Протест в Синеморец заради дивото къмпингуване

Недоволството срещу наредба, която не позволява нощувките извън къмпинг
29 юни 2021 10:03, Петя Славова
19
Протест в Синеморец заради дивото къмпингуване
Снимка: БГНЕС

Протестно шествие на граждани и екоактивисти се проведе тази сутрин в Синеморец.

Хората недоволстват срещу новата проектонаредба на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за свободно къмпингуване. Тя предвижда да бъде забранено нощуването извън регламентираните къмпинги.

Още по темата

Десетки се събраха в центъра на града. Те настояват да има възможност за свободно къмпингуване. Те настояват и за свободно разполагане на палатките си по плажовете, предава БНТ. Освен това, протестиращите се обявиха против бетонирането по Черноморието.

Шествието започна от центъра на Синеморец и продължи до хълма над плаж "Бутамята".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
stranno, zasto ne iskat da campirat po granichnite punktove, brazdichki, ogradki, pokrai bg granicharite i bg mitnicherite?! moje oste ne im doshlo na uma?! to i tam e vulgaria...;-)))
16
2
 
7
 
! Отговори
къмпинг лес преди 2 години
палатки по плажа и дупки за акане . това и хипарите не са го правили бе .
15
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цялата държава се ръководи с наредби и наредбички.Назначили са едни клатикраковци с гръмкото име ИНПЕКТОР,дали му един бадж и стриже наред.Така е нв само в къмпирането,а и във всички сектори на икономиката.Глобинистан!!!!Яд ги е,че живеят!
14
3
 
15
 
! Отговори
аз преди 2 години
Проблема е не, че някой ще си опъне палатката една нощ или две, пътувайки нанякъде. Това разбирам аз под диво къмпингуване-слагаш палатката в колата и където те свари нощта, преспиваш на открито.Протестиращите обаче са съвсем друг вид хора - те окупират големи територии всяка година и изкарват месеци там, генерирайки камари ***, които общините трябва да извозват, на труднодостъпни за почистване и извозване места. И имат само права...
13
3
 
7
 
! Отговори
анонс преди 2 години
Замислете се първо и после пишете, земята (общата, държавна, общинска и т.н.) е на всички хора и само се стопанисва от държавата, общината, и то пак с парите на хората, вкл. заплатите им; как може да плащаш за нещо което имаш право да ползваш, естествено при някакви разумни условия, територията на кого е на държавата ли или на общината, не тя е на ХОРАТА !
12
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А защо не се пробват "диво" да си разпънат палатките и караваните някъде отвъд Калотина? Ами защото си има регулаци, и току виж осъмнали с (солени) глоби.
11
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
катуни могат да правят, а българина не може да пренощува няколко дни, егати държавата
10
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия са като кучкарите , обяснаваш им 100 пъти къде е проблема , и те пак не разбират. Само реват за правата си , а не искат да имат никакви задължения.
9
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На българина му е най-хубаво когато е всичко е без пари и на далавера, да се краде на дрбно е най-чистата бг черта. Тази земя си има собственици? Значи трябва да се плаща, няма такова животно безплатно
8
7
 
18
 
! Отговори
додо преди 2 години
Най 0 интересното е че тея палаткаджии са много "точни " много хелти , много еко !! след тях е СМЕТИЩЕЕ , СМЕТИЩЕЕЕЕ !!! Ей това в голяма част е Софийската псевдоинтелигенция , която гласува за престъппника "деморкат "
7
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези искат да нарушат правата на свободно къмпингуване! Някой пак иска,д са при него и *** *** парички а?Право на всеки свободен гражданин е,сам да избере къде ще отседне!-:)
6
17
 
0
 
! Отговори
Бетономорие преди 2 години
Благодарение на хунтата на Радеффф ще виждаме все по-малко девствени плажове и все повече бетон.
5
3
 
22
 
! Отговори
Синеморец преди 2 години
Не знам дали сте ходили наскоро в Синеморец, но откакто разрешиха дивото къмпингуване гледката към Косата е блокирана от десетки кемпери...Обичам къмпингуването, но да не е безразборно, а на определените за това места!
4
12
 
24
 
! Отговори
Сатира преди 2 години
Бетон и желязо - позволено. Палатка и шезлонги - забранено!
3
14
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абсолютно адекватна наредба, както е по цял свят! Не да ми опънат палатките по плажа и да си киснат цяло лято там, замърсявайки всичко наоколо. Айде МАРШ!
2
7
 
6
 
! Отговори
A3 преди 2 години
demek iskat da zasert wsichko ??!?!? da hdjat waw florida da kampinguwat na obshtestweno mjasto da widja kwo shte stane :D
1
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не могат да забранят кой къде да спи на обществени места, но да сложат глоби по 500 лв за изпуснат ***, запален огън или облекчаване