Магистрала "Хемус" готова до 2017 г.

Тя ще е приоритет през следващия програмен период, обяви Павлова
Обновена: 10 авг 2012 14:40 | 10 авг 2012 14:31,
395
Магистрала "Хемус" готова до 2017 г.
Магистрала "Хемус" ще е готова до 2017 г., прогнозира Лиляна Павлова. Снимка: БТА

До 2017 година автомагистрала "Хемус" ще бъде изградена, обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, която тази сутрин откри рехабилитираната 12-километрова отсечка Старо Оряхово-Гроздьово във Варненска област.

По нейни думи до 2014 трябва да се избистри идейният проект за неизградения участък от магистралата София-Варна между градовете Ябланица и Шумен, който ще е приоритет през следващия програмен период.

По груби сметки изграждането на трасето щяло да глътне около 1 млрд. евро и то трябвало да бъде изпълнено от една фирма.

"За следващия програмен период ресорното министерство планира усвояване на европейски средства са цялостното изграждане на автомагистралите „Струма” и „Хемус”, реализирането на тунел под връх Шипка и изграждането на скоростните пътища Русе-Велико Търново и Русе-Шумен", каза още Павлова.

"Режем ленти не за показност и реклама, а защото сме длъжни да откриваме и закриваме строителните площадки за рехабилитация на пътищата, финансирани  по Оперативните програми на Европейския съюз“, подчерта още регионалният министър. 

И допълни, че по този начин всички българи сами виждат, че правителството изпълнява стриктно поетите ангажименти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


395
Още по темата: Лиляна ПавловаАМ Хемус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
304
0
 
4
 
! Отговори
Не съм трол преди 5 години
Честита магистрала, вече 2 години КАРАМЕ! КАРАМЕ! Не мое се запрем
303
1
 
2
 
! Отговори
пустиняка преди 11 години
Тунела през прохода ''Петрохан'' няма да го има ... Скоростния път от Видин до София значи пак остава на заден план... Защо ли не се учудвам... То вярно, че там хора не останаха вече, кой умря, кой избяга, така че наистина може изобщо да не го строите... Даже направо защо не зачеркнете Северозапада от картата на България или не го дадете на Румъния... Те по-справедливо биха постъпили към него...
302
0
 
0
 
! Отговори
Пиро преди 11 години
Тази Лиляна е бати тюлена
301
0
 
2
 
! Отговори
до 378 преди 11 години
Сбъркал си нещо пич! Физкултурникът търкаля ку_ви по провинцията - нямаш си и на идея какви уруспии има в тяхната ГЕРБ-***, пардон ГЕРБ-жени - все за масова консумация на величията и местните им партийни вождове! Жалко за женицата му, дето сменя памперси! Колкото до Боко - и там бъркаш - мамулът отдавна е увиснал безвъзвратно! Тя Цветелинка затова му би шута, ама малко хора знаят истината!
300
7
 
1
 
! Отговори
Супер преди 11 години
Най-напредналата държава в света, ***-БЪЛГАРИЯ. 200км отсечка за 5 години. Хората в другите страни по света правят 1000км за месец, висококачествена модерна настилка.Ние до 2017-та няма да имаме пари за храна, кво остана за гориво.
299
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ама тая с какъв финес държи менчето! Ей тъй сигурно подпира топките на Боко! Или не - оня , физкултурникът, е къде-къде по-хиперсексуален - май държи така неговите! Пък може и на двамата - те са достатъчно прости да объркат хипопотам с жена! Макар, че в този случай то май е едно и също!
298
2
 
2
 
! Отговори
магистрален бандит преди 11 години
ДО 375 АЯ: Пич, на това дето си го написал, няма да ти повярват и в ГЕРБаджийската детска градина!! "Правителството не определяло цената на км" - да ама определя условията на конкурса и ИЗИСКВАНИЯТА към участниците!!!И като ти сложи примерно условие,че собственника на фирмата трябва да се казва АСАН, то всички останали фирми го духат автоматично!! А ниското качество се обуславя основно от степента на корумпираност на ГЕРБаджийските чиновници.. А тя, както всички знаем, е на световно /високо/ниво
297
0
 
2
 
! Отговори
ая преди 11 години
до радио престилкаМногознайко, беше много "компетентен" по отношение на майстор Кольо Фичето, сега и за магистралите. За твое сведение за инфраструктурните обекти изпълнителя се избира по ЗОП /закон за обществени поръчки/, съгласно техническите условия избира се фирмата с най-ниска предложена цена на км, има и други изисквания. Правителството не определя цената. Друг е въпросът, че ниската цена понякога е за сметка на качеството.
296
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да бе как само ти повярвахме !!!
295
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
1 милиард евро за магистрала вместо за заплати и пенсии е разточителство в пъти по-голямо от строежа на египетските пирамиди за фараоните.
294
4
 
