Незаконно сметище тормози варненци от години

Частен имот се е превърнал в бунище за всякакви отпадъци
Обновена: 27 фев 2021 19:16 | 27 фев 2021 19:15, Веселина Йорданова
14

Частен имот във Варна се превърна в огромно бунище за битови и строителни отпадъци. Проблемът е от години, но досега наказани няма.

В Западната промишлена зона в квартал "Владислав Варненчик" на площ от 30 декара в продължение на години се изхвърлят тонове отпадъци. Земята, която е била бивш горски фонд, сега е частна собственост и е превърната в огромно сметище.

Още в началото на 2019 година от кметството са дали предписание на собствениците да почистят отпадъците. Те са извозили част от тях, предаде Bulgaria ON AIR.

"Сложихме пръст като дига, колкото можем да попречим, но те започнаха да изхвърлят буквално на пътя. Минават си импровизираната бариера. Продължаваме с обходи", споделя началникът на "Обществен ред и контрол" Максим Тодоров.

Фирмите в района също се включвали в почистващата акция. Наемали хора и им плащали, въпреки че не е тяхна отговорност. Собствениците им многократно са били свидетели на изхвърлянето на боклуците и са подавали сигнали в полицията.

Въпреки почистването продължава и изхвърлянето на отпадъците. За пореден път от кметството издадоха предписание теренът да се разчисти.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.


14
Още по темата: сметищеВарна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сметище има нагоре към с. Звездица мисля беше, като минеш с. Далекоглед. Там може да се носят строителни отпадъци или поне можеше, когато сме ходили.
Сега вече не знам.
Но начин винаги има.
Както и ромеи, които както винаги гледат да минат метър и да развалят всичко.
С ромеите трябва с твърда ръка, иначе става, това, което виждаме всеки ден.
11
12
 
10
 
! Отговори
За строителни отпадъ преди 1 месец
До около Варна

Лъжа. Има фирми, звъниш носят ти контейнер пред вас-140 лв. Кого лъжеш бе?
10
12
 
0
 
! Отговори
Ко ми риве? преди 1 месец
Ми като е частен имот, да си го загради частника?!
9
12
 
10
 
! Отговори
Иван преди 1 месец
Скапан народ, мърлява държава! Всичко си заслужаваме. И затова отново ще дойде ятагана!
8
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
като срока на наказанието да зависи от това колко и какъв вид СМЕТ са изхвърлили
7
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Когато започнете да ги контролирате,следите и наказвате с трудови наказания , като срока на наказанието да зависи от това колко и какъв вид oтпадък са изхвърлили и да работят до изпотяване, като минималното наказание да започва от един месец труд,тогава ще се научат да не замърсяват природата!
6
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Точно такъв проблем имах и аз. Оказа се че общинското сметище вече не приема такъв вид отпадъци и като съвестен гражданин ги закопах в единия край на двора.
5
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
изхвърлян *** - изхвърляна сметта
4
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До около Варна

Затова във всеки квартал трябва да има пункт или огромен контейнер за строителни и подобни материали,с електронно отваряне и достъп за хора само от квартала,а чрез това електронно отваряне,да се следи и кога е изхвърлян oтпадък и колко.
3
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До dtrumpp

Най-много нерегламентирана смет изхвърлят ромите,които не плащат за смет,факт!
2
12
 
10
 
! Отговори
около Варна преди 1 месец
Да Ви открехна и защо става така, а Вие кажете кой е виновен/ни?
Няма регламентирани места където да се хвърлят строителни отпадъци. Трябва да наемеш бус/камион за 300-500лв, но ако имаш 10-20 или 50чувала излиза доста скъпо. По-съвестните питат в общината, но те нямат сметище за такива чували. Остава варианта да ги метнеш до казаните или както тези. Сигурно има и разни от обявите, които вземат стр отп. и го мятат на подобни места. Такива места са хиляди. Вчера нашият казан беше пълен с Gsm-и!
1
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А защо тези,на които им се плаща да събират сметта, не го разчистят и сложат камери или по някакъв начин да контролират дали е чиста природата?
А къде са и природозащитниците и другите организации?
А защо няма затвор за замърсителите с трудови наказания, включващи и събиране на смет от нерегламентирани места, докато се изпотят от работа 3 месеца?