Helpbook сигнали: Тротоари и детски площадки се превърнаха в паркинги

Децата са принудени да се движат по улицата, сигнализира потребител
Обновена: 17 окт 2020 20:02 | 17 окт 2020 19:53, Анисия Иванова
22

Хора, пътища и автомобили - ситуацията в столицата се влошава още преди първия сняг. Това става ясно от изпратените сигнали в платформата на Helpbook.info през последните няколко дни.

Наш притеснен потребител описва положението в столичния квартал Дианабад. Ето какво пише той: „С този сигнал бих искала да подобря сигурността и възможността за преминаване на пешеходци по улица "Пимен Зографски" в кв. "Дианабад". Улицата е централна за квартала и е пешеходен път към метростанцията на повечето ученици от 55 СОУ. На посоченото място липсва тротоар от едната страна, а на другия има паркирани автомобили. Това прави невъзможно преминаването на пешеходци и те са принудени да се движат по платното, което е стеснено от паркирани автомобили. Преминаването е крайно опасно, тъй като липсва видимост- пътят там е в крива. На 50 м от мястото се намира детска градина и голямо училище. Редовно виждам деца, които се движат по платното между движещи се автомобили. Моля за бърза реакция, преди някой да пострада“.

Подобна е обстановка и в Центъра - в близост до НДК е забелязана липсата на пътен знак, който оказва посоката на автомобилния трафик. В резултат на това водачите често правят нарушения, като се движат по трамвайните релси и с тези свои действия застрашават сигурността на чакащите на спирката.

А в столичния район Люлин автомобили са превзели детска площадка, използвайки я за паркинг. От изпратените снимки се вижда ужасното състояние, в което е - буйна растителност, неподкастрени и опасни дървета, разбита настилка, занемарени и ръждясали съоръжения за игра, мръсотия и кал навсякъде.

В същия район и друга детска площадка е в подобно положение ако не и по-лошо. Преливащи кошчета със смет, животински фекалии, амортизирани пейки - това е само част от проблемите, към които общината трябва спешно да вземе отношение.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info!

Платформата на InvestorMedia Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
пенсионер преди 3 години
До Анонимен 20 Те въпросните горят гуми, текстил, дограми и всякакви гадости, Вие за дърва говорите...
15
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо се занимавате изобщо с автомобилите, те са с нула ниво на вредни емиси във въздуха. Натиснете лошите, които горят дърва в печките си през зимата.
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да се създават нови паркоместа за автомобилите, а не да се ликвидират и съществуващите
13
0
 
3
 
! Отговори
пенсионер преди 3 години
В столицата има хиляди заети паркоместа от отдавна спрени от движение автомобили. В столицата има и център за градска мобилност и всички знаем с какво се занимава. И какво чакат от общината? Да дойде момента, в който столичани ще ги замерват с яйца ли?
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съдейки по първи и трети коментар (освен ако не е един и същ безделник), и съдържанието и естеството на "хелпбуук" нека обобщим: Проблеми има само в София. София е по-важна от София. Ако се намираш на територията на столицата, ти си селянин, ***, до доказване на противното - гражданство минимум 3 поколения назад.Вече съм убеден, че е въпрос на време тази държава да изчезне. Но вероятно и тогава *** и "селяните", ще носят отговорност. Жалка картинка!
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
същите картинки са и всяка сутрин по БТВ и Нова как някой е паркирал на тротоара. вместо да отидат и да питат общината как сметнаха паркоместата в един квартал и някой броил ли е автомобилите (т.е има ли инфраструктура да се обслужва квартала) такива като Хекимян го вадят на умряло куче (защото е по-безопасно да се плюе по шофьорите рано сутрин), че току виж настъпил някой с власт
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
без да искам да политизирам темата - на управляващите това им е тактиката - да сблъскват групи от обществото, за да отвличат вниманието от себе си. а на тези, които всяка седмица качват снимки през хелпбука съм убеден, че не им стиска да си търсят правата пред общината и архитекта даващ разрешителни за безумни строежи (преклонена глава сабя не я сече). Затова по-лесно е да си го изкарат на съседа на паркинга. Живеем в градове с абсурдна инфраструктура и проблема с колите е резултат, а не причин
9
1
 
11
 
! Отговори
fghs преди 3 години
след свръх пре-застрояване няма откъде да мине вятъра, та камо ли хората
8
1
 
6
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
До Анонимен 2Не мислят,защото нямат с какво.Ако все пак мислеха,София отдавна да има паркинги,а не грозни мутроблокове.
7
0
 
11
 
! Отговори
tanya преди 3 години
Важно е, че всички си купиха сувове и джипове, за да се катерят по тротоарите и да могат да паркират. Всеки втори ми коментира колата, че била ниска! Ми аз в град живея, не в планината на черен път. По тротоари не се качвам.
6
0
 
10
 
! Отговори
IYI преди 3 години
Gанюленд е все пак.Чалгаристан чок гюзел манталитет,подправено с наглост и простотия :)
5
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
#HUBAVOE
4
9
 
2
 
! Отговори
ffffffffff преди 3 години
Освен че наспират коли навсякъде, да симулират трафик, гледай кво правят още.Плащат им да се шматкат по цял ден по улиците да симулират че има хора, особено за пред хора с джипиес чипове в себе си.
3
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бай *** трябва да паркира 15-годишния немски курник точно под терасата си в зелената площ или на тротоара, много моля!!! Как така няма да спира по тротоари и в парка???
2
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
вместо да нагънете общината и главният и архитект скачата на шофьорите. да не мислите, че на тях им е кеф да паркират по тротоарите
1
9
 
26
 
! Отговори
Селтикс от Люлин 1 преди 3 години
Доста хора чужди на град София, се нанесоха тук и сега сме заложници по носталгията им по *** в задния двор на бащината къща. Кмета на този Град е една от тях.