След проливните дъждове - сигнали в HelpBook за разбити пътища

И още - боклуци в центъра на София, ротвайлер без намордник
16 юни 2020 20:02, Анисия Иванова
5

Снимка: HelpBook   

След проливните дъждове през последните седмици получихме множество сигнали за разбити пътища от цялата страна в платформата на Helpbook.info.

Изпратиха ни снимки на разбита пътна настилка на улица в Провадия, в участъка пред Военния завод. Същата е в окаяно състояние и създава опасност от ПТП заради образувалите се траповете с дълбочина над 15 см. Молбата е за съдействие от общината за отстраняване на проблема.

На същата тема получихме сигнал от квартал Аспарухово във Варна за улица, която е също е разбита. По нея има неравности, пропадания и кръпки. Липсват тротоари на доста места, а пред ул. "Искър“ №25 са се образували дупки още от преди месеци. Нашият потребител се надява, че сигналът ще бъде взет под внимание и ще бъдат предприети мерки.

На ъгъла на централните софийски улици "Веслец“ и „Поп Богомил“ са забелязани купища боклуци около сметосъбиращите съдове, които задръстват тротоара и пътното платно. На изпратената снимка се виждат разпръснати кашони, опаковки, стари обувки и детски играчки. Искането е фирмата, която отговаря за почистването на района, да предприеме спешни действия по премахването им.

Отново от Варна получихме сигнал и за унищожена растителност: "Прави впечатление, че новопосадените дръвчета по новата част на бул. "Левски", особено до новото кръгово кръстовище с ул. "Девня", в огромната си част са изсъхнали. Какви действия се предприемат от Община Варна по този въпрос и предявени ли са към фирмата изпълнител условията за гаранция по изпълнението“, пита нашият потребител.

Получихме сигнал за безотговорен собственик на огромно куче - ротвайлер, от столичния квартал Люлин 2. Животното е извеждано по няколко пъти на ден без намордник и повод. "Понякога се случва кучето да излезе от входа, тичайки, а собственикът му се движи на 50 метра от него. В блока се намира заведение и гише за плащане на сметки и би било много лесно да се намерят хора, които да потвърдят тази информация“, завършва авторът на сигнала.

Това са само част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да дадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това го няма в нито една държава да плащаш винетка и да караш по дуп.. ки и после в сервиза с потрошена кола
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато има овце ще има и кой да ги дои и стриже е казал народа така че мълчете и плащате винетка и карайте през ду.. пките те такива хора обичат
1
0
 
3
 
! Отговори
До днес преди 3 години
Кажете, за лекарството, което е открито с/у ковид ! Стига с тия новинки никому ненужни !