Бунтът в Харманли заради новия режим, бежанците искали свобода

Положението е овладяно, предстоят преговори
24 ное 2016 18:27,
228
Бунтът в Харманли заради новия режим, бежанците искали свобода
Снимка: Ройтерс

Положението в бежанския лагер в Харманли е овладяно и предстоят преговори с миграните, съобщи председателят на Агенцията по бежанците Петя Първанова. По думите ѝ тя лично ще води разговорите с бежанците.

По първоначална информация бунтът в центъра е възникнал, защото чужденците искат да се върне старият режим там, така че да могат да движат свободно и в него, и извън него.

Друга причина за недоволство била, че лекарите, които трябва да прегледат всички 3070 души, все още не са пристигнали и не се знае кога това ще се случи.

Още по темата
"Създаваме условия и им осигуряваме всичко необходимо до момента, в който приключи скрийнингът", поясни още Първанова, цитирана от BTV.

"Постигнахме договореност да се загасят огньовете. Скоро ще започнем преговори с излъчена от тях контактна група$, каза още тя.

При бунта на мигрантите са пострадали столовата, чиито прозорци са изпочупени, както и новият център за първоначален прием.

Междувременно директорът на Главна дирекция "Национална полиция” Христо Терзийски обяви, че ситуацията е овладяна и спокойна, а при безредиците няма пострадали полицаи.

"Имаме достатъчно полицейска техника, включително и химически средства, като при необходимост полицейските служители са обучени да предприемат всички законови действия", заяви той.

Заради безредиците е образувано и досъдебно производство и предстои да бъдат установени извършителите.

Пред лагера в Харманли пък са се събрали много националисти, които искат оставката на Петя Първанова. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
0
 
26
 
! Отговори
Dean преди 7 години
Господа управляващи ,как успяхте да позволите един изцяло български град да го напълните с имигранти.То всеки 3 вече в Харманли е чужденец.Така ли управлявате България?
86
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Афганистан при техните хора има много свобода,жени пари и е топло.Крайно време е да почнат да ги карат там.Вече ореваха света,че ги дискриминират щото не им дават да изнасилват местните жени и момичета.И халифат не искат да им отворят.
85
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
атАкис, а не би ли си дал и безплатно седалката, само срещу пълнене????
84
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Къде е онова чудо на природата Сталинка, а Бай Муй който тайно прие постановление 208? А Бъчи, недоразумението като министър, а тази Петя си е направо безпомощна. Това е организиран бунт за да се пробва почвата и да се види как ще реагира нашата полиция. И какво се оказа, тази кола с водното оръдие дошла без вода???? Вместо да полее краставите със студена вода, полицаите бяха мишени. Да ги бият тогава, но това ще даде увереност на краставите и агресията ще ескалира.
83
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Голема работа че ще изчезнем! И Траките са изчезнали. Светът не е изчезнал. Националността е заблуда. Измама прокарана от авторите на вавилонската кула.
82
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Do 72Харманлиец,тази битка е ваша пич.Вие трябва масово да се включите,а след това да искате помощ,и тя ще дойде.ама така да чакате с 100-200 калпака на протест,а останалите по делавера на границата няма как да стане.
81
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо тази жена иска да е безплатна прислужница на избягали затворници?Ако българи правят така полицайте ще им счупят кокалите от бой.Когато са бежанци се назначава работна група с някакво попреминало лелче с незадоволени сексуални фантазии която ще се изживява като миротворец?Майка тереза?Емануела от еротичният филм?
80
0
 
14
 
! Отговори
:( преди 7 години
И аз искам много работи, ама .. Арест на всички участвали в патакламата, бой, стригане, после в затворен тип общежитие (затвор) и след това на самолета и в Ирак, Афганистан или откъдето са изпълзели.Охраната на границата да се поеме от войската и да се стреля на месо.
79
1
 
