ВМРО: Опрощаването на дълговете в Столипиново е популизъм

7000 домакинства чакат ред за общинско жилище
20 фев 2019 17:00,
49
 ВМРО: Опрощаването на дълговете в Столипиново е популизъм
Снимка: архив "Булфото"

"Опрощаването на 1,6 млн. лв. дългове в "Столипиново" и "Шекер махала" от Общината е предизборен популизъм! Категорично сме против. Това е двоен стандарт спрямо останалите български граждани, които са наематели на общински жилища." Това се казва в позиция на ВМРО в Пловдив във връзка с изявеното намерение на Общината в града да опрости дълговете на наемателите на общински жилища в циганските махали.

Още по темата

"Подобно предложение особено в година, в която предстоят избори на няколко пъти, изключително прилича на опит някой да си купи одобрение или симпатии. Пред законите всички български граждани следва да бъдат равни и еднакво да се ползват от предоставените права, но също така и да бъдат съвестни изпълнители на определени задължения.", смятата патриотите.

"Крайно време е живущите в тези апартаменти, не просто да си плащат наемите, но да го правят и в срок, защото само по този начин ще има равнопоставеност. Ако откажат да изплатят дълговете си и да станат редовни наематели на общинска собственост, то нека законът да бъде приложен в неговата пълнота. Много неправителствени правозащитни организации сигурно отново ще скочат, че няма как да се искат тези пари от социално слаби хора. Не, има как! Да започнат да работят, а не да вегетират и да задръстват социалната система на страната.", смятат от ВМРО.

За справяне с конкретния проблем с натрупани дългове в Пловдив ВМРО ще инициират и предложение да се стартира процедура за продажба на подобни жилища в махалите на лица, които не са некоректни платци към Общината.

"В списъка на чакащите да получат правото да ползват общинско жилище са над 700 домакинства. Немислимо е за тяхна сметка да бъдат привилегировани отделни социални и етнически групи при това в продължение на години.", категорични са патриотите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
3
 
! Отговори
Кина преди 5 години
До АнонименКакто в Германия стана с германците хахаха
24
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Безнадеждна, безизходна, потънала, агонизираща и умираща Родина, обсебена от алчни сапиенси и нагли питеци, а гладния *** е забил поглед в земята и рови с върха на обувката си кървавата земя, срамно безразлични и престъпно бездейни. Плачат майките ни и бащите ни угасвайки в нищета, крещят децата докато растат в безморалност! Не! Не искам това да е моята Татковина!!! Искам свобода, справедливост, морал и светлина!!!
23
1
 
32
 
! Отговори
мачу пикчу преди 5 години
Никога не гласувайте за сегашния кмет....или партията му...
22
3
 
21
 
! Отговори
Стратег преди 5 години
Идат местните избори и Ванката от 'Империал" пак купува гласовете на Маалата, но под друга форма. Хитри са герберите в подсигуряването на електорат за изборите, затова ги печелят, още повече, че българите ходят за гъби. И след това всички вкупом го вкарват на българите. Те идват при мен и ми казват: "Спаси ни!". Моля?????
21
2
 
31
 
! Отговори
И какво излиза - 2 преди 5 години
Ползват и практикуват всичко, изброено в предишния коментар, не внасят нищо в бюджета, но пишат по стените "Мразя България!"Това вече е доказателство за състоянието на интелекта и психичното здраве на тези.Щом не им угодихме - аерогара - самолет - Индия. И това да е последният бонус, който ще получат от нас безплатно.
20
1
 
28
 
! Отговори
И какво излиза? преди 5 години
Безплатно ползват общински жилища, ток и вода не плащат, децата са с право на безплатни ясли и детски градини и то с предимство, на училище ги карат с безплатен транспорт и там им дават безплатна храна, ромите имат право и на 22 вида помощи, билет в градския транспорт не ползват - возят се безплатно, присвояват ("берат") каквото им хареса и дори унищожават сгради и произведения на изкуството за "джилязу".Хайде сега, през следващите 50-60 г. ние да живеем така, а те да работят и да плащат всичко
19
1
 
26
 
! Отговори
Продължението преди 5 години
4. после веднага да се приложи закон срещу скитничеството - да си наемат или купят жилища. Сто пъти се писа тук, че по селата има здрави къщи за по 800-1000 лева.5. Освободените общински жилища веднага да бъдат дадени на млади, работещи или учещи семейства с условието, че ако до 5 години създадат по 2 деца, до живот ще ползват жилището безплатно, а ако в рамките на 10 години създадат 3 деца, Общината ще им подари жилището.
18
1
 
29
 
! Отговори
Справедливият подход преди 5 години
1. Спомнете си как преди време спряха тока точно на тези заради неплатени сметки. Веднага се изви опашка от чакащи да си платят електричеството. Значи имат пари, но ако мине ...2. Има правило за изваждане от общински жилище, ако не си си платил наема в продължение на (колко) месеца? Да се приложи!3. Да се състави протокол на всеки такъв наемател поотделно - какво дължи като неплатени наеми и, сметки и колко пари трябва да плати за съсипии, нанесени на жилището.4. После веднага /продължавам/
17
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нормално Тотев мобилизира и стимулира основния електорат на ГЕРБ преди изборите.
16
1
 
18
 
! Отговори
Не се казва така --- преди 5 години
Казва се ние сме за опрощаване на ВСИЧКИ вземания с изтекъл 5 годишен давностен срок на всички български граждани !--- е тогава със сигурност ще имате евродепутати ! А и за следващите избори ще имате ! Колкото до братята роми --така или иначе парите няма да ги вземете ! Ще живне и икономиката --защото поне 300--500 000 човека не връщат кредити и др. и работят на черно ,а на държавата и трябват работници ...
15
1
 
47
 
! Отговори
Кюстендилец преди 5 години
Искам Общината да ми опрости данъците !!!!Незабавно !!!
14
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е смешна сума. Само един техен евродепутат вече е събрал такава сума в банката. Държавата издържа партията на ВМРО. А те произвеждат само некачествена стока. По изборите започват да се джафкат взаимно с ДПС, за да имат и двете партии взаимна изгода. ДПС и БМРО живеят в симбиоза и са взаимно полезни.
13
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гласувайте за нас и няма да плащате наеми за общински жилища.
12
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Купуването и продаването на гласове е престъпление, Борисов!
11
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И докога така? Те стават все повече, накрая да не започнете да гоните българите от домовете им, за да има за тези?
10
2
 
35
 
! Отговори
Ром"с преди 5 години
И след това ромите са виновни,че власта не си гледа работа и им прощава само и само гласвое да получи на изборите. И кой е виновен,този който яде баницата или тези които му я дават.Щом са решили да простят ,то да има някакви условия за благото на държавата ни,а не за бдагото на партията която управля България.
9
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Общината ги поощрява, че не си плащат наемите. Състоянието на жилищата какво е?
8
2
 
46
 
! Отговори
Вкениек преди 5 години
Виждате ли. Бойко иска да им опрости 1.6 милиона, все едно са негови. Добре, че е ВМРО иначе пак щеше да мине тихомълком под масата.
7
1
 
41
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Според мен мингишите постигнаха комунизма ... живеят без да плащат.
6
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-справедливо е да върнат парите на изрядните платци.