"Тракийска пролет": Българи и американци тренират

Съвместното военно учение край Пловдив ще продължи до 23 март
Обновена: 15 мар 2017 19:07 | 15 мар 2017 18:12, Веселина Йорданова
57
"Тракийска пролет": Българи и американци тренират
Снимка: архив, БулФото

Започна съвместната българо-американска подготовка „Тракийска пролет – 2017”, която ще се проведе в района на Пловдив до 23 март 2017 г.

В нея участват сили и средства от Министерството на отбраната, Българската армия, Министерството на вътрешните работи и Военновъздушните сили на САЩ в Европа, съобщиха от МО. 

От американска страна в съвместната българо-американска подготовка ще участват транспортни самолети С-130 Херкулес, както и инженеро-технически, обслужващ и летателен личен състав, а от българска – личен състав и формирования от Министерството на отбраната и структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната, Силите за Специални операции, Военновъздушните сили, Военноморските сили, транспортен самолет "Спартан" и зенитно-ракетен дивизион.
 
По време на подготовката ще се изпълняват дневни и нощни учебно-тренировъчни и бойни парашутни скокове от самолети С-130 J "Херкулес" и "Спартан".
 
Българските и американските екипажи ще извършват тактически полети на малка височина, превоз на войски и товари, стоварване на тактически въздушни десанти и доставка на хуманитарна помощ за бедстващо население.
 
Съвместната българо-американска подготовка "Тракийска пролет" се провежда в изпълнение на Плана за съвместна българо-американска подготовка и учения в страната и чужбина през 2017 г.
 
Българските военнослужещи ще подобрят тактическите си умения и ще обменят опит по изпълнение на задачи, техники и процедури, с цел подобряване на оперативната съвместимост по стандартите на НАТО.
 

57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
0
 
! Отговори
u4en преди 4 години
Професионална БГ армия - както в белите страни ! Високите технологии са в осн. на победата. САЩ и НАТО - гаранция за благоденствието на БГ.
47
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
AMERIKANCI I DUPEDAVCI TRENIRAT KRAI PLOVDIV !
46
2
 
4
 
! Отговори
hans преди 4 години
дано има американски жертви и то много
45
1
 
4
 
! Отговори
Krom преди 4 години
До Запознат - към този въпрос, американците нямат отношение. Едни крадливи български политици, и едни шкембести български "военни" сложиха край на армията ни. Те, бивайки слуги на Задокеанския си Господар, разсипаха Армията. Америка не ти е забранила да си произведеш оръжие, нито да си купиш танкове. Във времето, дори и Ф-18 предлагаха да купим. Ама много сме крадливи бе. Повече отколкото страхливи. За това сега ще се молив на Бог. Щото бяхме безучастни, докато вървеше погрома над армията.
44
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Запознат
Щеше ли да бъде по-добре ако Турция влезне в България и американците ги няма ?
Без оръжие, без войска ? Само дървени философи не пазят страна !
Не бъдете сигурни че Ресия ще си чупи крарата да тича към България да ни спасява. Все пак турците са насочени към Европа през Балканите.
43
2
 
0
 
! Отговори
Запознат преди 4 години
Основната стратегия на НАТО е да не се меси в конфликт между две държави, членки на НАТО. Замислете се какво би станало ако Турция влезе на наша територия и тогава коментирайте... Бог да ни е на помощ, защото Иван Костов разби армията, а сега няма даже и военна подготовка. За Ваше сведение в Израел дори жените минават 2 годишно военно обучение!
42
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако едни съседи влязат на наша територия и си развеят знамето в Кърджали, тези "приятели" от САЩ дали ще ни помогнат да ги изгоним?
Би трябвало, след като ни накараха да си нарежем ракетите и танковета, ама сигурно няма да го направят. Пък и тези пуделчета, дето им се радват, сигурно няма да отидат да се бият за България. То беше в 1912, сега няма годни за това.
41
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези Херкулеси докато са тук, що не направят десетина курса до Афганистан с афганци на борда? Хем учение, хем полза.
40
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
СУЛЬО , ТЕЗИ КЪДЕТО ВЛЯЗАТ ТРЕВА НЕ НИКНЕ - СПРАВКА ЛИБИЯ, СИРИЯ , ИРАК, ВИЕТНАМ, ХИРОШИМА
39
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ОКУПАЦИОННАТА АРМИЯ ПРАВИ ТРЕНИРОВКИ С ДРУГИ ЦЕЛИ, ПЕТ ПАРИ НЕ ДАВАТ ТЕ ЗА НАШАТА АРМИЯ.
38
6
 
3
 
! Отговори
Сулю преди 4 години
До Idealist

За кремълските продажници няма радост наистина.
37
2
 
4
 
! Отговори
Idealist преди 4 години
Няма повод за радост от тези тренировки!
36
2
 
7
 
! Отговори
Валентин преди 4 години
Yankee, GO HOME !
35
6
 
5
 
! Отговори
Сулю преди 4 години
До До тъпaкa с въпроса

"1947 г последните съветски войски напускат България" Да след като проконтролираха избиването на цвета на българските патриоти и интелигентни хора можеха да си заминат. Оставиха една шепа кремълски продажници дето когато от Москва има кажеха да пръцнат нашите се на____ха. Естствено, че не е имало нужда от войници. Разбира се понякога не всички се на___ха като нашите, като в Прага например и тогава пращаха и войници. Ама на държави дето сами се на____ха да се натягат.
34
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ударете по един лосион да се успокоите. И да ревете и да не ревете миризлив казак повече няма да дойде в България.
33
1
 
5
 
! Отговори
Сандо преди 4 години
само да не цъфнат
32
4
 
12
 
! Отговори
До тъпaкa с въпроса преди 4 години
А горд ли си, че 45 години сме били васали на руската ... ?

Втората световна свършва през 1945 и две години по-късно през 1947 г последните съветски войски напускат България. У нас имаше руски инструктори и технически специалисти, но в Народна Република България нямаше чужди войски, а сега "демократична" България я тъпчат хиляди миpизливи нигъpи, мексикаци и друга cган, която се натиска за американско гражданство и служи с US униформа по целия свят.
31
4
 
1
 
! Отговори
Хипстър Многознайков преди 4 години
На снимката е публикуван "Спартан"-а,може би като реверанс към президент Радев.Жалко,"Херкулес"-а е определено по-впечатляващия от двата самолета.Интересно защо не са докарали един AC-130,да стане истинско учение,да го изпънат 1в1 със зенитно-ракетния ни дивизион,тогава да видим кой е с по-космати гърди.
30
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До чест и гордост

Ти да не беше *** артелчик или политкомисар в казармата, та си толкова отворен?
29
6
 
3
 
! Отговори
Сулю преди 4 години
До Патриот

А 65 години мекерета като теб правеха и продължават да правят чъпки в кръста на СеСеСеРе които изтребиха над 40 000 българи без съд и присъда и заровиха като животни. След което съсипаха икониката ни, която е изнасяла храна за цяла Европа и лева е бил златен. След тях остана само пустиняк.