Две жени с COVID-19 от Добрич са били екстубирани

И двете са били на апаратна венилация повече от две седмици
28 авг 2020 17:15, Ния Христова
12
Две жени с COVID-19 от Добрич са били екстубирани
Снимка: Pixabay
Две пациентки в многопрофилната болница в Добрич, заразени с коронавирус, са били екстубирани. И двете са прекарали повече от две седмици на апаратна вентилация, докато състоянието им не се е подобрило и се е стигнало до екстубиране. 
 
Това са първите подобни случаи в здравното заведение, информират от Отделението по анестезиология и интензивно лечение, предаде БНР. Инфектираните лица с COVID-19 от началото на пандемията в област Добрич са 695, а починалите са 30.
Още по темата
Седем лекари, 17 медицински сестри и шест санитари работят в Отделението по анестезиология и интензивно лечение в многопрофилната болница в Добрич. По думите на началника му д-р Митко Груев, втората вълна на инфекцията от коронавируса, която се разви в Добрич от началото на юли месец, е тревожна.
 
"Настанените в момента пациенти с COVID-19 в тежко състояние са две жени – на 46 и 58 години, те са поставени на апаратна вентилация. Две от предишните ни пациентки са били екстубирани", сподели още д-р Груев.
 
Той сподели още, че скоро и жената на 46 години ще може да бъде изключена от апаратната вентилация. А при отрицателен тест за COVID-19, тя ще бъде преместена. 
 
Според него несериозното отношение към заболяването от част от обществото ни улеснява още повече разпространението на инфекцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
5
 
7
 
! Отговори
Кера преди 3 години
С три думи: убили са ги.
8
7
 
1
 
! Отговори
Бях там преди 3 години
В Добрич никой не вярва , че има вирус. Било конспирация.
7
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 6.....тлтъжното е, че още имо такива като тебе дето вярват на този измислен вирус ;)
6
6
 
7
 
! Отговори
До 5 преди 3 години
Тъжното е, че има хора, които са толкова ***, че ти харесват коментара... Направо с него можеш да правиш преброяване на овце с IQ под 50
5
12
 
6
 
! Отговори
хаха преди 3 години
Фалшива новина. 2 седмици е физически невъзможно да оживееш интубиран. Най-много 5 дни трае интубацията, по простата причина че трябва да се поеме или храна или вода. А ако си интубиран 2 седмици, това също физически е невъзможно. За да поддържат функции на живот, могат да ти влизават много неща през система, обикновено глюкоза.Но след 5-тия ден, стомашните киселини започват да разяждат всичко отвътре, затова е необходимо максимум след 5 дни да се поеме вода най-малкото. 2 седмици без нищо. ха.
4
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Handel,Четеш ли въобще каво е написано? Я прочети първото изречение, повтори, ако мислиш бавно. Кога стана специалист, та коментираш дали е запушена трахеята или не? Пази боже от неграмотници... 1200лв по пътеката не покриват разходите за две седмици вентилация, но ти не искаш да знаеш, нали? Предпочиташ да излееш кофата си с лайняви мисли пред вентилатора...
3
3
 
11
 
! Отговори
До 2 преди 3 години
Къде точно видя, че има съмнение от какво е била болна? Апаратната вентилация е ПОСЛЕДНОТО, което се прилага, когато нищо друго не работи.Когато не можеш да си поемеш въздух, една кислородна маска не те топли, затова ти слагат тръбата.И после разпространявате лъжи и конспирации.Аз ти давам 1200лв да намериш акъл от някъде!
2
10
 
7
 
! Отговори
Handel преди 3 години
Добре де - защо е лекувана от коронавирус след като не се знае въобще болна ли е била? Или както много хора подозират - за да се приберат 1200 лв от клиничната пътека и бонусите за персонала? Освен това интубацията се прави, когато ти е запушена трахеята, а всички лекари обясняват, че при корона вируса проблемът е белите дробове.
1
9
 
6
 
! Отговори
Мангъров преди 3 години
това не е вярно