След нахапаното дете: Отстраниха шефката на ОДЗ "Веселушко"

Сестрите на смяна също, не уведомили навреме за нараняванията
13 окт 2016 17:30, Василия Пейчева
9
След нахапаното дете: Отстраниха шефката на ОДЗ "Веселушко"
Снимка: Facebook

Директорката на ОДЗ "Веселушко" Гюлхан Ахмедова и двете медицински сестри, били на работа в деня на инцидента с ухапаното по гърба момиченце, са временно отстранени от работа по нареждане на кмета Димитър Николов, съобщава "Дарик".

Още по темата

Припомняме ви, че родителите на пострадалото дете на година и четири месеца публикуваха снимки на момиченцето със сериозни ухапвания и синини. Медицинската експертиза потвърждава, че следите са от зъби на 2-годишни деца.

Медицинските сестри са отстранени, защото когато са разбрали за синините по гърба на детето, не са уведомили веднага директора, лекар и родителите, мотивира решението си Димитър Николов.

"Щом директорката не е получила веднага сигнал от своите подчинени, значи е осъществявала и занижен контрол на екипа си и не е създала вътрешна организация, каквото задължение е описано в трудовата характеристика на персонала, твърди градоначалникът.

На местата на освободените засега е назначен временно изпълняващ длъжността директор и медицински сестри, които да поемат своевременно грижата за децата от яслата.

Предстои компетентните институции да установят каква е истината, но със сигурност е допуснато нарушение на вътрешния ред. До дни Димитър Николов ще свика на среща всички шефове на детски градини.

Община Бургас изказва пред родителите съжаление за случилото се с момиченцето.


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ТОВА МОЖЕ ДА СЕ ПОЛУЧИ САМО В ОБЩИНСКА ФИРМА. СМЯНА ДО БЕЗКРАИ. КОНТРОЛА Е РАЗМИТ И КОМАНДВА КРАДЛИВИЯ КОЛЕКТИВ. В ЧАСТНА Е ПРАВИЛНОТО РЕШЕНИЕ.
3
0
 
15
 
! Отговори
тц преди 3 години
До Анонимен

ЕЕЕЕЕЕх, а какво чудо би било, ако започнете да си възпитавате децата!!!
2
4
 
17
 
! Отговори
хаха преди 3 години
Търсят се нови звероукротители на мястото на уволнените. стажът в зоопаркове, зоокътове и цирка не се приема за достатъчно доказателство за умения. Търси се нов подход към новото поколение ... деца на чалгаджии. като декриминализиране на деянието "шамар".
1
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Новият директор Андрей Чикатило реши институцията да се преименува на ОДЗ "Ханибал"