Област Ямбол отново в червената зона по заразени с COVID-19

Ваксинирането на рисковите групи в областта продължава
7 фев 2021 15:10, Ния Христова
11
Област Ямбол отново в червената зона по заразени с COVID-19
Снимка: БГНЕС
Броят на заразените с коронавирус в Ямболско се повишава. Областта отново влезе в червената зона по заболеваемост, съобщава БНР.
 
През последната седмица новорегистрираните случаи в областта са 87, докато предходната бяха 58. Увеличили са се и пациентите, които търсят спешна медицинска помощ.
 
Ваксинирането на рисковите групи в областта продължава. Вече са поставени 720 ваксини, като 275 души, повечето медици, са с втора доза.
 
В Регионалната здравна инспекция в Ямбол е открит изцяло оборудван имунизационен кабинет. Има и поставен фризер за ваксините, които се съхраняват при минус 70 градуса, информира директорът д-р Лиляна Генчева.
Още по темата
 
"На територията на нашата област ще има осем ваксинационни центъра - седем от тях са на територията на Ямбол и един на територията на Елхово".
 
В имунизационните центрове ваксинациите ще се правят по предварително подготвени графици, а записването ще става по телефона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
1
 
! Отговори
ГОЛЯМ ПРАЗ преди 3 години
НЕ МИ ДРЕМЕ
7
9
 
5
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Днес се разхождах из града.Имаше доста хора по улиците.Никъде не видях капаци на ковчези пред жилищните блокове,както и чували с трупове хахахахаха
6
5
 
1
 
! Отговори
Уамбол преди 3 години
Уамбоооооооол, това е играта,Уамбоооооооол, това е града...
5
1
 
2
 
! Отговори
Инспектор преди 3 години
До Анонимен 1Иде,иде.........
4
2
 
6
 
! Отговори
Авокадо преди 3 години
Разхлабване и затягане ще има докато не проумеете да си стоите у дома и да се наслаждавате на домашен уют и домашна храна.Та до тогава.Но не вън в гнусните кръчми е по -хубаво с гнусна храна имитиращ продукт.А за тези дето се киснат по басейните в Велинград с други телеса точно в момента е нечуван и не виждан екстаз.Та тъй щеви затягат не ами пушек се дига.
3
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
национален геноцид е това сега, колко пъти ще си игрем на разхлабване и затягане, предното раьхлабване отне 8000 живота
2
1
 
7
 
! Отговори
Дедо преди 3 години
но има 90% лечимостпри 83.7% средно за страната88.3% за Софияей, на маймуни ни направиха
1
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кога ще изкарат руската и китайска ваксини по аптеките, за да си купим и да се ваксинираме ПИТАМ. Не се хвалете че са доставени 700 ваксини за цяла област.Турция и Сърбия ваксинират ударно със Руската и Китайската ваксина. Пфайзер, Модерна и Астра въобще нямат нужния производствен капацитет. Правителството припява на геополитическите боричкания, а народа остава не ваксиниран. Политики се правят когато на човек му е широко около врата. Иде третата вълна.