Ангелкова прави нова регулация на къмпингите

До момента държавата провеждала непоследователна политика
20 мар 2015 14:53,
1
Ангелкова прави нова регулация на къмпингите
Снимка: архив, Булфото

До момента държавата е провеждала непоследователна политика за развитието на къмпингите и къмпинговия туризъм в страната, което ще бъде поправено от Министерството на туризма. Това каза ресорният министър  Николина Ангелкова в рамките на парламентарния контрол.

По думите й липсата на адекватна политика за този сегмент на туризма ни не кореспондира с нарасналото търсене на този тип почивка. Министерството ще работи за усъвършенстване на нормативната регулация в тази посока, каза Ангелкова.

Тя цитира данни, с които повереното й министерство разполага към момента. Кметовете от различни населени места са описали 20 категоризирани къмпинга, като за други няма информация. От тях четири функционират по Северното Черноморие и 14 - по Южното.

На друго питане относно възможност да се намалят концесионните такси за плажовете, така че да се намират по-лесно концесионери, Ангелкова коментира, че към момента тези въпроси са извън нейните компетенции по закон. Тя напомни, че те са в компетенциите на регионалното министерство, но е постигнато принципно съгласие от 2016 година концесиите на плажовете да преминат към Министерството на туризма. Дотогава се предвижда да бъде проучен опитът в това отношение на Гърция, Хърватия и Испания.

На въпрос на депутата Слави Бинев относно строителството на регионално депо за отпадъци край Разлог министърът на туризма коментира, че няма извършени нарушения за строителството му, всички процедури са спазени и са предвидени всички дейности за опазване на околната среда съгласно българското и европейското законодателство.

Ангелкова подчерта, че има уверение, че за изграждането на депото за отпадъци край Разлог са спазени всички изисквания и стандарти, които няма да доведат до негативни последици за околната среда, засадените култури и населението на района.

След направената оценка на проектното предложение не са установени нарушения по процедурата за опазване на околната среда и закона за биологичното разнообразие, каза Ангелкова.

Още икономически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
imer e преди 9 години
po- iavash....na 2-3 broiki camp ima da pravi regulacii ohoooo do Koledata :-)