Дар от над 16 000 лева за телефонни измамници

Измамените са от Перник, Хасково, Свиленград и Плевен
8 фев 2017 14:10,
3
Дар от над 16 000 лева за телефонни измамници
Снимка: Reuters, архив

За нови случаи на телефонни измамни сигнализираха от МВР.

Две жени на 78 и на 80-годишна възраст са станали поредните жертви на измамната схема. Разиграният сценарий е сред най-популярните напоследък - полицейски служител се обажда, за да помоли за съдействие по полицейска акция, свързана със залавяне на измамници.

На домашните им телефони се обадили мъже, представили се за началници на полицейско управление. Помолили възрастните жени да съберат големи суми пари и да им ги предадат, като гарантирали, че ще им бъдат върнали, след като приключи операцията. Едната жена събрала и предала 1500 лева, а другата - 400 лева.

След като не били потърсени дълго време, жените подали сигнал в полицията.

Други телефонни измамени са извършени и на територията на Хасково вчера.

84-годишна жена първоначално е получила телефонно обаждане, по време на което неизвестен я заплашил - предупредил я, че спрямо нея и сина й ще бъде извършено насилие, ако не плати определена сума пари. Последвало друго обаждане, при което "полицейски служители" са я уговорили да изхвърли през терасата на дома си сумата от 2000 лева в найлонов плик.

Възрастна жена от Свиленград пък била измамена, като по време на телефонен разговор са й обяснили, че неин близък е пострадал в катастрофа и за лечението му са необходими пари в брой. Потърпевшата е оставила 10 000 лева на външния прозорец на жилището си - посоченото от измамника място.

В Плевен 84-годишен мъж е изхвърлил през терасата на апартамента си 2150 лева. Той бил измамен по телефона от непознат, че трябва да съдейства на полицията, за да бъдат заловени телефонни измамници.

По случаите са образувани досъдебни производства, извършителите се издирват, предава БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Искам и аз преди 7 години
Днес си пускам молбата за напускане на работата. Стига съм се бъхтил за 500лв като я виж колко балами имало в БГ-то.
1
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами, българена освен че е много глупав е склонен към даване на рушвет и подкуп, и това се използва от пъргавите симпатични измамници. Виновни са османското присъствие и комунизма. Тогава народа е научен и приучен да събира жълтици и пендари и да ги дава на пашите и феодалите, за да го тормозят по малко в кауша и да ,,стане работата''.