Една трета от ковид леглата в Пернишко са свободни

Все още няма натиск върху здравните заведения
17 мар 2021 12:40, Анисия Иванова
4
Една трета от ковид леглата в Пернишко са свободни
Снимка: БГНЕС

Една трета от ковид леглата в пернишките болници са свободни, съобщи директорът на РЗИ д-р Александър Златанов. Заразени с коронавирус се приемат в Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести и МБАЛ "Рахила Ангелова". Те могат да поемат 180 болни.

Все още няма натиск върху здравните заведения и защото болните се прецизират, към хоспитализация се насочват само тези, които имат нужда, каза д-р Златанов, цитиран от БТА.

През последното денонощие в региона са новорегистрирани 77 души с коронавирус, което е с 27 души повече спрямо предходното. Активни към момента са 726 случаи. Досега в Пернишка област са излекувани 4 369 души, починали са 235.

Продължава ваксинацията на новорегистрирани членове на секционните избирателни комисии, на работещи на първа линия лекари, на граждани, ангажирани във важни сектори на обществения живот в областта, също и на учители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
0
 
! Отговори
българин преди 3 години
Ама и в Бургас има много свободни легла ,но роблема е ,че няма лекари и мед. сестри !!Болниците трябва да станат държавни ,а не общински ,защото кражбите никога няма да спрат !
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е масите свободни в заведенията са повече.
1
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боката суджука, прави всичко възможно да ги запълни. Не случайно идват пълчища специалисти да наблюдават ефекта на българския модел за борба с коронавируса.