Дни преди вота – Турция пратила войски към браздата с нас

Така вдъхвала кураж на заминаващите за България изселници
31 мар 2017 08:12, Петя Славова
69
Дни преди вота – Турция пратила войски към браздата с нас
Снимка: архив, Булфото

Сериозно раздвижване на турски полицейски и армейски части е базелязано в районите край границата с България. За това съобщават източници от специалните ни служби.

Засиленото присъствие е отчетено от сутринта на 22 март - деня, когато активисти на "Обединени патриоти" опитаха да блокират граничните пунктове при Капитан Андреево, Лесово и Малко Търново срещу току-що тръгналия поток от автобуси с изселници за изборите у нас, пише "24 часа".

Турските войници в пълно бойно снаряжение са били разположени на възлови кръстовища в приграничните райони. Те не правели опити да се крият, напротив - като че ли искали колкото се може повече пътуващи да ги забележат.

Още по темата

Присъствието на турски армейски подразделения е имала за цел да вдъхне кураж на заминаващите за България изселници, някои от които били притеснени заради информацията, че на границата ги чака блоката от български националисти, твърди дипломатически източник.

Според друг задачата на военните патрули е била да следят за активисти на Гюлен. По данни на турското разузнаване се очаквало такива да се прехвърлят в Турция през България, за да повлияят на гласуването на предстоящия 16 април  референдум за президентска република.

По време на нашата блоката на ГКПП Капитан Андреево получихме информация, че агенти на турските спецслужби са минали границата заедно с български изселници, каза организационният секретар на ВМРО Юлиан Ангелов. Агентите наблюдавали и снимали протеста на българските националисти.

Видимият ефект от турското раздвижване е рязкото намаляване на опитите за нелегално преминаване на границата от мигранти от Сирия и Ирак, признават български граничари.

Турски източник, пожелал анонимност, пък каза, че ако има засилено униформено присъствие по турската граница от турска страна, то е именно за да се спазят уговорките между София и Анкара за спиране на мигрантския поток.

От министерството на отбраната не потвърдиха информация за струпване на турски военни по границата. Нямало такива данни по линия на военното разузнаване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
37
 
! Отговори
До Сори преди 7 години
За вагона незнам ама ти чувал ли си "Тюркан бебек...има и чешма на нейно име!"
45
1
 
35
 
! Отговори
До Сори преди 7 години
За вагона незнам ама ти чувал ли си "Тюккан бебек...има и чешма на нейно име!"
44
0
 
34
 
! Отговори
Дур! преди 7 години
Това може да е и така, но тези които деморализираха армията бяха ЗКПЧ послушни изпълнители на волята на Масква.Рашистите вече 139 години изнудват България с Турция.Те нали се прегърнаха с Ердоган. Да не ми кажат че ще се притекат на помощ?Сега е по-важно да имаме стабилно правителство и добри съюзници на запад.
43
4
 
32
 
! Отговори
Българин от Германия преди 7 години
Моля *** да предаде моето съобщение ( номер 54 ) на бългаските специални служби, да действат, ако им е мила България. Източник на инфоемацията е Ерих Шмид (Geheimdienst-Expert) в предаването на Майбрит Илнер, от 22:15 часа на 31.03.2017.Наистина трябва ДА БЪДЕМ НАЩРЕК !
42
4
 
33
 
! Отговори
Българин от Германия преди 7 години
БЪДЕТЪЕ НАЩРЕК ! Снощи по ZDF представител на германското рзузнаване се изказ, че BND (външното рзузнаване) има данни за" ПОДГОТОВКА НА ТУРЦИЯ ЗА ЗАВЗЕМАНЕ НА ТЕРИТОРИИ от ГЪРЦИЯ и БЪЛГАРИЯ през 2020-2023 год". На въпроса НАТО няма ли да се намесе, отговори, че НАТО не е задължително да се намеси, и една намеса може да бъде от активна до изпращане на СЪБОЛЕЗНОВАТЕЛНА ТЕЛЕГРАМА. Това е реалноста.И продължавайте да се делите на русофили и русофоби.
41
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
подкарвали ги отзад да се блъскат в плаката "Дур, ба!",или ги броили да не избяга някой гюленист?положителното: трафикът на афроазиатци през оградата намалял.
40
3
 
41
 
! Отговори
Достатъчно преди 7 години
Дайте да говорим за много по-важни неща - лихвите, беззаконието, ненормално ниските заплати и пенсии, цените на основни услуги
39
3
 
40
 
! Отговори
историк преди 7 години
Глупости на Сидеровците. Турците направеиха десант по въздуха срещу Кипър 1974.
38
5
 
37
 
! Отговори
Сори преди 7 години
До МехмефТази може да е била джихадистка, не се знае. От друга страна кой направи атентат във вагон за майки с деца преди време?
37
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 34Имало нареждане Турската Армия да влезе и нападне на Българска териториятова по тв Алфа ли го казаха?
36
2
 
40
 
! Отговори
До марин преди 7 години
Не се притеснявайте за нашия референдум...Като гледам цял свят чака и се моли да завърши неуспешно...ама на дали...
35
3
 
41
 
! Отговори
марин преди 7 години
Тия от една мирна демонстрация се уплашиха , така ще си правят референдума - под дулата на пушките , та това е терор !
34
8
 
42
 
! Отговори
Вал преди 7 години
До 30:Господине, Вие, явно не милеете за България.Не България създава проблеми в междусъседски отношения, а вечната налудничавост на една държава в Мала Азия.Вижда се, че Вие сте й поклонник. Е, тогава какво дирите в Родината ни?
33
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мале само увеличаването по границата войници и то заради това да няма избягали мигранти сред гласоподавателите...е разтревожил мистър ***.:-):-)
32
9
 
42
 
! Отговори
До 30 преди 7 години
Стига ти пък с вашите язовири бе ***...Ай пуснете ги първо вие ще се издавите...от тези язовири ще засегне само една махала тук в Едирне наречена Караач, после водата продължава към вашите ЕС съюзници наречена Гърция...ПУСКАЙ!
31
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Видимият ефект от турското раздвижване е рязкото намаляване на опитите за нелегално преминаване на границата от мигранти от Сирия и Ирак, признават български граничари."Вече не се раздвижвай аскер...те не заслужават, рязко да се увеличът...да не се приемат и избягалите обратно...ДА ХОДАТ ДА СЕ УЧАТ БЪЛГАРСКИ МИГРАНТИТЕ!
30
6
 
37
 
! Отговори
ffjfjfko преди 7 години
Статията сякаш е писана от някой от изселниците, а?Редактори нямате ли?! :)
29
7
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Фалшиви новини в стила на тъ.па.ци.те патриоти дето станаха за срам и резил на цяла България, че и страната ни излагат! Русофилска червено-кафява пропаганда.
28
5
 
53
 
! Отговори
Мехмеф преди 7 години
Патриотите (псевдопатриотите) са страхливци и много много са долни . Само страхливците (мъже) посягат на жени и стари хора защото са много по долни и от най долното...
27
4
 
47
 
! Отговори
MIT преди 7 години
на кой му треперят п а р т е н к и т е !?