Питбул нападна и уби друго куче в близост до деца

Собственикът е оставил агресивното куче без надзор и намордник
Обновена: 27 юли 2020 11:11 | 27 юли 2020 10:31, Ния Христова
46
Питбул нападна и уби друго куче в близост до деца
Снимка: Pixabay
Питбул нападна и уби друго куче пред погледите на деца и родители в близост до детска площадка.
 
Хората все още са в шок от случилото се. Собственикът на питбула го е оставил без надзор и без намордник. В съседство до детската площадка има и място за разходка на кучета и родителите са притеснени за децата си.
 
"Всичко се случи около 17:30 часа, когато площадката е пълна с деца. В кучешката площадка имаше питбул, който бе видимо агресивен. Той прокопа дупка за секунди и излезе от площадката. Хвана малко кученце, което преминаваше покрай мрежата. Всичко това пред погледа на децата", разказва Радина Грозева, свидетел на случката, пред Нова телевизия.
 
Родители разказват, че подобно нещо не се случва за първи път. Имали са много и различни проблеми свързани с кучета.
 
"Определено тази площадка за кучета трябва да бъде премахната. Никой не се грижи за нея и тя представлява опасност за децата ни. Едно голямо куче може да излезе много лесно", допълват още родители.
 
"За разхождане на куче без намордник глобата е 100 лв. Според мен проблемът е отношението на собственика към животните. Случилото се е престъпление и би следвало да се разследва от прокуратурата и полицията. Там вече наказанията са различни. Тази година има над 10 акта от такъв тип", коментира зам.-кметът на Варна Тодор Иванов.

46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На първо място евтаназия на всички агресивни породи,забрана за отглеждане,контрол.Сдемокрацията изкочиха комплексите на простака,всички дребни физически и душевно хора се возят в големи коли и имат агресивни кучета,те мерят със своя аршин.Колко нападения трябва да се случат,колко разкъсвания на хора и животни за да се приеме подходящ закон!?Заслужаваме участта си.
37
0
 
4
 
! Отговори
rotos преди 1 година
До АнонименБългаринът може да го удариш или по врата, или по джоба. Понеже по врата не можеш да го удариш, (наказуемо е и ще ти спратне накоя глоба, а може да е и по-силен) удари го по джоба. Една солена глоба ще му дойде на место. Освен това опцията с ефтанзията е също много ефикасна. Кучетата са много мили животни, когато са възпитани отговорно и правилно
36
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази "новина" я пуснахте миналата седмица.Колко пъти ще я рециклирате?
35
2
 
4
 
! Отговори
Мен преди 1 година
До АнонименНе е само поражението. Ако йоркито лае по цял ден и пречи на съседите файда че е дребно и не прави поражения. Затова просто мерките вписани в закона трябва да се спазват - като лае кучето и пречи да го прибират. Като собственика не си събира *** - глоба. Като не е е на каишка също. Общината не е лошо да се погрижи и да има места за разходка, а не само да санкционира. Аз самият имам лабрадор и знам колко трудно се намира място за разходка.
34
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
кайма + антифриз=кучкаря да реши.
33
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всяко куче може да стане злобно по ред причини, най-вече кофти и/или неопитни стопани. Проблемът е, че едно йорки не може да направи същите поразии, които един питбул. За благото и на кучетата (защото масово преминават всякакви мъчение - от разможаване в мизерия до побой и тормоз), и на хората големи и силни породи трябва да бъдат забранени и на нарушителите да им режат главата до кръста. Няма да има спасение от тарикати и садисти по друг начин.
32
3
 
14
 
! Отговори
ЯВОР преди 1 година
НЯМАТ МЯСТО В НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА ТЕЗИ ПОРОДИ!
31
6
 
1
 
! Отговори
Край преди 1 година
Ама това тука ли? В България?Еееее за тука е нормално. Тук сме си свикнали. Виновен е Боросов и Дариткова и дилян Пеевски, Ахмет Доган и Корнелия Нинова и Валери Симоонов и Волен Сидеров.Българчето просто е невинно.Имате идеални управници хора - хранете ги и ги пойте и им тъпчете шкафчетата с пари. Българина живее прекалено добре за ума и мързела си. Щото е в ЕС засега.
30
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен -26НЯМА НУЖДА ЗА ВСИЧКИ КУЧЕТА - АКО СОБСТВЕНИКЪТ ЗНАЕ, ЧЕ СЛЕД ИНЦИДЕНТ ЩЕ ИМА ЕВТАНАЗИЯ,САМ ЩЕ Е НАЩРЕК
29
4
 
9
 
! Отговори
бг преди 1 година
До бахуроГледах интервю с ветеринарен лекар. На въпроса, кои кучета най-често налитат да го хапят, отговори - На бабите булонките !Да, породата има значение, но аз лично като видя на улицата куче да води стопанина, а не обратното, винаги си имам едно на ум !
28
2
 
12
 
! Отговори
Ro преди 1 година
Доживотна каторга за такива! На комплексирания Ганьовец не трябва да се поверява и ***. Не може всеки да се грижи за живи същества, - не може всеки да си взима кучета или да ражда деца, съжалявам. Трябва да има минимум психо тест и някакъв друг вид проверка. Всеки ненормалник да си показва иди0тщината посредством друго живо същество е напълно сбъркано.
27
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Закони няма - това е!
26
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Полицаите трябва в момента в който видят човек с куче без намордник или повод, веднага един фиш 50лв глоба и при втори прибиране на кучето. Само така българина ще се научи. Няма ли финансова санкция ще продължава това безхаберие. Единственото решение за нашия народ е солени глоби и чест контрол.
25
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Забрана за тези породи! Свободата не е равна на анархия! Все едно аз да си завъдя тигър и да си разхождам тигър в парка. Свободата има някакви граници. Породи като Питбул нямат място в нашето общество.
24
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много са опасни, да си ги разхождат извън града!!!
23
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Собствениците на подобни кучета 90% са ***, комплексари, мутри, псевдо мутри и подобен обществено опасен ***. Нужно е единственото от което разбират - бой в Полицията на тролея докато каталясат. Не са нужни актове и глоби.
22
2
 
10
 
! Отговори
ДДРОнег преди 1 година
До бахуро"Лично съм собственик на дребна порода куче. И няма нищо по-хубаво четирикракият ти другар да носи радост на деца и хора с които се разминаваме по улиците."Моето куче е средно на ръст и много красиво и мило. ДА, голяма радост е, когато те спират хора и искат да му се проадват и да го погалят, а то почти никога не отказва :):):)
21
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да го евтанизират с инжекция. Няма друго решение за такива кучета.
20
5
 
26
 
! Отговори
Мен преди 1 година
Крайно време е тези агресивни породи да бъда забранени за отглеждане! В парка до нас е пълно с питбули. А относно кучешката площадка - родителите този път не са прави. Общината трябва да я ремонтира и загради така, че кучетата да не могат да излизат от нея. Дори трябва да направи още, за да има къде да се разхождат кучетата, а не да са пуснати по парковете!
19
1
 
26
 
! Отговори
gsx-r преди 1 година
евтаназия, по белите държави е така