Има две страни - житейска и криминална, за рецидивиста от Сърница

Този човек трябва да е под наблюдение, смята проф. Калин Гайдаров
1 дек 2021 10:20, Ния Христова
16
Има две страни - житейска и криминална, за рецидивиста от Сърница
Снимка: БГНЕС
"Две страни на нещата можем да разгледаме - чисто житейската и криминалната. Ако погледнем в човешки план, това са хора отрудени, с много проблеми, бедни - те търсят единствения начин да оцелеят. При това положение се създава напрежение", коментира пред bTV криминалният психолог проф. Калин Гайдаров.
 
Вчера полицаи и спецчастите от отряда за борба с тероризма заловиха въоръжен рецидивист в хасковското село Сърница. Мъжът беше издирван за опит за убийство на свой съсед и стрелба срещу полицаи.
 
"Казусът тук е, че стадото минавало през двора на хората. На нас може да ни струва това странно, но за тях е сериозно. Затова няма как да гледаве на проблема само криминално", каза проф. Гайдаров.
Още по темата
 
"От друга страна възниква въпрос, ако този човек има криминални регистраци и има незаконно притежавано оръжие, тези работи защо стоят така във въздуха. По отношение на този човек трябва да има някакво наблюдение", отбеляза още той. 
 
Проф. Гайдаров попита какво е станало с подаваните жалби и защо няма реакция относно тях.
 
"Много важна е ролята на районните полицаи, трябва да има превантивна политика - това е възлова роля на полицията, особено в малките населени места. Има практики и политики и трябва да има ясно разписани алгоритми как да се действа, особено в такива ситуации", заяви проф. Калин Гайдаров.

 


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
хаха преди 1 месец
Че циг,,анските гета са пълни с незаконни оръжия.Може ли някой да им ги отнеме?
8
0
 
14
 
! Отговори
Митко преди 1 месец
Тази сцена е резултат от липсата на правораздаване. Явно са имали проблем между съседи, но както всеки знае в България няма на кого да се оплачеш. Кой крив, кой прав в случая не е важно - няма я системата за превенция на такива събития и затова хората вземат правосъдието в свои ръце. А и въпросния престъпник - изглежда като обикновен работен човек, а че имал незаконно оръжие - то у нас само мутрите и полицаите имат законно такова. Обикновенните хора кучета ги яли...
7
4
 
4
 
! Отговори
До 7 преди 1 месец
Баретите не ги е страх от селския Рамбо, просто закона го пази. Колкото и да е абсурдно, баретите трябва пазят психопата, а не просто да го гръмнат като в американски екшън.
6
1
 
21
 
! Отговори
д-р Дрегер преди 1 месец
Районен КАКВО? Тоя ако не беше пукнал с пушка в селото нямаше да стъпи полицай още 25 години. Както и в почти всички други села.
5
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Въпроса има само една страна - този човек е социопат, екстремно опасен за общество и трябва да се накаже много тежко. Изобщо не ми дреме за личните му драми, никой няма право да убива и бие. Професора джендър да си разтяга розовите теории, след като някой стреля по него.
4
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
200 тежковъоръжени джендаря ги е страх от някакъв партизанин с Манлихера от балканската война!
3
3
 
15
 
! Отговори
+ преди 1 месец
Като гледам полицайте на снимката,те май само за заплата и за някоя простотия ...за друго май не стават!
2
2
 
20
 
! Отговори
Дай преди 1 месец
сега който има проблеми да тръгне да трепе!? Понеже е с турско име и се започна с опитите да го оправдават! За бай Петко така ли беше? А бе професоре, що не ме хванеш за...професора?
1
4
 
19
 
! Отговори
Корупцията убива преди 1 месец
А рецидивиста Юлиян и бандата му от Перник кога, а забравих че са авери на Гешев и ген. Майор Васил Василев!