Рушат наводнените блокове в "Столипиново", но строят нови?

Пловдив няма пари, но ще иска от Брюксел, от държавата...
38
Рушат наводнените блокове в "Столипиново", но строят нови?
Снимка: Булфото, архив

Кметът на Пловдив Здравко Димитров е възложил да се създаде експертна група, която да обследва, за да се предприемат спешни мерки за разрешаване на проблема с наводнените блокове на улиците "Сокол" и "Батак" в квартал "Столипиново". Това съобщиха от пресцентъра на общината.

Още по темата

Според кмета краткосрочните мерки ще бъдат насочени към изготвяне на експертна оценка, а дългосрочните предвиждат цялостно саниране и обезопасяване на сградите.

Ако те са напълно компрометирани ще се търсят варианти за изграждането на нови жилищни блокове.
Общината ще отреди терени, на които да бъдат реализирани строителните проекти.

Ще се работи активно и за осигуряването на средства, тъй като натоварването ще бъде непосилно за бюджета на Пловдив.

Експертна група ще търси най-целесъобразният начин за финансиране - привличане на европейски средства, държавния бюджет или чрез кредитната линия от Европейската инвестиционна банка.

Експертната група ще се оглавява от Иван Стоянов, а в нея ще влязат експерти от районната администрация и ОП "Жилфонд", които ще извършат обследване на засегнатите жилищни блокове, на състоянието на ВиК мрежата, да установят наличието на общи и индивидуални водомери и дали има нерегламентирано използване на вода, се посочва още в съобщението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
Клеопатра преди 4 години
Извинете господа,общински ,кметове и съветници,вие вярвате ли че след като хвърлите милиони за нови блокове ,ще е пак същото., Това са хора само консуматори.По добре постройте за българите,чиито деца ходят на училище,и самотните майки,по квартири.По добре ги бутнете,и някъде извън града,им постройте,в селата,малки къщи, и който не плаща ток вода и наем ,да изчезва,На местото на блоковете постройте,някаква фабрика за да работят,Иначе ще се въртите в един омагьосан кръг.
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Двойната къща бе затрита, също като паметта на София...https://youtube/watch?v=c8nzFY_5DsE
32
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гледах видео с един Киро Японеца,който е ром милонер или милиардер от строеж на сгради и печели много,защото е с властта,защо той не им построи къщите? В същия момент умишлено е изгарял ценни сгради,за да ги унищожи,за да строи на тяхно място,прилагал е и насилие.
31
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е дискриминация! И от кой джоб ще излязат парите?Защо не построите жилища и за бедни българи или евтини жилища на изплащане за хората,за да не бяхат от страната?
30
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Германия майчинството да не е 10г по 2000 евро? Пенсиите им са 1000 и нещо. А среден човек ще плаща данъци по 1500 евро и нагоре месечно, т.е. над 3000лв. Кой българин на заплата плаща толкова? Средното у нас е сигурно 300-400лв, ако гледаме средната заплата, или 10 пъти по-малко. С толкова данъци, толкова пари от държавата. Не сме Саудитска Арабия държавата да има приход от петрол и да го пилее.Само при вдигане на производителността и от там доходите има шанс за повече данъци и за даване.
29
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 29И откъде пари за това? Примерно 2 милиона пенсионери с по 200лв вдигане на пенсията са 400 милиона месечно или 4.8 милиарда на година, т.е. само за това е 20-30% отгоре на държавния бюджет. Ако сложим идеите ти за детски по 500лв и средна заплата 10г за майчинство, то става да утроим бюджета... Какви да са данъците, за да стане? Да ти удържат 90% от заплатата?Само с повече работа и вдигане на БВП може да стане нещо, както е станало естествено в чужбина.
28
1
 
4
 
! Отговори
Val преди 4 години
Да добавя, като забравим, че ЕС ще даде пари - това не е програма, а заем взет по партийному 30/16/2 преценили и задлъжняли на ЕИБ. По същия начин и бюджета. Отношенията са банка и община. НС не е обсъждало. Няма да гласува.Остават тия с данъците. Кофти, но факт. Само Али Байрям вкара обвързването на блоковете със заема. Затова и се почва от там.
27
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Младите българи тенденциозно се профанизират и им се вменява, че смисълът на живота е да комсумираш, а не да се образоваш.Образованието е единственият начин да се предаде постигнатото от предишните поколения във всяка област на познание и умения на следващите поколения.Две поколения профани са достатъчни цивилизационната верига да се прекъсне.
26
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако ние българите бяхме силни, обединени, здрав етнос и хиляда човека да сме, никой нямаше да ни бутне, но ние сме слаби, разединени и изгубени. Въпросът е имаме ли бъдеще или Е.Родшилд е прав, че ще изчезнем?Естествено, че асимилиране на ромите е невъзможно.Интеграция е поредното лишено от смисъл понятие.Сред младите американци белите вече са малцинство. Целият свят ще се срине цивилизационно след 20-30 години.
25
1
 