22
 
! Отговори
БГ тампон преди 7 години
Българи, не се ли усещате, че живеете на земя която отдавна вече не се води българска. Разпродали са ви държавата, както и личното ви имущество. Ама моля ви, ако 27 години си дълбал все надолу, накрая ти идва края. Няма да сме първите в книгата на изчезналите видове. Мислите, че на господата и госпожите им е много приятно да ви лъжат всеки ден. Това е, управляващите нямат особен избор, или изпълняват чинно и лапкат, или в кюпа, при нас. Вие сериозно ли вярвате в чудеса. Засрамете се пред децата.
78
0
 
17
 
! Отговори
Деян преди 7 години
Харманли загубим ли го ,губим войната с имигрантите!
77
1
 
8
 
! Отговори
PD преди 7 години
Има тука някаква конспирация. Службите много добре, знаят какво трябва да се прави. Как се контролират маси, и се установяват агресивните, лидерите и какво да се направи, за да се контролира каквото и да е вълнение. По скоро съм склонен да допусна, че някой не им дава поле за работа, ограждайки мигрантите и създавайки условия за случващото се. И понеже винаги става въпрос за пари в новото време, то НЯКОЙ има изгода от такива събития.
76
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сидер ага лично носи ибрика на Доган бей! После му пие водата!
75
0
 
2
 
! Отговори
RUSSIA the best преди 7 години
Хихихихихи ....
74
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Атака, бегай на лъвов мост малко мигранти да те пообтегат, белким ти мине хормоналното разстройство на необслужена мека китка!
73
5
 
2
 
! Отговори
Западноевропеец преди 7 години
До БАТАКИСТАМного злоба бе батакисте, много злоба!!! От сидеров ли гледаш??? :-)
72
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Do 72няма власт кой ще ги спре
71
1
 
11
 
! Отговори
ХХХ преди 7 години
Искали на свобода ......нали да оглеждат жените, да чорла-папи нещо, да дерибействат ......не стига че ги храним и поим и покрив им даваме .........всичко до стената ! Така ще се оправим .....Меркел ако слушаме, трябва да напуснем държавата си за да имат повече място клетите бежанци !
70
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оставка на Плевнелиев който трябваше вече да е уволнил Борисов и сложи друг премиер.
69
0
 
1
 
! Отговори
Кучанов преди 7 години
Дедо ИОЦО ТИ ОТ БЪЛГАРИЯ НЕ СИ МЪРДАЛ ЩОТ ЩЕШ ДА ЗНАЙШ ЧЕ Е ПЪЛНО НА СЯКАДЕ С ПРОСТАЦИ ДАЖЕ ТУК ВЕЧЕ СМЕ МАЛКО КЪТ НЕ СТИГНАХМЕ ЗА РЕФЕРЕНДУМ ДАЖЕ АМА СЕГА С НОВИТЕ ПРОСТАЦИ ДЕТ НЕСКА МЯТАХА КАМАЧЕТА ПО РОДНИТЕ НИ ПРОСТАЦИ ЩЕ СА ВЪСТАНОВИМ ТО ОЩЕ ЕДНА ДВЕ ГОДИНИ ТУКА КАТО ПОСТОЯТ ЩЕ ЗАБРВЯТ И РЕЛИГИЯ И БОГА СИ И СИЧКО ЩЕ СЕ НАЛИВАТ КОЙ С БИРА КОЙ С РАКИЯ ЩЕ МААТ КИФТЕТА ЩЕ СИ ПОПЪРДЖАТ НА МАЙКА ЧЕ СА БИЛИ ТОЛКОЗ ПРОСТИ ДА ОСТАНАТ ТУК ЩЕ СЕ ДЪРЖАТ ГЕРОЙСКИ НА ШИШЕ МАСТИКА И КАТО ИЗТРЕЗНЕЯТ ПАК
68
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Атакист, не беше ли Сидеров, тоя, дето поддържаше кабинета Борисов, с т.нар. "златен пръст"??????