Отказаха да приемат в болница пациент с бронхопневмония и COVID-19

РЗИ - Хасково е започнала проверка по случая
25
Отказаха да приемат в болница пациент с бронхопневмония и COVID-19
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

64-годишен мъж от Димитровград, диагностициран с бронхопневмония и COVID-19, получи отказ за хоспитализация.

РЗИ - Хасково е започнала проверка по случая, съобщава БТА.

Според първоначалните данни, пациентът е бил диагностициран с пневмония в болница в Хасково. От там той е бил насочен за PCR тест, който се е оказал положителен.

Личният му лекар се обадил на тел. 112 с молба за хоспитализиране, но такова му било отказано. Запитване е било направено, обаче, само към една болница в областта.

„Някъде по веригата комуникацията се е скъсала. Ще направим необходимото лечебните заведения на територията на областта да дават пълна информация за свободните легла“, подготвяме съответната заповед", коментира директорът на РЗИ-Хасково д-р Соня Димитрова.

 


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
@Лекар преди 1 месец
Всичко това вероятно е така. Но повтарям, в ковид епидемия сме, от тук нататък през следващите 6 месеца, ще идват постоянно болни или контактни на ковид. Намерете си защитни облекла и измислете как да обезопасите болниците. Защото ситуацията няма да се промени скоро и като започнете да връщате все повече и повече болни, най-накрая ще ви линчуват. Организирайте се, тормозете министъра, за да се намери начин всеки болен, който има нужда от хоспитализация, да бъде приет в болница някъде.
21
0
 
0
 
! Отговори
Феминистът преди 1 месец
Няма нищо притеснително, че не са го приели. Дори трябва да се радва, че е в къщи и няма да го уморят на тръбата в болницата.
20
1
 
2
 
! Отговори
ЛЕКАР преди 1 месец
До Анонимен
ОТГОВАРЯМ НА ВСИЧКИ-АКО ПАЦИЕНТ Е С PCR/+/ И ВИРУСНА ПНЕВМОНИЯ СЕ ЛЕКУВА САМО В КОВИД-ОТДЕЛЕНИЕ А ТАМ МЕСТА ВЕЧЕ ПОЧТИ НЯМА!!!А ТОВА Е ТАКА ЗАЩОТО АКО СЕ ПРИЕМЕ,НАПРИМЕР В О-Е ПО ПУЛМОЛОГИЯ ИЛИ ВЪТРЕШНИ БОЛЕСТИ ТО ТЕЗИ О-Я ТРЯБВА ВЕДНАГА ДА СЕ ПОСТАВЯТ ПОД КАРАНТИНА,ЛЕКАРИТЕ И СЕСТРИТЕ ИМАЛИ ДОПИР С БОЛНИЯ ТРЯБВА ДА СЕ ПОСТАВЯТ ПОД КАРАНТИНА ЗА 14 ДНИ НЕЗАВИСИМО ДАЛИ СА /+/ ИЛИ /-/!!!КОЙ ЩЕ ВИ ЛЕКУВА ТОГАВА???СПЕЦИАЛНО ОБЛЕКЛО СЕ ИЗИСКВА САМО В КОВИД О-ЯТА!!!ПРОСТО НЯМА ВЕЧЕ ЛЕКАРИ
19
0
 
2
 
! Отговори
мда преди 1 месец
почна се.
18
0
 
6
 
! Отговори
Димитровград преди 1 месец
Преди 7 месеца заради пандемията останах без протокол за инсулин. Личния лекар се обади до Нзок Хасково, и след 40 минутно съвещание ми бе отказана служебна рецепта за инсулин.
17
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Предлагам на ц.игансктите махали да отворят нов бизнес - тумба срещу заплащане. Не искат да вземат близкия ти в болница, обаждаш се на една такава тумба, изсипват се пред болницата и проблемът е решен. Защото в момента сме в ковид епидемия, болниците няма как да не приемат такива пациенти, защото това ги очаква в следващите 6 месеца. Не проверка, трябва уволнения да има, че някой пак се е подиграл с човешкия живот. И това не е за първи път, и ние имаме такъв случай на познат.
16
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този толуп вместо да се разхожда с джипката можеше да състави и реализира план за такъв развой ...! В Китай построиха болници за седмици ,а той се вози и раздава моите вашите пари от джипа .....
Къде е прокуратурата , Гешев ?
15
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бойко Методиев Борисов трябва да носи отговорност за ставащото !
14
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хора ,когато каруцата се обърне пътища много ...! Най-простия да бяха сложили на мястото Мутрата, щеше да се справи по добре ...!
Сега ,каквото сме посяли такова ще пожънем ! Бъдете здрави
13
4
 
3
 
! Отговори
ПИШЕТЕ ГЛ.УПОСТИ преди 1 месец
Човекът си е бил в болницата в Хасково с бронхопневмония, но чак тестът е доказал, че това е ковид бронхопнивмония, а те се лекеват само в определени болници, за да не заразяват други хора.
12
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ААа и да ви кажа как на един мой познат майка му - 70 годишна жена получава инсулт и той звъни в бърза помощ и те м ършите почват 5 часа да го разпитват да си била направила тест за коронавирус първо, хич не им дреме, че всеки момент ще умре. Направо всички болници заедно с медицинските сестри и всичко трябва да се сринат с кран!
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не зная Божков ,какво още чака .......? Да се прибере
10
0
 
1
 
! Отговори
Хипократ преди 1 месец
Браво !
Истински българи !
9
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако ЗАСТР.ЕЛЯТ Бокл.ук Борисов Банкя-лията, ще се оправи и проблема с Китайския вирус и Африканската Чума. Щото ще изгоним арабите, китайците и не.гр.ите, които Бокл.ука пуска да ни ЗАРАЗЯВАТ с вируси и да ни ОТКРАДНАТ Бизнеса, Работата и Парите на българите. и ще се отървем от АРАБСКИТЕ маски...

Бокл.ука разболява цяла България с РАК и Левкемия с тур.ско- нег.ър.ските фирми А1(ЕМтел) и Вииваком, а тръгнал да принуждава хората да носят АРАБСКИ маски..
8
2
 
8
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 1 месец
Наблягайте на бананите !

Горди европейци !!
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Че защо не го е поела самата болница в която е диагностиран с пневмония и с допълнителните изследвания в лабораторията на болницата за биологичен материал по вида на изследванията като задължителни за постъпване на лечение,а ще го пращат с направление в други лаборатории към поликлиники как за общи прегледи с тези тестове,що други по желание на клиенти и лични лекари за общо здравословно състояния още повече,че всеки може да се изкашля,да отхрачи храчка и да се изсмърчи в шишенце с тапа без 112.
6
0
 
12
 
! Отговори
Мангър преди 1 месец
За бога, хора, не влизайте в болница-умирайте на улицата!
5
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това сто процента е по нареждане на Мангъра!
Нали каза да не влизат в болниците!
4
0
 
23
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 1 месец
комуникацията е отдавна скъсана !! Особенно за бедняците пациенти!!
3
0
 
24
 
! Отговори
Надървен преди 1 месец
Само като прочета "ще се направи проверка" и целия се надървям... Разбирай проверка никва няма да има