Леглата за лечение на COVID-19 в болницата в Стара Загора запълнени

От УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" зоват за подкрепа другите болници в града
12 ное 2020 15:50, Красимир Ангелов
0
Леглата за лечение на COVID-19 в болницата в Стара Загора запълнени
Снимка: БГНЕС

Легловата база за лечение на COVID-19 в Университетската болница "Проф. д-р Стоян Киркович" в Стара Загора е напълно запълнена, информира директорът на болницата проф.д-р Йовчо Йовчев.

Още по темата
Общо 112 диагностицирани с COVID-19 пациенти са хоспитализирани в Клиниките на болницата. Още двама са хоспитализирани извън посочените легла с клинична картина, като техните резултати от PCR изследването се очакват днес.

От болничното заведение отчитат, че в Клиниката по анестезиология и интензивно лечение са настанени 11 души с коронавирус - 4-ма са интубирани, останалите са на кислородна маска. Всички са в критично състояние.

През изминалото денонощие са починали двама пациенти с коронавирус, на възраст 73 и 75 години.

Университетската болница в Стара Загора още през изминалата седмица е изпълнила заповедта на здравния министър за разкриване на не по-малко от 20 на сто от леглата за лечение на пациенти с COVID-19. Ръководството на Университетска болница за пореден път призова останалите лечебни заведения от Стара Загора да поемат своята отговорност и да се включат с адекватни действия в лечението на хората, имащи нужда от адекватно и навременно лечение от това заболяване, съобщават от окръжната болница в Стара Загора.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари