Варненско село редовно остава без електричество

Децата в село Близнаци не могат да учат дистанционно
26 яну 2021 20:23, Ния Христова
7

Варненското село Близнаци редовно остава без ток. Жителите се оплакват от честото спиране на електричеството заради свръхпотребление от остарелия трафопост.

Електроразпределителното дружество е поставило уреди за замерване с обещание проблема да бъде решен, но без да има дадени ясни срокове.
 
"Лошото е, че трябва да сме постоянно на тръни", сподели пред Bulgaria ON AIR Георги Костов, който живее в Близнаци.
 
Освен изгорели уреди, студ и куп други неудобства, учениците и студентите в селото се изправят пред още едно предизвикателство - дистанционното обучение се оказва невъзможно.
 
По време на изпити компютърът на момче от селото на няколко пъти угасвал и трябвало да обяснява защо не е на лекции.
 
"На третия път не повярваха и настояха за писмени доказателства. Казаха, че може да не завърши годината”, разказва майка му Иванка Ботева.
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Орхан токмак преди 3 години
Иначе се води от оборотите села край Варна, къщите там за продажба почват от 100 000 нагоре а пък че няма ток е друга бира, свръх потребление явно има,,
6
1
 
1
 
! Отговори
Някой си преди 3 години
Проблема е и в това, че домакинствата заявяват, за по-евтино, една мощност, а ползват друга. С някой лев на местните екипи на енергото им слагат предпазители за по-голям ток и проблема е налице. Де юре заявяват едно, де факто ползват друго, ама ЕРП-то го интересува де юре, а не де факто и са чисти.
5
1
 
2
 
! Отговори
иванчо преди 3 години
мнгоо населени места редовно остават без ток;още повече селища постоянно пият вода, която изобщо не става за пиене;в много селища захранването е под всякаква критика - хората губят скъпи електроуреди, заради енергоснабдяването и правителството слага за 'арбитър' в тези гаври с народа - пак снабдителя, т.е. виновникът определя дали е виновен ......с такът безбожен живот, такова, че и по-лошо управство ни се полага!!!Господ да се смили над извратено горделивия бълагрски народ!!!!!!!
4
1
 
3
 
! Отговори
от Варна преди 3 години
За да не пишете излишно, вижте къде е това "село". Намира се на бургаския път, на разклона за Камчия и някога са били две съседски села. Сега са новозаселени граждани избягали от града, в нови къщи, пълни с уреди, дворно осветление, беседки и каквото се сетите на ток. Типично нашенска работа. В сегашният вид селото сигурно харчи 5 пъти повече от времето като е било село, а ЕРП-то трябва да пускат нови кабели и т.н.
3
1
 
1
 
! Отговори
Ceci_ преди 3 години
Лесна работа - вдигат няколко перки и поле фотоволтаици и да почват износ за румбния
2
3
 
3
 
! Отговори
аз да ви обадя преди 3 години
"Правят замервания" , да не се окаже че според отчетения от електромерите ток и този трафопост им е много, щото у наше село като изкараха електромерите на улицата и давидиш колко народ спря климатиците и взеха да им пушат кумините.
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слободията и корупцията до това водят. Енергото трябва да е държавно както си беше. Справяха се добре. Няма как да се строи без планиране. Но това означава че всеки трябва да се съобразяват,и със закона , а не щом има пари да се смята над закона . В Драгалевци стария трафопост не издържаше и 90те началото на 90те направиха нов, всичко беше стабилно докато не настроиха без планиране всякакви мутри и крадци. Сега често спира тока . Жалка история