Няма да има масово тестване в Езиковата гимназия в Стара Загора

Това обявиха от РЗИ-Стара Загора
18 сеп 2020 09:16, Ния Христова
7
Няма да има масово тестване в Езиковата гимназия в Стара Загора
Снимка: БГНЕС

Едва на втория ден от новата учебна година 39 ученици са поставени под карантина в ГПЧЕ "Ромен Ролан" в Стара Загора. Причината за това е положителна проба за COVID-19 на единадесетокласник.

"Не се налагат масови тествания в училището, тъй като имаме информация, че контактните деца на заразения са без клиника. Ако в рамките на 14 дни се появи такава, ще предприемем съответните мерки за тестване и карантиниране", заяви д-р Татяна Перчемлиева от РЗИ-Стара Загора пред Нова ТВ.
 
"Организирали сме обучение в електронна среда – такова, каквото се предвиждаше, ако някой бъде карантиниран. Спазили сме всички разпореждания на РЗИ", каза директорът на ГПЧЕ "Ромен Ролан" Теодора Николова.
Още по темата
 
"Учениците са спокойни. Виждаме една сериозна нагласа у тях към всички изисквания, които сме им задали. Децата виждат, че нещата не са шега. Те самите не искат да бъдат обучавани електронно, т.е. започват да осъзнават, че е много важно да се спазват правилата, за да бъдем в училище", допълни още тя.
 
Заразени в Шесто ОУ в града, Татяна Перчемлиева от РЗИ коментира случая: "Имаме случаи на коронавирус при учители. Първият учител е бил положителен още през август. Той е карантиниран. Има още две карантинирани учителки, които са имали контакт помежду си, но не са имали контакт с други учители и деца. Затова нямаме никакви мерки спрямо това училище".

7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
2
 
! Отговори
x преди 1 месец
Абонирайте се за Киро Брейка- Оригинала в YouTube за да разберете колко се оказа прав този човек за Цирк Ковид. Много ги усеща нещата.
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Масово тестване, в смисъла на думата масово, не се прилага никъде по света.
И това е така, защото от епидемиологична гледната точка ползата отнесена към ресурсоемкоста е нищожна.
5
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За да не затварят държавата и рискуват въобще никой да не гласува за тях, ще пожертват няколко сополиви кeлемета.
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Надяват се родителите да извадят по стотачка за тест.
Единственият работещ метод до момента прилаган в цял свят е социална дистанция и масово тестване и изолиране на положителните лица.
У нас борят пандемията с платени тестове.
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Разбира се щом няма клиника ги пускайте да се разхождат навсякъде.Неадекватници, май си търсите оправдание да затворите пак държавата.
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма, няма.
Всичко ще е наред.

Вируси нема.
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
“ училището, тъй като имаме информация, че контактните деца на заразения са без клиника.”
Превод, няма пари за тестове и по добре да си останат вкъщи. Очаквайте още заболели само след седмица ... няма начин да се спре с малко под карантина и другите не