Да следваме пътя на Левски, да не допускаме лъжепатриоти!

Идеалът на Апостола бе върховенството на закона, каза Плевнелиев
Обновена: 18 юли 2015 22:35 | 18 юли 2015 22:17, Анисия Иванова
332
Да следваме пътя на Левски, да не допускаме лъжепатриоти!
Росен Плевнелиев в Карлово. Снимка БТА

Българският народ не трябва да се отклонява от пътя на демократичното и европейско развитие, зададен от Апостола. Това каза президентът Росен Плевнелиев в словото си по повод 178-годишнината от рождението на Васил Левски. Държавният глава участва в тържествения митинг-заря в родния град на Апостола - Карлово.

"Днес българският народ е обединен като един около националния идеал, дефиниран от Левски, за чиста и свята република. Това означава върховенство на закона, а не на интересите. Означава социално отговорна, а не олигархична икономика, демократична държавност и институции, обърнати с лице към хората и в услуга на хората", каза Плевнелиев в словото си, цитиран от БНР.

Той призова да не се "подвеждаме от популисти и всякакви лъжепатриоти, които ежедневно обясняват как България няма идеал, няма цел и посока".

По думите му Васил Левски бе необикновен революционер и "той не се ограничаваше само с постигането на тъй желаната свобода". Вдъхновен от идеала за независима и правова държава, той предначерта устройството на бъдеща свободна България - онези здрави политически и обществени основи, които са нужни за нейното развитие и благоденствие, каза още президентът.

"Апостолът вярваше, че България ще бъде "демократска република", в която ще господстват "съгласието, братството и съвършеното равенство между всички народности", допълни Плевнелиев.

Нека в деня на рождението на Апостола си обещаем, че ще се борим за демокрация и справедливост. Да бъдем равни с другите европейски партньори, призова той.

Няма нищо по-естествено за Карлово рождението на Левски да бъде и празник на града, каза в приветствието си кмета на Карлово Емил Кабаиванов.

Да почетат Апостола на Свободата и се преклонят пред неговото дело в Карлово бяха и заместник-председателят на НС Иван Иванов, министъра на отбраната Николай Ненчев, началникът на отбраната вицеадмирал Румен Николов, областният управител на Пловдив-област Розалин Петков, народни представители, кметове на общини и населени места от региона, стотици жители и гости на Карлово.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


332
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
173
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
278 Ами "поправил се е " щото е видял откъде духа вятъра. Бил е *** на червените, сега е *** на САЩ и ЕС. То с голяма част от членовете на БКП се случи същото.
172
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този ако беше роден през турско робство щеше да бъде най верен слуга на падишаха , както преди 10 ноември е бил горд комсомолски секретар!
171
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Плевнелиев, точно ей такива мишки като теб са предали Левски на турците за да се мазнат на господарите си. Мръсен предателски ибрик.
170
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Високопарните думи на президента нямат нищо общо с идеалите на Апостола! Факта,че и сега има чорбаджии и хора живеещи на ръба на оцеляването е доказателство! Едва ли борбата му е била за тази лъжедемокрация в която живеем!
169
0
 
4
 
! Отговори
муспи преди 8 години
За пари душа давам, - патриот съм.За евро фондове, за далавери.И свойта душа давам -А не тази на народа! Президенто
168
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На тоя как не му се олющи езика само от произнасяне на името на Апостола!!!
167
1
 
7
 
! Отговори
Е, добре де... преди 8 години
... ама теб кой те допусна? Та и жена ти да се отрече....
166
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НЕ Е ЛОШО ДА ДА СЕ ВСЛУШВАШ В ТОВА КОЕТО КАЗВАШ ...
165
0
 
0
 
! Отговори
прецедента преди 8 години
Каза,като рече...
164
2
 
22
 
! Отговори
Благоевград преди 8 години
Тоя е толкова нелеп, че чак е полезен в сегашната ситуация в България! Може да помогне на народа по-бързо да се осъзнае
163
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
СТРАХ ЛОЗЕ ПАЗИ БЕ плевньо
162
14
 
3
 
! Отговори
за 261 преди 8 години
Тез милиарди, за олимпиадата ги откраднаха приятелие на путин, олигарсите....а таз година не можаха да дадат 100 милиона долара помощи за ''руското'' приднестровие, понеже денги нет...
161
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
259Муахахахаха.."продъненият" руски бюджет отдели 100 милиарда долара миналата година за зимната олимпиада в Сочи. Муахахахахаха....нека да е продънен руският бюджет...муахахахахахахах.... смешен западен ибрик.
160
12
 
6
 
! Отговори
аз преди 8 години
Левски е знаел, че най-големите врагове на България са руската и Турската империя.
159
12
 
3
 
! Отговори
банкеро преди 8 години
Фашистка роССия се готви да предостави 4 милиарда помощ на Гърция - сетете се сами от къде толкова пари в продъдения рушки бюджет...
158
13
 
4
 
! Отговори
уточнение преди 8 години
КТБ беше руска банка и *** я бутна след като разбра ,че патока му няма да стане
157
5
 
7
 
! Отговори
урок по история преди 8 години
Който ни освободи, той ще ни пороби . Казвам Ви!Васил Иванов Кунчев
156
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Брее..много антиевропейски настроения тук бе..кво стаа руското посолство е развързало кесията ли..само да ви обясня русия и руския народ също са европейци и тяхното място също е в обединена европа..но не с това управление на кгб...
155
2
 
22
 
! Отговори
да преди 8 години
Както винаги - клише до клише. Няма право да говори за Левси, защото Левски е бил патриот, а този продажен Президент е готов да продаде страната си за да е угоден на големите "демокрации" .Колкото до този дето обвинява русофилите за КТБ е или ***, или въобще с промит мозък и не разбира какво говори. Смешно е. Тези, които крада и ограбват страната нямат цвят, тях ги ръководят парите и за тях няма морал, няма спирачки, за пари са готови да продадат всичко.
154
18
 
2
 
! Отговори
Малкият Иванчо преди 8 години
Плевнята не пропуска възможност да го набие на юрушларите и комунистите.