"Починал" мъж се събуди в моргата в Сливен

Той вече е имал смъртен акт с диагноза инфаркт
14 окт 2020 18:20, Нели Христова
63
"Починал" мъж се събуди в моргата в Сливен
Снимка: БГНЕС

Мъж на 72 години от Сливен, обявен за мъртъв, се събуди в моргата и в момента се лекува в реанимацията на областната многопрофилна болница "Д-р Иван Селимински". За необичайния случай потвърдиха днес пред "24 часа" от ръководството на болницата.

Мъжът живеел сам в сливенския квартал "Дружба". Близките му били в САЩ, а на тръгване поверили грижите за възрастния човек на свой съсед. Съседът изпълнявал съвестно задълженията си, но в един момент пациентът му престанал да вдига телефона, не отговарял и на позвъняванията на заключената входна врата на апартамента си. Притеснен, съседът вдигнал по тревога полиция, пожарна и Спешна помощ, чийто представители разбили входната врата към 11 часа във вторник. Когато влезли в жилището, открили стопанина му в безпомощно състояние, без признаци на живот. Решили, че е мъртъв и се заели да го подготвят за последния му път, като насрочили погребението за следващия ден. Положили го в ковчег и го пренесли в моргата на болницата, а личен лекар му издал смъртен акт с диагноза инфаркт.

За ужас на санитарите в моргата вечерта мъжът в ковчега, който по една случайност не бил затворен, се размърдал. Болничните служители веднага го измъкнали от ковчега и с носилка го откарали в Спешния център, а към 21,30 часа обявеният за мъртъв вече бил приет за лечение в реанимацията.

"Засега човекът е жив, смъртният му акт бе веднага анулиран", съобщи зам.-директорът на болницата д-р Хрисант Хрисантов. Той предполага, че състоянието на пациента им е заблудило колегите му, тъй като наистина било много тежко - 72-годишният мъж страдал от диабет, имал нисък хемоглобин и други заболявания. Най-вероятно бил изпаднал в диабетна кома, при която болният лесно може да бъде сбъркан с мъртвец.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Горкият човек!Помислили са го за умрял.Добре, че се е съвзел, иначе са щяли да го погребат жив и да му прекъснат живота завинаги.Това е много СТРАШНО и УЖАСНО! Близките му сигурно много са се зарадвали като са разбрали, че не е починал.Как може тези лекари да не го разберат, че е жив?!Трябва със сигурност да се знае, че един човек е починал и че няма повече да се съвземе, тялото му трябва да е изстинало, за да го погребат, а не да му пишат веднага смъртен акт.Дано човека да се оправи!
54
1
 
1
 
! Отговори
д-р. Желязкав преди 3 години
Е богу доживях да си пишат смъртни актове без ЕКГ, без да се изчака 1ч и дасе провторят всички изследвания за признаци на живот. Изследването да става така бе май не мърда тоя - мъртав е.
53
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 55Преохлаждането лекува много неща. Това е известно отдавна и се използва. Ако го вкарат в моргата още няколко пъти, може всичко да му мине........Затова не пускам парно от 35 години.:))))))))))))))))))
52
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преохлаждането лекува много неща. Това е известно отдавна и се използва. Ако го вкарат в моргата още няколко пъти, може всичко да му мине.
51
2
 
20
 
! Отговори
Тиквоний Велики преди 3 години
Некадърници :) тоя смъртен акт е издаден дори без да прегледат човека.Маааа ви даейа,цялата ви работа е такава.Не бой ама и мандрусане за вас продажни доктори
50
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре че не са го закопали бързо!
49
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чиста корона
48
1
 
41
 
! Отговори
Ивайло преди 3 години
Щом лекар не може да разпознае жив от умрял ,правете сметка какви лекари имаме в България!!!Иначе все пари не им стигнаха на тях...
47
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди много години познавах един мъж, който пострадал при злополука и го обявили за мъртъв. Свалили го в моргата и не знам след колко време слезли студенти по медицина на практически занятия. Трепанация на черепа, рукнала прясна кръв и тогава се усетили, че още е жив, качили го в операционна, реанимация и бяха му имплантирали пластина на главата да замества липсващата част от черепа. Затова вече нищо не ме учудва в тая държава на абсурда.
46
4
 
8
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
Диагнозата май беше първо корона вирус
45
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затова богаташите от прехода ги заравяха с мобифон, че да се обадят ако е станала грешка и с телевизор - да гледа мача докато го изровят
44
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хахаха, всички на доверие приемат нещата. Гледачът е казал че човекът е на 72 с куп здравословни проблеми, санитарите без сериозен стаж са го пипнали - студен значи е умрял, доктора погледнал документите , колкото да види на чие име да издаде смъртен акт и никой не е виновен
43
1
 
17
 
! Отговори
Коса преди 3 години
Някои дофтори да си скъсат дипломата...
42
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ееех, с един по-малко умрял от корона вирус.
41
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи заради това ги държат денонощите мъртвите още от едно време, да не взвмаъ да се събудат
40
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До аз-ътТи от кои си?
39
3
 
9
 
! Отговори
аз-ът преди 3 години
най лошото остана в БГто, всичко читаво се маха.
38
2
 
21
 
! Отговори
Anonymous преди 3 години
Дори не са провелили за пулс и дишане.Нямам думи!
37
1
 
22
 
! Отговори
Леле преди 3 години
Ужас!!!! Семейството на човека да ги съди, докато мърдат !!!! За малко да заровят жив човек, Божееее!!!!!
36
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На всичкото отгоре и с инфаркт го писали човека, после статистиката ще излезе, че сме с най-много инфаркти в Европа.. абе ужас просто... дълбаем дъното отвсякъде!!!