Асансьор с осем души пропадна във варненска бизнес сграда

Като по чудо няма тежко пострадали при инцидента
Обновена: 11 фев 2015 12:27 | 11 фев 2015 12:19, Екип на Черно море
20
Асансьор с осем души пропадна във варненска бизнес сграда
Архив: Булфото

Асансьор с осем души в него пропадна два етажа във варненска бизнес сграда, преди да сработи спирачният механизъм, съобщи Информационна агенция "Черно море".

Инцидентът е станал в сградата на улица “Никола Вапцаров”. Кабината е започнала да пропада, преди да достигне петия етаж, и е спряла между втория и третия, когато се е задействал клиновият механизъм. Екип на фирмата е повикан веднага, а хората са извадени с помощта на работещи в офисите.

“Много голям шум беше. И после дойдоха техниците от “Лифтком” и ги спасиха хората. Изкарахме ги. Донесох им столче. Една жена само пострада, много лошо си удари главата”, разказа свидетел пред БНТ.

Няма опасност за живота на жената, всички пътували са се прибрали веднага по домовете си.

Асансьорът е монтиран през 2007 година, поддържа го една и съща фирма. Редовно е минавал технически прегледи и досега не е имало инциденти с него, съобщиха от фирмата, която го поддържа.

Управителят Бисер Колев заяви, че най-вероятно инцидентът е причинен от повреда в честотния регулатор, а спирачките са сработили както трябва. Асансьорът ще бъде тестван с тежести от един тон, докато се изясни точната причина за инцидента.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
1
 
! Отговори
rom pz. преди 9 години
v asansiora balgari li biaxa- yto4niavate gi tia neshta -moze da sa bili pomaci ,tyrci, makedonci,armenci,romi,gagayzi,ili tatari.............
9
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ролята на асансьорните техници става все по-значима в модерен свят, както е и с пожарникарите, полицията, здравните работници и т.н. Време е НЕ да се "помисли" за "идеи" как да се увеличи заплащането, а да се задейства незабавно механизъм за увеличаване на заплатите. И понеже това винаги е на гърба на данъкоплатеца, то следва да се започнат спешни действия за повишаване доходите на цялата нация. Пенсионерите най-имат нужда от асансьор. Децата и количките им също. ЕС=само да стягаме коланите.
8
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 2опитаха се да ме обучат и мен, но за 600 лв не си заслужаваше отговорността.брей какъв съвестен човек бе! Паси овцете на село и ще си спокоен, че не носиш никаква отговорност.
7
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Редовно е нямал тех. преглед и е нямало проблем....айде стига вече, как се минава тех. преглед в България за каквото и да било, пълна пародия.
6
5
 
16
 
! Отговори
с. преди 9 години
До varg600 кинта е повече от смешна заплата и наистина не си струва да носиш рискове и отговорности!По-добре да се хванеш охранител някъде!Бантустанските фирмаджии плащат меко казано смешни и унизителни заплати особено на фона на изискванията си!Неслучайно половината държава е в емиграция!Наскоро четох,че според официалната статистика в момента в България работят 2.2 милиона при 2.5 в чужбина!Иска се изключителен талант да изгониш 2.5 милиона от страна с мащабите на България!
5
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НЕМОГА ДА СИ ОБЯСНЯ КАК ЩЕ РАЗВИЕ ТАЗИ СКОРОСТ ПРИ РАБОТЕЩ ДВИГАТЕЛ И ЗДРАВИ ВЪЖЕТА? ТАКОВА ЧУДО ПРИ СТАРИТЕ АСАНСЬОРИ НЕМОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ. ПРИ ТЯХ САМО АКО СЕ СКЪСАТ ВЪЖЕТАТА МОЖЕ ДА РАЗВИЕ ТАЗИ СКОРОСТ ПРИ КОЯТО ДА СЕ ЗАДЕЙСТВА КЛИНОВИЯТ МЕХАНИЗЪМ. ИЗГЛЕЖДА ЧЕ НОВИТЕ АСАНСЬРЧЕТА СА СЪС ЕЛКТРОННО СЛЕДЕНЕ НА ОБОРОТИТЕ НА ДВИГАТЕЛЯ. А ТОВА ОЗНАЧАВА ЧЕ АКО ДЕФЕКТИРА ТАЗИ ЕЛЕКТРОНИКА ДВИГАТЕЛЯТ СТАВА НЕУПРАВЛЯЕМ. Е ЧЕСТИТИ ВИ ЕМОЦИИ ТАВАРИШИ.
4
4
 
7
 
! Отговори
с. преди 9 години
Аз говоря по принцип,а не за конкретния случай!Но и този случай не е случаен защото всички знаем колко качествено е новото строителство и как се пести буквално от всичко!Взима се парцел срещу обезщетение на собствениците обикновено след епични *** пазарлъци и после се строи на принципа след мен и потоп!Лятото си купувах апартамент и поогледах доста ново строителство!Честно казано трябва да си луд да купиш нещо такова!
3
13
 
8
 
! Отговори
с. преди 9 години
И да плякате минуси и да не плякате истината е тази!Половин България живее в панелки!Немалка част от тях са строени през 60-те и вече са с изтекъл ресурс!Населяват ги предимно пенсионери и работещи бедни!Те нямат пари дори за технически паспорт на имота си,а какво остава за сериозни ремонти и саниране!Относно асансьорите е още по-голяма трагедия!Бантустанците са жестоко оскотели и не им се дават по 2-3-5 кинта на месец!В резултат асансьорите се крепят с плюнки и тел и са пълни гробници!
2
14
 
12
 
! Отговори
с. преди 9 години
В Кенефистана купона продължава!След 15-тина години като почнат масово да падат панелките и изключително "качествените" сгради строени през 90-те и ще стане съвсем весело!
1
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Работих 2 месеца в асансьорен завод точно където се проверява изправността на таблото за контрол, всичко минаваше през ръцете на един човек, на когото му плащаха смешна заплата за тази работа, опитаха се да ме обучат и мен, но за 600 лв не си заслужаваше отговорността.