Туристическият бранш иска да отпаднат ограниченията за пътуване

Предлага е-визи за руски и турски туристи
53
Туристическият бранш иска да отпаднат ограниченията за пътуване
Снимка: БГНЕС

Националният борд по туризъм предлага всички ограничения за влизане на чуждите туристи в България за летния сезон да отпаднат.

Организацията предложи мярката по време на срещата със служебния министър на туризма доц. Стела Балтова. От бранша искат пълно отваряне на основните пазари за морския ни туризъм - Великобритания, Германия, Русия, Полша, Румъния и Израел, предаде БНР.

Причината е, че в тях ваксинационната кампания е в напреднал стадий и съответно туристите, пристигащи от там, не представляват заплаха за здравето на българските граждани.

Предлага се още да отпаднат изискванията за представяне на PCR тестове при влизане в България и за другите съседни страни - Сърбия, Северна Македония и Турция.

Националният борд по туризъм предлага за руските и турските туристи да се въведе възможността за получаване на визи по електронен път или поставяне на визи на граничните пунктове за туристически сезони 2021-2022.

Според организацията е необходима спешна помощ за българските авиокомпании, за да могат да осъществяват чартърни полети през лятото. До момента те са изключени от всички програми за субсидиране и са пред фалит.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още по темата: туризъмограничения
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
2
 
! Отговори
Чудо преди 2 години
До Предложение; Точно така. Чудо голямо е да не можеш да създадеш поминък на население от 6.950.000 с тези боготства.МВнР работи за печалба от визи за турци и руснаци когато туристическия бизнес чака туристи с поминък на хиляди хора в този сектор.Глупаво е да работим кампанийно за сезонен туризъм-лято-зима а през останалото време да кибичим.България има места от съвместната история със съседни държави където също може да развива устойчив годишен туризъм.Но за това трябва ум.УМ ЦАРУВА,УМА ПАТКИ П
21
0
 
2
 
! Отговори
Предложение преди 2 години
Интересни хора са управляващите България,една от малкото страни в света дарена с много природни богатства-море,планини,лековити води и земеделение достатъчно за три Българий.Управляващите са толкова недъгави,слепи и антидържавни "същества",че вместо да спомогнат за благото на народо стискат гушата му за да не поеме въздух и да слугува на европеиците.Сменете визовота политика за руски и турски граждани. Сменете и визиовия отдел за тези страни във МВнР,както и консул Атанас Димов от Одрин-ояде се!
20
2
 
0
 
! Отговори
БСП МИЛИАРДЕРИТЕ преди 2 години
КВО ШЕ ПРАЙМ СЕГА, АКО НЕ ДОЙДАТ ТУРИСТИ В ОГРОМНИТЕ НИ ХОТЕЛИ ПО ЧЕРНОМОРИЕТО......И ТВА ЛЯТО ШЕ ГЛАДУВАМЕ
19
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Туристическият бранш като иска чужди туристи хотелиерите да им плащат PCR тестовете.Не може да иска нищо от данъкоплатеца-държавата за частния си бизнес.
18
1
 
19
 
! Отговори
Док преди 2 години
До 17В белите държави на работника се полага около 30% от създадената от него добавена стойност. В Скандинавието са достигнали комунизъма и там им дават близо 40%. В България от дълги години не сме минавали над 10%, т.е. 90% остават за *** работодател/феодал/дерибей/изедник/.
17
8
 
3
 
! Отговори
Момо преди 2 години
Не може ли да се прави бърз тест на границата при влизане в страната? Примерно ще се заплаща 20лв от влизащия.Според мен това е компромисен вариант, който устройва всички.
16
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До РаботникКогато прозводителността на труда, и енергоконсумацията на единица продукция станат като в ЕС, тогава и чакай същата заплата.
15
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тотална неадекватност.Тези продажници са съгласни да се вкарат новите мутанти на коронавируса-само и само да се нагушат.Искали дори да им се плащат тестовете при заминаване от България защото като се връщат техните държави искат отрицателен PCR тест. Тука ще ги храни България разни хотелиерчета милионерчета и за капак те укриват доходи. Уж обещаха да изкарат на светло заплатите в сектора и им намалиха 9% ДДС в ресторантите.Сега пак искат. Да ги бутат тези хотели! И без друго бетономорието е shit
14
1
 
16
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Срам и позор за хотелиерите е, че нямат национална стратегия за туризъм,привилегироващ възрастните хора, дечицата и българите като цяло! Принципно съм против ограниченията за пътуване,но в случая настоявам за още повече такива. Хотелиерите в Родината ни са коментирани и от мои познати чужденци като сводници и хазартаджии. Във Франция всяко общежитие за възрастни или трудещи се предлага карти за почивка из Френските плажове и планини. У нас точно обратното,търсят се по-скоро разни перверзници
13
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За индийците да отпаднат най-напред :))
12
2
 
14
 
! Отговори
Шериф Джони преди 2 години
НА ЛЕЙНЯНОМОРИЕ НЕ ХОДЯ
11
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бетономорие с храни от лани мерсиииииииВ най-добрият случай дезинтерия
10
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз нямам пари за катък "Веселина", а пък за вас - не знам.
9
4
 
22
 
! Отговори
баце преди 2 години
Айде марш кожодери .Дерете по 8 кожи хората ,криете данъци ,не плащате осигуровки на служителите си на реално заработените пари .За вас нищо .Дано фалирате Всички .Жив човек да не стъпи при вас .
8
3
 
24
 
! Отговори
БСП МИЛИАРДЕРИТЕ преди 2 години
ДА ОТПАДНАТ ОГРАНИЧЕНИЯТА ЩОТО НАШИТЕ МНОГОБРОЙНИ ХОТЕЛИ ПО МОРЕТО ЩЕ ОСТАНАТ ПРАЗНИ
7
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На тоя бранш и подобни Борисов им подари 5 милиарда ,духайте супата
6
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи чужденците ще бъдат по-българи от мен.За тях без а за мен всякакви ограничения. Басиии и държавата
5
4
 
12
 
! Отговори
CriticusMagnus преди 2 години
Вчера имаше статия в Гардиън за това как се избира икономиката пред етиката и запазване живота и здравето на хората. От тур сектора се надяват пак българите да спасяват сезона. Е, да си оправят качеството и ще са конкурентни.Това тук ми изглежда като реакция на Екзодуса към Гърция днес (https://dnes.bg/stranata/2021/05/21/opashki-se-obrazuvaha-po-granicata-s-gyrciia.491034)Много е лесно да си в бизнес като монополист но не си конкурентен. Сега този урок ще струва хляба на някои от тях...
4
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искат да се надрискат пак. Но цената ние ще я платим наесен
3
2
 
17
 
! Отговори
Гениално преди 2 години
Националният Борд по Туризъма иска коронавируса да бъде обявен за враг на народа! И само у назе вирус да няма! И по 100 евро от бюджета на всеки влезнал с чартер, за добре дошъл, да си ги харчи у кръчмето