HelpBook.info: Паркиране на тротоар, изоставени коли...

Граждани сигнализират чрез платформата на Investor Media Group
Обновена: 22 авг 2018 14:07 | 22 авг 2018 14:00, Анисия Иванова
5

Снимка: Helpbook

Представяме ви обзор на част от сигналите в платформата на HelpBook.info, които получихме през изминалите дни.

Първият сигнал е за проблемно паркиране на автомобил в зоната на кръстовище при налична маркировка, която категорично забранява това действие. Място на нарушението e кръстовището на ул. "Цар Симеон" и ул. "Овче поле". От изпратената снимка е видно, че движението е силно затруднено и съществуват предпоставки за пътни инциденти.

Оставаме на темата за неправилното паркиране в столицата и със следващия сигнал. Редовно паркиране на тротоара е забелязано в жк "Хиподрума" до блок 40. Поради наличието на военен магазин в съседство редовно спират автомобили на тротоара, които възпрепятства придвижването на пешеходците. Хората са принудени да вървят по пътното платно, а в квартала има много майки с колички, за които това е сериозно неудобство. Оттам преминават слепи хора, инвалиди, за които свободният тротоар е от голяма важност. "Моля да се вземат мерки, така че тази практика да бъде преустановена."

Правилно паркиран, но за сметка на това отдавна изоставен автомобил е забелязан от гражданин на морската ни столица. Колата се намира на ул. "Васил Друмев" 15, а от изпратените снимки личи, че гражданската отговорност не е плащана от две години, което е в разрез със законовия срок за престой на паркирания автомобил.

Преминаваме към проблема с отпадъците в столицата. Сигналът е за тотална липса на почистване на градинката пред блок 34 в жк. "Лагера". Същата е изключително мръсна и не е почиствана от фирмата, отговаряща за чистотата. Липсват кошчета за боклук, с изключение на едно, което е далеч от пейките и хората импровизират с торби и кашони.

Получихме аналогичен сигнал, отново за София, но този път свързан със сметоизвозването и с апел за подмяна на кофите за боклук.

"Кофите за боклук са в отчайващо състояние, поради което изсипването им в камиона за сметосъбиране е съпроводено с неистова борба и шум, продължаващи по 10-15 мин. всяка нощ. От няколко вечери едната не се изхвърля поради размазания й капак. Адрес: ул. "Св.Св. Кирил и Методий" 79."

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook!

Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
13
 
11
 
! Отговори
промо преди 5 години
мишоци търсещи внимание качват снимки, никой няма да си троши колата да паркира по тротоара ако има къде да спре нормално !
4
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига простотии! Цял един народ се съгласява да се провира между коли,да ходи по средата на улицата,за да може да си паркира каляската на тротоара, да бъде газен и унижаван,да търпи смрад,да затваря децата си в оградени псевдоградинки в името на криворазбрана моторизация! Гордоста ни е за съжаление собствения автомобил! Тъжно....!
3
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Система за доносници, само малки душички могат да тръгнат да топят останалите! Цял живот в калта ще са такива миш0ци!
2
21
 
4
 
! Отговори
Селяка преди 5 години
Много важно. И като ги пуснете снимките какво. Пак ще паркирам на тритоара а кофите за *** са ми последна грижа. Смешници.
1
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
е къде да спрът като софия се препълни върнете гражданството че бай ти желю маиката ни разказа