До 1,7 метра е достигнала водата в бургаски села

Критична точка остава село Дебелт
13 яну 2021 19:38, Анисия Иванова
3
До 1,7 метра е достигнала водата в бургаски села
Снимка: Bulgaria ON AIR

В Бургаския регион остават затворени пътят Ахтопол - Резово заради прелялата река Велека и пътят Бургас - Средец. Критична точка остава село Дебелт, където има наводнени къщи. Шест са домовете, които са залети там, след като река Средецка е излязла от коритото си.

Хората са успели да напуснат своите домове малко преди приливната вълна да залее къщите. В някои от тях водата снощи е достигала до метър и половина. Местните настояват коритото на река Средецка да бъде почистено.

Още по темата

"Към 08:30 ч. ни се обадиха, че е започнала да идва вода. Най-вероятно тя идва от непочистените канали. На колата само покрива се виждаше", каза един от живущите там.

"Добре, че пак навреме се усетиха да излязат, баща ми в 23:30 ч. сме го вадили от вкъщи, защото е трудноподвижен", допълни друг жител, пред Bulgaria ON AIR.

А кметът на село Дебелт Ангел Ников сподели, че водата е била около 1,60 - 1,70 метра.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
До Анонимен 2:Донякъде са виновни(ГЕРГ и Тиквойко), понеже наказанията не се налагатефективно, а това зависи само от властта.
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Продължавайте да си хвърляте боклyците където ви падне и после пак ББ и ГЕРБ ще са ви виновни.
1
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Проблема не е във валежите, а в хората. Фирмите на хартия са почистили всичко, но в действителност не се прави. Селища в които наистина са коритата коритата на реките, нямаха ядове от дъжда. Магистрала Тракия цялата в дупки, пак ли този дъждец е виновен или некачествена настилка. До кога управляващите ще крадат и ще лъжат.