Починалата при инцидента с джета получила черепно-мозъчна травма

Мъжът, с когато е била, е в интензивното, не може да бъде разпитан
Обновена: 25 авг 2020 16:42 | 25 авг 2020 16:42, Камелия Цветанова
96
Починалата при инцидента с джета получила черепно-мозъчна травма
Снимка: Pixabay

Загиналата жена при инцидента с джета в морето край Балчик е получила черепно-мозъчна травма, съобщиха от Окръжната прокуратура в Добрич за воденото разследване.

Още по темата

Тежкото произшествие стана на 22 август източно от централния плаж в града. Мъж на 47 години при управлението на собствения си джет попада на далян, на който дървените колони са свързани със стоманени въжета, припомнят от прокуратурата.

При съприкосновението с въже мъжът пада във водата, а 27-годишната загива на място.

При аутопсията е установено, че младата жена е получила и контузия на мозъчния ствол и друга травма. Управлявалият джета, който е настанен за лечение в МБАЛ-Добрич, е в средно тежко състояние и е интубиран, не може да бъде разпитан, каза окръжният прокурор Радослав Бухчев. И на двамата са взети проби за алкохол и наркотици като резултатите се очакват.

Държавното обвинение е изискало информация от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури за статута и функционирането на даляна, а от "Морска администрация" - за регистрацията на джета.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
0
 
! Отговори
.... преди 3 години
До всички злобни душици...чичака както го наричате и момичето се познават цял живот..от едно село къща до къща...Много лоши станахме хората..без знаем плюем като ***...
75
0
 
2
 
! Отговори
03.08.2006 - карти преди 3 години
ИА Морска администрация изготви информационна брошура по решение на ръководството на Министерството на транспорта с цел да се повиши нивото на информираност.Предназначена е за гражданите, които работят и пребивават през активния сезон в крайбрежната зона и ще бъде разпространявана безплатно.https://mtitc.government.bg/archive/print.php?category=92&id=2048&print=yes
74
0
 
2
 
! Отговори
Далянът е обозначен преди 3 години
Вижте сканираната книжка Разположение на техническите съоръжения за стационарен риболов по българското черноморско крайбрежие, стр. 3 - в района на Балчик (дебелата червена линия обозначава мястото на далян):morskivestnik/compass/docs/082008/images/IAMA_broshura.pdf2 стр.: "ИА "Морска администрация" препоръчва да се избягва движението в близост до обозначените в картите технически водни съоръжения, както през светлата, така и през тъмната част на денонощието."
73
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Смъртта на това момиче е страховита. Много тежка съдба. И както обикновено става - детенцето ще го отнесе :( Надявам се бащата на детето да се появи и поне той да го гледа.
72
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя да не си е мислил, че тия колци са за слалом там сложени? Като на ски пистите. Цяло море имаш и "що да не мина тука през тия колове". Абсолютен убиец. Можеше някой както си плува да го прегазят.
71
4
 
16
 
! Отговори
Какво обозначение преди 3 години
иска някой по долу, той далян виждал ли е? Стърчат колове два метра над водата, той обозначение иска, сирена ли да сложат!?
70
3
 
12
 
! Отговори
Щом не е видял преди 3 години
дървените колове, или е бил пиян, или дрогиран! Няма средно положение.
69
6
 
13
 
! Отговори
РептилАсосиешън преди 3 години
Чичакът е бързал да не му свърши времето с малката.
68
1
 
9
 
! Отговори
Скептик преди 3 години
В Аркутино заливът е плитък - 3-4 метра. Там джета дълбае по дъното. Уж природен резерват.
67
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е объркал. Мястото с рибарските мрежи изобщо не е било обозначено, което е задължително.
66
6
 
6
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Едни от виновниците са и ИАРА- И вижте обявата им за работа в ДЖОБС Бургас 25 08 2020Г- Старши Експерт -заплата -от 610 -до 3200лв ??? Какъв е този Диапазон ?/ Как може Държавна Служба да пише такава огромна разлика на заплащане ?? При частниците е ясно -там винаги е минимума -Но Държавна Служба така да пише -нещо като "дъвка" За ПЪРВИ ПЪТ ВИЖДАМ ТАКАВА ГОЛЯМА МИНИМАЛНА И МАКСИМАЛНА "ГРАНИЦА" НА ЗАПЛАЩАНЕ -ЯВНО ЩОМ Е ДЪРЖАВНА РАБОТА -МАКСИМАЛНАТА ЗАПЛАТА ЩЕ ДА Е ! ТА ПРЕМИЕРЪТ НЕ ВЗИМА ТОЛКОВА)
65
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма колани, директно за кожляка се е държала.
64
24
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лапала го е в движение на оня с джета
63
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КАТ да почнат да снимат за скорост джетовете.
62
6
 
7
 
! Отговори
Панчо преди 3 години
Колани имали ли са?
61
17
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** чичака топи чушката в гуакамолето, а вие лъскате бастуна в нета, хаха
60
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Джета има ли Гражданска и винетка? Бил ли е с включени светлини?
59
7
 
34
 
! Отговори
Ганьо Балкански преди 3 години
Жалко за момичето доверило се е на селтакаС джета. Това което е направил е все едно да се объркаш, че двата приближаващи се в тъмнината фарове не са на автобус а на два успоредно движещи се мотоциклети и да се опиташ да минеш между тях.
58
10
 
7
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Джанка дел Мар-365 Златна Рибка:):):)Събота 12.00:):):)Джета го тръшкам на пясъка до втори ред шезлонги със засилка:):):)Естествено в коридора да си немаме проблеми с новия концесионер на плажа:):):)Ше подготвя нещата от предния ден:):):)
57
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 58Царица-парица :) Курсовете са за ненашите хора, но пък съдбата си знае работата.Тонката не знам как намира време да излиза, тъй като е нон-стоп в Днес, явно виртуално го прави :)))