Ромите нямали пари за ваксина, а тя – безплатна

Мръсотията виновна за появата морбили в Столипиново
21 мар 2017 09:05, Мария Захариева
68
Ромите нямали пари за ваксина, а тя – безплатна
Снимка: архив, Reuters

Ромите в Столипиново обвиниха липсата на чиста вода и мръсотията по улиците за болните от инфекциозната болест морбили (дребна шарка).

Според живеещите в квартала без питейна вода и в мръсотията по улиците има много зарази и болестта може да се разпространи още повече.

Още по темата
Общинският съветник Айли Мурад помоли институциите да им помогнат, да изчистят улиците и оправят водата. По думите му из гетото шества и хепатит.

Ромите казват, че децата им са ваксинирани, някои обаче нямат поставена имунизацията заради безпаричие. Ваксината обаче е безплатна.

Последната епидемия от дребна шарка е била преди 7 години и заболелите са били 95% от ромските махали.


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ха ха ха

Б Р А В О !!!
Щом е успял да стигне до матура, той е като "бисер между мъниста" сред останалите от неговата общност!
А получените оценки показват, че все пак поназнайва нещичко, не са му писали кръгли двойки!
43
0
 
1
 
! Отговори
Пешо* преди 1 година
Пак създавате излишна работа на мармотите.
42
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Социални вируси в държавния организъм!
41
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По лошо братко. Плъховете не разбиват къщи на възрастни хора да им обират пенсиите. Не крадат ток, и държавата не трябва да плаща за всяко плъхче помощи. Не са толкова нагли и агресивни, не са толкова мръсни, по интелигентни са. Не са електорат на продажните политици, така че държавата не им дава само права, без задължения. Няма разни к...венски комитети за защита на плъховете. Със сигурност са по полезни
40
0
 
9
 
! Отговори
haralp преди 1 година
Странна работа, нали нямаше риск от епидемия у нас? Като плъховете са тези индивиди... само зарази и мърсотия разнасят... агресивни... плъхове...
39
0
 
10
 
! Отговори
ki преди 1 година
Аз друго определение освен паразити за тия хора нямам. Лошото е, че срещу тях все още ваксина няма, а и както са тръгнали нещата с тази криворазбрана "демокрация", едва ли някога и ще се намери.
38
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
на тия им дай да живеят като животни и ще са най-доволни
37
0
 
6
 
! Отговори
Бордолезов преди 1 година
Виновна е общината че не им е почистила боклуците и бараките. Те са съвестни данъкоплатци плащат си всичко редовно , не може така. Хага и Хелзинки трябва да се намесят.
36
0
 
17
 
! Отговори
Безплатна ваксина?! преди 1 година
Нищо не е безплатно!
И ваксината струва пари! Държавата я купува с парите на данъкоплатците!
После я подарява на шведите, но те от мързел и нехайство дори не благоволяват да се поинтересуват кога трябва да ваксинират безбройната си челяд. И сега, като са болни, ще ги лекуват пак за наша сметка!

Аз пък не съм на работа, защото чакам майстори, да сменят разбита врата на сервизно помещение. Отиде ми един ден от годишната отпуска на работещ човек, плюс парите за ремонта!
Кой ли ми е разбил вратата?
35
0
 
28
 
! Отговори
Така са намерили! преди 1 година
Мислят, че ваксината се плаща.
Знаят, че за да не боледува детето, то трябва да е ваксинирано.
И какво правят?
Създават не едно, а 5-10 деца и реват: "Няма пари за ваксини, маааа!"
Децата им боледуват, а те: "Заради мръсотията е!" Кой я прави тази мръсотия? Те!
И кой да им лекува и ваксинира децата? За наша сметка!

Боядисала си косата, гримирала се, навирила цигарата, държи чашата с кафето, на ушите, врата и ръцете й - злато. Но не чисти! Детето й болно, а тя: "Няма пари за ваксини, мааа!"
34
0
 
4
 
! Отговори
Заушки преди 1 година
Как ще ги стигнем... словаците.....
33
0
 
4
 
! Отговори
Алек преди 1 година
До Гошо

Глупако глупав - прочети за стадния имунитет и може би в простата ти главичка ще изникне идея защо и *** и българите трябва да са имунизирани. Аман от простащина!
32
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много ме е яд че няма кои да изрине тая п@плач безбожна
31
0
 
14
 
! Отговори
"...Общинският преди 1 година
съветник Айли Мурад помоли институциите да им помогнат, да изчистят улиците и оправят водата..."

Сутринта по една от телевизиите дадоха и репортаж. На фона на що годе оправените апартаменти по ниските етажи на панелките: дограма, изолации, боядисано и т.н., входовете бяха тотална щета - с отдавна изкъртени врати, изпочупени стълбища, купчини боклуци навсякъде...
Е, аз ли съм го насътворил всичко от показаното?!! И за кой пореден път ще помагаме, при трайност на ефекта до след малко?
30
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
После ония к.ретени от БХК и други хрантутници, говорят за интеграция. Какво да интегрираш в едно същество което му харесва да живее между боклуци, което няма и грам желание нито илюзия да се развива като човек. Първобитното им мислене и държание, кражбите, безделието, наглостта са неделима част от тях. 21 век, с цялото развитие, да има хора които в Европа да им харесва да живеят така, изостанали с векове от другите.
Ще тръгнат и други болести от тях. Но нали са електорат, пък има избори
29
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе оставете ги да ги изчисти Природата, тя си знае работата.
28
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Живея в блок където има известно количество роми.Те им чистят онези хвърлят отпадъци през прозорците докато долу им събират боклуците. Рекордът им за нехвърляне на отпадъци през прозореца са 3-4 часа.След това започват да трупат.Такива са си те това им е в душата и сърцето.
27
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А като не са ваксинирани спряни ли са им детските, както е по закон и както ги спират на неваксинирани българи?
26
27
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Обзалагам се, че почти всички от тук пишещите не са ваксинирани против морбили като малки, защото тази ваксина излезе сега и трябва да се продаде, за да се вземат едни пари, обаче всички са много нахъсени, колко е страшно. Ако може някой на научен, а не на кръчмарски език да обясни защо морбилито трябва да е по-страшно от рубеолата и ще се съглася?
25
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как да знаят,1 че ваксините са безплатни, като те не ходят на лекар, не четат, защото не могат, не разбират, защото са на ниво ****. Как да имаш вода, като живееш в незаконна къща, а за прекарване се изисква да си платиш и как да ти е чисто, като си изхвърляш боклука пред вратата, а на всичкото от горе си докарваш боклуци и от казаните по другите квартали.