С шестимата служители, участващи в първоначалното овладяване на пожара, в момента няма мобилна връзка.

Подготвя се мащабна организация на служителите от охраната на парка за потушаване на огъня. Уведомени са Областната управа в Ловеч, община Троян, Районна служба "Пожарна безопасност и спасяване" - град Троян, и Държавно Горско стопанство - Черни Осъм, за съдействие, след като се установи обхватът на пожара.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: пожарЦентрален Балкан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
НАВСЯКЪДЕ ГОРИ преди 12 години
ДЪРЖАВАТА ГОРИ. БОКО МРЪСНАТА МУТРА И ОСТАНАЛИТЕ БАНДИТИ ОТ ГРОБ ВЗРИВИХА СТРАНАТА. СПАСЕНИЕ НЯМА . НАЛИ ИСКАХТЕ ГЕРБ И ГЛАСУВАХТЕ ЗА МУТРИТЕ. СЕГА ЩЕ ПОЛУЧИТЕ ГРОБ.
2
0
 
9
 
! Отговори
Иванчо преди 12 години
Дървената мафия е запалила тревата,за да си оправи изсеченото ...
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бандитите в атака