Апаш си намери майстора (баба): Лъжеш, бе! В МВР няма майори!

Редовно следяла новините и знаела схемите на измамниците
22 фев 2017 11:00,
32
Апаш си намери майстора (баба): Лъжеш, бе! В МВР няма майори!
Снимка: flickr

"Лъжеш, бе! В МВР вече няма нито майори, нито полковници, нито генерали. А в Сливен няма нито първо, нито второ, нито еди-кое си РПУ, а само едно Районно управление".

Това заявила пенсионерка от Сливен на телефонен измамник, тръшнала му слушалката и веднага докладвала в местната полиция за случая.

Жената е от неколцината жители на града, които са били атакувани по стационарния телефон по новата схема за измами.

Този път обадилият се мним полицай не бил "комисар", а "майор", при това – от Първо РПУ в Сливен, който поискал да даде спестяванията си, уж за да помогне на криминалистите да заловят банда телефонни измамници.

Бабата обаче редовно следяла новините, била информирана за събитията в страната и за схемите на измамниците.

Освен това живеела недалеч от сградата на МВР в областния град и била наясно с всички промени в системата – че военните звания отдавна са отпаднали и че по няколко управления на МВР има само в най-големите градове – разказаха криминалисти пред "Труд".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
5
 
3
 
! Отговори
Пфу! преди 7 години
Не разбирам какво толкова е направила - само дето не е лапнала въдицата. Ако "бабата" наистина е искала да помогне (т.е. да направи нещо съществено) трябваше да се обади в полицията и да им направят един капан на апашите. Ама не, нека някой друг да се мине, мен не можаха да ме метнат. Ах, колко съм умна. Пфу!
24
0
 
5
 
! Отговори
super pi` преди 7 години
супер е готина
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако го бяха хванали и една седмица в мазето изтезания, то тогава става въпрос че си намерил майстора.
22
0
 
11
 
! Отговори
българин преди 7 години
Браво !
21
0
 
32
 
! Отговори
Андрешко преди 7 години
В България стана така едни те лъжат по телефона,други те лъжат на избори трети те лъжат в парламента,а четвърти в магазина...
20
0
 
8
 
! Отговори
Тео преди 7 години
... и се обадиха уж от имиграционните, издиктуваха СТАРИЯ и адрес и че са пускали писма, че не може да пребивава вече в САЩ. Сега трябва да даде 4000 долара гаранция или до час ще дойдат полицаите да я екстрадират. Когато влезеш в сайта на IRS първото, което пише е, че служители на емиграционните по никакъв повод няма да искат пари по телефон и това е измама. Но има много хора, които се хващат. А как се намират лични данни е друг въпрос. За това - ПАЗЕТЕ СЕБЕ СИ И БЛИЗКИТЕ СИ!
19
1
 
8
 
! Отговори
Тео преди 7 години
Не защитавам даването на "пари за хващане на телефонни измамници" но след определена възраст родителите ни се вдетеняват. Това е естествен процес и не бива да им се присмиваме, защото е много вероятно един ден да сме на това дередже. След определена възраст, когато усетиш, че родителя или близкия започва да става наивен е редно да си поговорите сериозно за спестявания, финанси, нотариални актове и прочее. За съжаление подобни неща стават НАВСЯКЪДЕ в света. Пример - в САЩ на жената на брат ми ...
18
3
 
11
 
! Отговори
верту преди 7 години
стигнахме време да пишем за тия КОИТО НЕ СА СЕ ХВАНАЛИ на номера, жалко а. Като се замислиш че точно тия са избирали кой да управлява България последните 40/50 години стигаш накрая до истината, нищо чудно че сме унищожени като нация. Но ще се оправим като си отидат един ден...няма да слушаме дори повече как "тия младите за нищо не стават" все едно те много са направили за по-доброто на страната, само като се замислиш, че по-зле няма на къде да е, по-всичко сме последни и най-зле.
17
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво, бабо! Да разкажеш на всичките си съседки и приятелки, че и те да знаят и да внимават. Ето, това е идея, купувайте си телевизори на бабите, ама кодирайте канала със сериалите, че вместо бози да гледат само новините и да знаят.
16
0
 
12
 
! Отговори
баба Станка преди 7 години
До Предложение 21 ... това е идея ... трябва да започнат бабите да рекетират бандитите ...
15
0
 
25
 
! Отговори
Предложение преди 7 години
Бабето е готино , но е трябвало да изнуди на свой ред измамниците. Оставяш ми 2 000лв. пред входа на блока и нямаш проблем. Иначе в полицията. Нали така ?
14
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те пък да бяха проверили ранг системата в мвр
13
0
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
явно това е майката на силвестър сталоун : " стой,или мама ще стреля ! " браво на жената !
12
0
 
59
 
! Отговори
Дедо преди 7 години
Тоуй бабе е устато като мойто.Браво.
11
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Bravo babee!!!
10
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименСамо дето фейса е по- вреден и гнусен дори от турските сапунки. Утре ще почнат за ви гепят и от там, не че сега не ви следят, де.
9
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пореден епизод от сериала " Неща, които никога не са се случвали"
8
0
 
90
 
! Отговори
Джурналист преди 7 години
Да се запише в резерва на армията. Тази жена вероятно е наясно с нещата по-добре дори и от полицаите в Сливен.
7
1
 
20
 
! Отговори
До 2-АЗ преди 7 години
За да ги засекат трябва да подслушват телефона на ,,пострадавшия"А нали това го забранихме.Трябва сами да пускаме молби за подслушване,но тогава такъв вой пак ще се вдигне.Плюс това тия мошеници са прихванали дори112 и ,а също и румънски карти за телефон.Плюс това като го осъдят иизлезе /или условно/ пак продължава.Трябва или да ги разстрелят или да режат ръце както е според Корана. А най нормално е да не им се,,хващаш" ,ама старите хора са лесни за измама.
6
1
 
46
 
! Отговори
do 7 преди 7 години
Те пък полицаите като се литнат да работят мани, мани.Май не си си имал вземане даване с полицаи. ще си запишат на един лист и толкова.