Общински съветник от Видин твърди, че е заплашван с убийство

Причината - системно подавал сигнали за корупция в Общината
29 яну 2021 22:21, Петя Славова
9

Напрежение в местния парламент във Видин. Общински съветник твърди, че е заплашван с убийство от председателя на институцията, защото системно подавал сигнали за корупционни схеми в Общината. А днес градусът на напрежението се вдигна, след като гласуваха по-високата заплата на кмета.

Юли Петров е общински съветник от гражданската квота на БСП. От няколко месеца твърди, че управляващите работят на ръба на закона.

"Те усетиха, че аз си чета материалите, чета си законите", каза той пред Bulgaria ON AIR.

Днес спорът беше за вдигането на заплатата на кмета, а според опозицията, шефът на местния парламент на Видин няма право да предлага подобно нещо.  Въпреки това, управляващото мнозинство прие предложението.

"Тръгвайки да излизам до тоалетна, той ме дръпна за якето и каза: Аз теб ще те поръчам, а след това...", допълни той.

Според председателя на общинския съвет във Видин, твърдението на Юли Петров е несериозно.

"В тази зала има 30 общински съветници, пък как никой не чу и видя, че го заплашвам със саморазправа", заяви председателят на Общинският съвет във Видин Генади Велков.

Според съветника спорът е излязал извън контрол, след като вече няколко пъти подавал жалби до ДАНС, КОНПИ и прокуратурата за порочни практики.

"Нещата са сериозни, защото аз съм изпратен там от хора, които искат да се спре корупцията в Общината, аз опубличавам  порочните практики, а това дразни председателя и кмета", допълни Петров.

В жалбата до прокуратурата е описан като свидетел озвучителят в залата на местния парламент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
2
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Вервате ли си?
8
2
 
2
 
! Отговори
Петров преди 3 години
Абсолютно скалъпен материал. Въпросният съветник от десетилетия се занимава с това. Клюки, инсинуации, слухове и доноси, рекет и изнудване на местни политици и бизнесмени. Не му вярвайте. Има и няколко сайтчета и журналистчета, които му помагат да се вдига повече шум. Играл е с всички и срещу всички, зависи кой му плаща. При него скрупули няма. Използват го, а той се мисли за фактор и се взима много на сериозно. Жалка история!
7
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 5Видинският кмет д-р Ценков никога не е бил член на ГЕРБ ,спечели изборите като десен кандидат!А що се отнася за обвиненията на комуниста на него не му пречи да каже ,че срещу него е имало неуспешен атентат,само трябва да го докаже!БСПарите вдигат скандали ,за да имитират някаква дейност ,идват избори и не е лошо малко реклама.
6
5
 
13
 
! Отговори
Коча преди 3 години
Вярвам му на човека абсолютно е възможно да са го заплашвали. Това между другото се случва но още много много други места за които знам от личен опит
5
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо чудно. Гроб са ОПГ и като такава се състоят от престъпници.
4
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе тоя кмет голем го вадеше ,обединител на десните го даваше ,борец срещу корупцията го раздаваше,а до сега не съм видял ,да е направил нещо за града!И на какво основание реши да си вдигне заплатата?Другият път пак гласувайте за него.
3
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименРепресиите започнаха след паднето на БСП от власт и идването на ЦЦ и ББ във властта!И от тогава не са спирали. Бандити ни управляват,делкат порции и рекетират народа,друго не вършат!
2
4
 
10
 
! Отговори
Рикиджия Северозапад преди 3 години
Видин е най-пропадналия град, тоя Юли бега у Германия, не знам какво се върна у тоя град, дето след 18.00 часа няма никой по улиците освен кучета и бездомни мачки
1
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В тази държава репресиите и корупцията са правило, а не изключение, така че напълно му вярвам