Русе и Бургас срещу заповедта за Ковид и "чисти" болници

От здравното министерство е даден срок до петък за преструктуриране
19 ное 2020 23:16, Красимир Ангелов
8

Областните щабове в Русе и Бургас се обявиха срещу заповедта на здравния министър за изграждане на Ковид и чисти от ковид болници. От здравното министерство е даден срок до петък за преструктурирането на лечебните заведения в градовете.

Днес на брифинга на здравните власти министърът на здравеопазването съобщи, че преструктурирането в някои от най-големите градове вече е в ход.  

Още по темата
След проведена среща с медицинските заведения от областния щаб в Русе съобщиха, че няма да обособят исканите "чисти“ и Ковид болници. Планира се единствено разширяване на легловата база.

"Няма да има чиста и Ковид болница, но в големите университетски болници, половината легла ще бъдат за Ковид. Болниците отделиха доста сериозно средства за преоборудване и реорганизации и в този момент да им кажеш, че всичко е безсмислено и да направим Ковид. Това ще бъде становището", каза Свилен Иванов, зам.-областен управител на Русе.

От Бургас са изпратили предложение за обособяване само на "чисти“ болници, но не и на болници от двата варианта.

"Няма удачен вариант за Бургаска област, тъй като Окръжна болница е единствената най-голяма такава, с която разполага областта и огромна част от пациентите минават през нея. Беше обсъден вариант по предложението на д-р Паздеров четири болници на територията на областта да останат чисти от Ковид, да не приемат Ковид пациенти. Това са Поморие, Средец, кардиологичната болница и очната болница в Бургас", обясни Вълчо Чолаков, областен управител на Бургас.

В Бургас се обсъжда и вариантът за онкологичната болница. А в единствената кардио-хирургична болница в Югоизточна България към този момент 90% от леглата са заети от пациенти постъпили по спешност. Някои от тях са и заразени с Ковид.

"Те претърпяват съответната инвазивна или кардио-хирургична манипулация, след което при нас продължават да се лекуват от коронавирусната инфекция. В същото време, за да предпазим живота, здравето и работоспособността на нашия персонал, ние приемаме хидроксихлорохин профилактично, което ни позволи да нямаме заразени хора от персонала", коментира д-р Любомир Чипилски, административен директор УМБАЛ "Сърце и мозък”.

Вижте повече в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR


8
Още от Страната
Учениците от 6 до 12 клас от Варна ще учат дистанционно до 30 ноември
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тия 2мата в средата - не мога да си представя по големи кактуси или зеленчуци които могат да бъдат пъхнати в управлението на една държава. Бибит пак с рекорди като за гинес, ту единия(с у-щата), ту другия(с болниците) творят глупост след глупост.
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
То затова е толкова ларж Генерал Боко с парите за пенсиите. Няма да му дърпат от потока към нощното шкафче още дълго.
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Еми целта е да няма пепсионери и болни, само данъци, ама щте ми го хванете
4
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Целта е да има максимално жертви! Няма пенсионери и болни няма проблеми . Това цели правителството!
3
1
 
10
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 седмица
Ми в бургас великият чичо митко и прислуга спаха цяло лято...
2
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Вие давате ли си сметка какво ще стане ако пуснете болни от коронавирус при онкоболните? Направо им подписвате смъртните актове. Мислете с тия големи тикви дето ги имате на раменете си.
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Кой е автотът на иди-отията във всяка болница да бъде обособен център на зараза?
Това е като да бъдат избити колкото се може повече болни!!!
Вероятно е този, който спонсорира масата тролове, пишешти по сайтоввете, че вируса е измама.
Каква е целта? Вероятно да се облекчи пенсионната система чрез геноцид върху рисковата група. Но почнаха да измират и младите...
Резултат? хиляди умрели и шашардисани тролове от простотията, която са правили.