Борисов: Мюсюлмани изграждат църкви, ние поддържаме джамии

В това е силата на многообразието, заяви премиерът
22 сеп 2016 18:08, Петя Славова
110
Борисов: Мюсюлмани изграждат църкви, ние поддържаме джамии
Снимка: БТА

 Една мюсюлманска държава изгражда църкви, а ние поддържаме джамии - това е силата на света, многообразието на културите. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на откриването на реставрираната и социализирана крепост "Трапезица" във Велико Търново, предаде "Фокус".

Той благодари на първата дама на Азербайджан Мехрибан Алиева и фондация "Гейдар Алиев" за финансирането, което осигуриха за реставрацията на крепостта.

Премиерът подчерта, че помощта е много важна и доказва, че има възможност за сътрудничество между две толкова различни страни.

„Между Азербайджан и България и при предишни правителства, и при нас, винаги е имало хубава дружба. Една мюсюлманска държава изгражда църкви, а ние поддържаме джамии.

Това е силата на света – многообразието на културите. Ако всички се научим да живеем мирно и добре заедно, няма да има войни, а само просперитет. Да се надяваме светът да бъде по-мъдър, не само в следващите месеци, а и в годините напред“, заяви Бойко Борисов.

Мехрибан Алиева отбеляза, че във време на радикализация и тероризъм най-силното оръжие са културните връзки.
Тя подчерта, че историческата крепост е от изключително значение за България, но също така е част от европейското културно богатство, пише БТА.

Борисов и Алиева получиха от кмета на Велико Търново Даниел Панов реплика на медальон, открит на Трапезица през 1901 година от археолога Жорж Сьор с образа на два лъва от средновековния период на Търновград.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
2
 
! Отговори
ретроградният МеркУр преди 7 години
​Боко трябва да стане президент на Гуантанамо с 20 - годишен мандат, Гоце трябва да стане резидент на Сибир доживот ! Само тогава БГ ще излезе от блатото, в което е вече 45 + 27 години !Боко и Гоце са слуги на Доган, Митьо Гестапото и др. 'памперси' от дс/кгб ...
46
0
 
5
 
! Отговори
duhku4e преди 7 години
Тоз пак е Участвал в някой ФИЛМ...
45
0
 
1
 
! Отговори
А преди 7 години
До дааам А колко култури е ПОДСЛОНИЛ Българина??? Имаш ли ИДЕЯ???
44
4
 
3
 
! Отговори
STOP преди 7 години
Българите ВИНАГИ са били в ПРИЯТЕЛСКИ ОТНОЩЕНИЯ с АРАБСКИЯ СВЯТ !!! От ВРЕМЕТО на Тодор Живков!!! С Китай Индия Афганистан Виетнам.....и МНОООГО ДРУГИ Религии и Вероизповедания,МОЛЯ не правете ПРОБЛЕМИ от НИЩОТО!!!
43
1
 
2
 
! Отговори
Дедо Кольо преди 7 години
До дааам"се е захванал упорито да строй"Така като те гледам си умно момче, ама си неграмотен а го ***.
42
9
 
4
 
! Отговори
До 66 преди 7 години
ЗНАЕШ ЛИ, ЧЕ В ЕДИРНЕ ИМА 2 БЪЛГАРСКИ ЦЪРКВИ??? ЕДНАТА ЗА ПОПА, ДРАГАТА ЗА ЖЕНА МУ:-):-):-):-):-) КАКВО ЩЕ КАЖЕШ ЗА ТОВА??? ДА ГИ МАХАМЕ ЛИ, КОЛКО БЪЛГАРИ ЖИВЕЯТ В ЕДИРНЕ:-)ОТ ЕДИРНЕ
41
1
 
20
 
! Отговори
дааам преди 7 години
Анадолското гълъбче Борисов не поддържа а строи джамии,а в последно време заедно с джамииките се е захванал упорито да строй и бежански лагери,нали клекна да поеме де що има "бежанска" *** която връщат от останалите европейски страни които държът на себе си.Нашия безродник и предател Бокуллах Тиквундервиш,забелязвам че даже се "гордее" с идиотщината си,толерантна метреса бил.Тоя *** стана за смях в цял свят.
40
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Горкия, те затриха културата, образованието, здравеопазването, хората но се загрижил за джамиите.
39
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Гърция джамиите са само лош спомен. И няма вече живи, които са ги виждали наживо. Кога ще ги настигнем гърците. Затова са сто години преди нас.
38
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво бате Бойко.Добър вазпитаник си на Меркел.
37
4
 
22
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 7 години
БОРИСОВ - И КАТО ДОПЪЛНЕНИЕ КАТО ЕДНИ ИСТИНСКИ ГЕРБАДЖИИ КРАДЕМ ОТ КЪДЕТО КАКВОТО ДОКОПАМЕ.
36
15
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стига с тези джамии, в България се построиха повече джамии от църкви! Във всяка *** махала построиха джамия! В Горна Оряховица, където няма турци направиха огромна джамия и то по времето на Бойко Борисов и неговия кмет!!! СРАМОТА!
35
20
 
10
 
! Отговори
турчин преди 7 години
Заради това джамията в Разград паметник на културата се руши. Мястото на джамията в Златоград стои празен. Дал господ популисти бол.
34
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ко не....Православна Държава сме....кви жамии кви пет лева...
33
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От снимката се вижда че Азърбайджанката гледа като УплашенаБойко като ГостоприеменПък Цецо се е вторачил в обектива и гледа като Настъпан С ОМРАЗАда господа *** колкото По свободни ставате Толкова повече Властимащите ще ви мразят и ще се боят от васТака е
32
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бойко да си вземе вкъщи две 18 годишни деца афганистанчетаи да покаже как ще ги интегрира.Той има финансова възможност.Плевнелиев също
31
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пак се е изцепил бат ти Бойко с политически коректни небивалици, вместо да ни честити празника като хората!
30
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Писна ми от тоя бе-е-е-е-е-е!Ако не реве,ще се хвали!Ако не се хвали,ще реве!
29
11
 
37
 
! Отговори
До 60 преди 7 години
Нямам нито един познат който да е гласувал за това недоразумение. Сигурно ни манипулират страхотно. Друг изход освен да се трепеме не виждам.
28
11
 
15
 
! Отговори
НЕбългарин преди 7 години
Да виждам, колко добре поддържате вие джамиите в България. Толкова много се грижите, че на Ибрахим паша джамията в Разград, която е в списъка на Юнеско по покрива никнат дървета, затова бетонираха пода на джамията, затова се руши, поради доброто стопанисване. Затова при всяко посещение в Разград на турския посланик, въпреки постоянно отправяния му апел храмът да бъде ремонтиран, при всяко последвало посещение Джамията е в по окаяно състояние. Това е нехайство и злоба, а не религиозно уважение!