2
 
! Отговори
Xxx преди 4 години
Зико няма едно правилно отиграване откакто влезе в играта,ще има смяна ....
24
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Проблемът е сред българите. Ние се мразим един друг. Властимащите ни мразят, те също са българи.Ромският проблем се използва от властимащите за фалшиво обединение, за кьорфишек.Имам контакти с бознесмени. Предпочитат строителни работници от Турция, дори не искат помаци. Казват за своите работници:"Те са мои роби. Ние сме капиталистите. Всички сме имали равен старт.", а парите им са крадени през Прехода.Проблемът не са ромите кокошкари, проблемът са българските богаташи.
23
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спомням си много добре кога бяха построени тези блокове.Апартаментите се раздаваха само на ,,крайно ниждаещи се'',със злато под масата.На втората година,от ведомствено обзаведените апартаменти с екстри като дървен паркет и др.,не беше останало нищо.Паркетът послужи за отопление,а на терасите се гледаха конете.В стъклата на прозорците се изрязваха дупки за кюнците,защото радиаторите се свалиха още на първата година,и се предадоха на близкото предприятие ,,Отпадъци'',което е до р.Марица.
22
1
 
5
 
! Отговори
До До 20 преди 4 години
В 22 е дадена идея как да се осигурят още пари, които да се прибавят към онези няколко милиарда, които сега държавата плаща, за да развъжда роми.Разбира се, тези няколко милиарда вече няма да се дават за помощи на ромите, а ще се пренасочват към младите образовани семейства.Към тази сума ще се добавят парите от предложения данък - ромите на принудителен труд и 50% от заплатата на всеки един от тях да се удържа, за да се пренасочва към онези, които трябва да раждат, за да прогресира България!
21
0
 
1
 
! Отговори
До 20 преди 4 години
От де пари? Като не работят майките, примерно 20% от работоспособните жени. Ние губим още пари. Но да, решението е жената, да е в постоянно "майчинство" като арабските, за да има раждаемост.
20
1
 
8
 
! Отговори
Продължение - преди 4 години
За да бъдат осигурени нужните финансови средства, неработещите роми трябва задължително да започнат работа, каквато им се посочи и 50% от заплатата на всеки от тях да се отчислява като задължителен данък с цел нормализиране на демографската ситуация в страната.Такова решение не е несправедливо, защото повече от половин век този етнос само получаваше, а не даде на държавата това, което се очакваше, за да се стимулира икономиката й чрез усилията на повече трудещи се. Нанесоха и неизчислими вреди.
19
0
 
6
 
! Отговори
От агитката. преди 4 години
До 2Еми пробвай се... отдавна сме ви вдигнали мерника. Тамън ще.ви бутнем копторите заедно с вас вътре.
18
2
 
2
 
! Отговори
За да се осигури преди 4 години
10 години платено майчинство на жените със средно и висше образование, за да родят по 3 деца, трябва да им се осигури средната за страната месечна заплата по време на това майчинство, а също и по 500 лв детски надбавки за всяко дете.Също така, на всяко такова семейство трябва да се осигури общинско жилище, ако нямат свой дом и 500 лв да е минималната трудова пенсия, за да не се натоварват младите със задължението да подпомагат финансово родителите си.Затова ромите задължително /продълж./
17
1
 
4
 
! Отговори
Ситуацията у нас преди 4 години
За да се стимулира раждаемостта на образованите българи, няма да са достатъчни няколкото милиарда годишно, които сега неправомерно се дават за развъждане на ромите, чиято численост се увеличава в геометрична прогресия и създава проблеми.Нужно е да се раждат много българи, за да има кой да тласка напред прогреса на държавата в бъдеще.Затова, за да се увеличи сумата, с която държавата да стимулира българите, е необходимо трайно безработните роми да бъдат настанени на принудителен труд.
16
0
 
4
 
! Отговори
Грижи се полагат преди 4 години
за онзи, който е застрашен. Кой е застрашен зависи от конкретната ситуация в дадена страна през конкретна епоха.През социализма е било актуално да се помага на по-бедния. На заден план е оставал въпросът защо е беден. Така е създадена нагласата към ромите - вечно да им се помага, без да им се налагат сериозни санкции за мързела, ранните бракове и безотговорното родителство.Днес обаче опасността е демографска. Затова цялата помощ,която държавата може да окаже, се полага на топящата се популация
15
1
 
6
 
! Отговори
До 14 преди 4 години
Така е. Цяло Столипиново трябва да стане зелена зона. Дървета, цветя, птички, храсталаци, всичко, но не и тези плъхове. Най-вероятно ще се напълнят с наркомани и ***, ако туй стане, ама демокрация. Какво да я правиш...