Гъста мъгла покрива "Струма", колите спрели по пътя

На 5-6 метра няма никаква видимост
4 фев 2021 10:05,
17
Гъста мъгла покрива "Струма", колите спрели по пътя
Снимка: БГНЕС

И днес в района на автомагистрала "Струма" мъглата е изключително гъста. Вчера там стана тежка верижна катастрофа.

На 5-6 метра няма никаква видимост. Има много спрели автомобили по пътя, защото са преценили, че не могат да продължат заради гъстата мъгла.

В Югозападна България на пътищата в близост до реките Струма и Места често се образува гъста мъгла, а на места дори има заледени участъци.

Експерти от Института по пътна безопасност коментираха за БНТ, че по принцип всяка катастрофа може да бъде избегната в случай че всички участници и всички организатори на движението по пътя са свършили своята работа.

"По принцип водачът би трябвало да намали скоростта, когато види предупредителните знаци, но тъй като законът не казва с каква скорост, той избира такава, която би следвало да е безопасна", каза Иво Кирилов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
4
 
! Отговори
Gorskio преди 3 години
Снощи от Правец до Бяла имаше гъста мъгла. И познайте - о, чудо цели 200 км - прибрах се 60-70-80. Даже водих двама румънци зад мен. Излязоха възпитани и спазваха дистанция да не ми вадят очите. Като не караш *** няма проблем.
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В мъгла най-тежко е на първия. Аз практикувам или да съм първи, или като настигна първия или последния от колоната зад него не се пъча да ги изпреварвам, ами на дистанция с подходящо нагласени светлини просто търпеливо заедно излизаме от мъглата.
10
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДЖО МИРИЗЛИВИЯ ЧЕХЪЛДа много си прав, но *** страхливи *** решили да отбият в аварийната лента, сигурно и аварийни не са пуснали. Истината е че вината за катастрофите са на 99% по вина на задкормилното устройство, което поради простотия допуска сериозни грешки, дали от самоувереност или страх, няма значение. Много се смея когато ми обясняват как ниската скорост е гаранция за безопастност, а всъщност огромната част от катастрофите се причиняват именно от слаби неуверени шофьори.
9
0
 
0
 
! Отговори
187 преди 3 години
До ... 6и аз за това се сетих, но нашите нямат толкова акъл...
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен7"Колите спрели по пътя" - ето откъде знам кой къде е спрял. Те хората са ти го написали, ама ти или не можеш да четеш или не искаш да четеш. По-лесно ти е да се правиш на мноооооого знаещ и вещ по въпроса. Чети, ***, чети...
7
0
 
1
 
! Отговори
до ... #6 преди 3 години
Отдавна я има, много е удобна. Ако видиш 2 тачки - 60км/ч, ако видиш една тачка - 40км/ч. Не е трудно да се въведе и тук, но явно няма достатъчно усвояване за пълнене на поредното чекмедже...Да не говорим за малко по' на запад, след Сърбия - по магистралите няма капчица сняг, колкото и да е натрупало наоколо, и навсякъде електронни информационни устройства с температурата на въздуха и температурата на асфалта. Е, и ние получихме обещание за ловене на снежинки във въздуха, но...
6
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От къде знаете къде и как са спрели,къде са патрулите,бе юнаци че веднага скачате с поредните си малоумщини. А ти 3 ,най напред изкарай книжка и тогава карай покрай Бобов дол! Карал той хлапакът??!?!.Аман от ,,умници"с първосигнални реакции!
5
0
 
7
 
! Отговори
... преди 3 години
Сърбите са направили маркировка, на местата където има често мъгли. В аварийната лента има напречни ленти, които показват видимостта и препоръчаната скорост.
4
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой безумец реши да спре колите и изобщо движението???? В мъгла не се спира, движиш се бавно, но не спираш. Тоя който е решил да спре движението - трябваше да има постове на патрулни коли и да предупреждават да се движат с ограничена скорост, може би около 40-50 km/h. но ДА НЕ СПИРАТ в никакъв случай. Ако някой трябва да спре - да отбие максимално встрани, дори ако има възможност и извън пътя, да излезе от превозното средство и да се отдалечи от него. Как ще спреш движението, ти нормален ли си??
3
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наскоро карах по нея, че то от комините от ТЕЦ Бобовдол дето горят отпадъци излизат тонове облаци, заради тях цялата магистрала е в "мъгла".
2
4
 
19
 
! Отговори
ДЖО МИРИЗЛИВИЯ ЧЕХЪЛ преди 3 години
Най молумното нещо е да спреш в мъгла или дъжд ... Карай си бавно и толкова.
1
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей, как не сме се сетили, че покрай реките винаги има мъгли!