Отново младоженци: Цветана и Тодор – под венчилото след 53 г. брак

През 1964 г. сключили граждански брак и от тогава били неразделни
Обновена: 28 окт 2017 10:24 | 28 окт 2017 10:19,
16
Отново младоженци: Цветана и Тодор – под венчилото след 53 г. брак
Снимка: bTV

Цветана и Тодор Иванови са младоженци, но и не са. Преди 53 години двойката от мездренското село Руска е сключило граждански брак, но така и не сключват църковен.

Сега, след 53 години съвместен живот Цветана и Тодор минават под венчилото. Обясняват този необичаен за възрастта си акт с една-единствена дума – любов, неотслабваща и силна до днес.

Когато за първи път вижда на софийската гара младия ръководител "Движение", бъдещата тъкачка Цветана си казва: "Той ще е".

"Взе ми сърцето. Тази снимка ме е пленила и го харесах. Не мога да ви опиша колко го заобичах още тогава", признава Цветана пред bTV.

Предложението за брак не дошло веднага, а след двегодишна дружба с писма. "И то какво го накарало да се оженим – баща му рекъл: Жена, няма да го переш, да си намери перачка", разказва Цветана.

Тогава Тодор бил разпределен на гара Твърдица. Случило се, че няколко дни живели без подпис, но държавата зорко бдяла за семейния морал.

"Как е и що е, не го разбрахме. Идва съобщение: Ако не подпишете в срок от три дни, ще ви разделим. Бях на работа и ловя там търговския ръководител и билетния касиер и хайде в съвета. Подписахме, по едни бонбонки, така ни е бракът", спомня си Тодор. 

В началото на 1964 г. Цветана и Тодор станали официално семейство Иванови. Сватба не вдигнали, защото нямали с какво. Годините минавали в местене от гара на гара, но в сговор и разбирателство. От работа той се прибирал вкъщи и обратно. Пред компанията в кръчмата предпочитал компанията на жена си. И не крие, че тя в много отношения го превъзхожда и той няма право да се оплаква от нищо.

После оженили дъщерите, внуците, радват се и на правнуци. Пропуснали 50-годишнината на съвместния си живот, защото оперирали Цветана от сърце. Когато разказала на съседите какво е намислила тази есен, те не повярвали. "Имах желание да се венчая с моя господин, много го обичам", не крие тя.

Венчали се – той с папийонка, а тя с венче на главата. Кумували им двама от внуците. Най се радват, че успели да съберат всичките си близки. Съветът им към младите е помежду им да има уважение и обич.

А в очите на леля Цветанка мъжът й още е онзи ръководител "Движение", който я омаял преди повече от половин век на софийската гара. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Семейното щастие се крепи на най-важното движение ,а дядото е ръководител движение.
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Селото се казва Руска бела
11
0
 
10
 
! Отговори
Катя преди 6 години
Толкова мило и трогателно! Да са живи и здрави младоженците! Вдъхновяващ пример за взаимно уважение и любов.
10
0
 
9
 
! Отговори
Жепееца преди 6 години
Нашата история е също интерестна,писмо до непознато другарче.....,църкове брак след 35 год,кумуват дъщерята и сина.
9
14
 
6
 
! Отговори
Хасан преди 6 години
Това са двама от избирателите на ГЕРБ
8
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и аз нямах "сватба",нито бяла рокля. само 2-*** свидетели и кутия бонбони. нямахме парички. и халка нямах. и не сложих,де,разведохме се след 7-8 год. добре,че не съжалявам за нищо. човек и сам трябва да може да се справя с живота. да са живи и здрави децата и внуците!
7
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разликата е че сега са зомбита младоженци.
6
3
 
29
 
! Отговори
ТОТО преди 6 години
Това е щастието, дано младите да разберем, че не са колите, айфоните и скъпите парцалки...
5
16
 
5
 
! Отговори
хаха преди 6 години
Ау, депресираща работа.И с тва гадно време, направо....
4
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дай, Боже, всекиму!
3
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко сладко! Дай Боже всеки да остарее така с любим човек до себе си! Да са живи и здрави! Мен пък историята им дълбоко му развълнува, защото се сетих за моите баба и дядо, които също така са се женили на бързо и никога не са имали истинска сватба. Е, за съжаление починаха и двамата, но можеха и те на 50-годишнината си да направят нещо такова.
2
31
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вечерта бабата отива при дядото чисто голаДядото: -ко си се разсъблякля тъй ***? Бабата: -нали ни е първа брачна нощ -рекох да си облека "сватбената нощница"Дядото: -чи да беши я поугладила малко ***...
1
5
 
35
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Браво на хората, пример за всеки българин.