3
 
! Отговори
до 371 преди 11 години
ти даже не можеш да смяташ- 2 милиарда неразплатени и все още неразплатени с бизнеса плюс 700 милиона за пенсии са 2,7 милиарда- до 8 остават едни 5,3 милиарда, които се губят. И мторо- хазната сега я понапълниха с един заем, но идва време да се плаща този заем- тогава ще видим колко е празна. И трето- 2 милиарда от здравната каса, които даже съдът каза, че незаконно са взети от ГЕРБ, но те не искат да ги върнат, плюс Сребърния фонд, който незаконно- това го каза и БНБ и ЕБВР ги откраднаха
293
5
 
2
 
! Отговори
до 364 преди 11 години
оставиха 8 милиарда в бюджета, 2 милиарда резерв в здравната каса, от излишъците пенсионерите по програма златна есен ходиха на море в четиризвездни хотели без пари и получаваха по 10 процента на шест месеца повишение на пенсии-20% годишно, коледни добавки,
292
1
 
4
 
! Отговори
до 367 преди 11 години
ти нещо бълнуваш- доклада го казва точно и ясно- 12 мафиотски групировки в момента реализират 1,5 милиарда нелегални приходи годишно, безработицата расте всеки месец , българинът обеднява- казва го статистиката, и за повишения рейтинг- временен, обърни внимание-това е заради изтегления заем, като започнем да го връщаме, ще ни го свалят. Какво ври и кипи, освен недоволството на хората?
291
16
 
8
 
! Отговори
IQ146 преди 11 години
Борисов спря ГОЛЕМИТЕ КРАЖБИ в държавата! Това е факт! Още не можем да повярваме, но фактите говорят... И все повече пари ще остават за социални дейности. Това ще го видите следващия му мандат. След магистралите и инфраструктурата, идва ред на пенсиите... След това и на заплатите... И така, бавно и полека, БЕЗ УВЕЛИЧАВАНЕ НА КРЕДИТНАТА ЗАДЛЪЖНЯЛОСТ, към средни европейски заплати. Първо настигаме гръцките, после словенските, словашките, чешките и т.н... Това е правилният път! Браво на ГЕРБ! Пожелавам им още няколко мандата, за благото на България...А на следващите избори се оформя коалиция - всички партии - срещу народа. А на страната на народа е единствено ГЕРБ(разбирай Бойко Борисов). Народът най-сетне осъзна, че ВСЕКИ, и най-простия, е по-добър управник от КРАДЕЦА.Защото КРАДЕЦЪТ нищо не прави, за да има пари за КРАЖБИТЕ! Сега, за първи път от 22 г., в България ври и кипи. Работи се! Това не могат да простят на Бойко КРАДЦИТЕ! Че показа на народа - парите от бюджета могат да се харчат и в полза на хората, а не само да се КРАДАТ!
290
2
 
2
 
! Отговори
IQ146 преди 11 години
Планира се изграждането на втори мост над Дунав при Русе-Investor.bg...
289
3
 
9
 
! Отговори
До:357 преди 11 години
Няма спор, че ние, българие, си падаме малко крадливо племе...Даже не толкова малко...Но нима Б.Борисов е виновен и за това? На мен ми стига, че Министър от СВОИТЕ беше свален, обвинен и СЪДЕН, а в МОМЕНТА действащ ДЕПУТАТ е В АРЕСТА! Кога си виждал такова нещо в България? Посочи ПОНЕ ЕДИН СЛУЧАЙ!
288
5
 
3
 
! Отговори
До:352 преди 11 години
Тройната коалиция остави в бюджета 6 млрд.лв., остави неразплатени договори за 4 млрд.лв. и ОТКРАДНА излишъци(в края на всяка година) около 10 млрд.лв. за целия мандат. Какво е салдото от КРАЖБИТЕ НА КОМУНОИДИТЕ?Ще ви кажа, защото съм с IQ146! Салдото е 8 млрд.лв. МИНУС за България! А тези излишъци идваха от незапомнения инвестиционен и строителен БАЛОН в ЦЯЛ СВЯТ, НЕВИЖДАН НИКОГА ПРЕДИ ТОВА! Всички тези пари(8млрд.лв.) ТРЯБВАШЕ ДА БЪДАТ СПЕСТЕНИ,А НЕ ОТКРАДНАТИ!ТОВА БЯХА БЕЛИ ПАРИ ЗА ЧЕРНИ ДНИ!
287
2
 
4
 
! Отговори
До:356и358 преди 11 години
Standard&Poor's повиши кредитния рейтинг на България по краткосрочните облигации в чужда и местна валута от А-3 на А-2 и потвърди този на дългосрочните облигации в чужда и местна валута на BBB със стабилна перспектива.
286
4
 
5
 
! Отговори
IQ146 преди 11 години
Нещо в ОПРОВЕРГАВАНЕТО ИЗДИШАТЕ, КОМУНОИДИ! И не се занимавайте с IQ-то ми...Може и да е грешно, може и да е вярно, друго е по-важно-ФАКТИТЕ! Факт ли е ФАКТЪТ, че Борисов строи НАЙ-ЕВТИНИТЕ МАГИСТРАЛИ В ЕВРОПА???
285
3
 
1
 
! Отговори
до IQ 146 преди 11 години
Имам 1 въпрос към теб: Откъде се взе единицата, или е печатна грешка?!