Акция във Велико Търново: Купи цвете, сбъдни мечта за бебе

Благотворителната инициатива се провежда за пета поредна година
10

За пета поредна година в навечерието на 8 март във Велико Търново се провежда акцията "С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми". Тази година търновци купуват красиви рози и лалета, а събраните средства ще отидат за ин витро процедури.

Семейство Рибенцови от Дебелец сбъдват мечтата си за дълго чакана рожба след благотворителна осмомартенска акция на фондация "Искам бебе" и "Ротаракт". Техният син Калоян е вече на 3 години.

"Няколко години опитвахме, без успех. С помощта на "Ротаракт" и "Искам бебе", след тяхната кампания, спечелихме от тях помощ, която дойде в правилния момент", каза Владимир Рибенцов пред телевизия Bulagria ON AIR.

И Пламен е решил да купи красиви рози, за да подкрепи каузата. "Надявам се, че ще зарадвам някое момиче с тези цветя", убеден е младият мъж.

"Миналата година кампанията беше повече от успешна и получихме информация от фондация "Искам  бебе", че двойката, на която дарихме средствата, са в очакване на своята рожба", сподели доброволецът от "Ротаракт" Мариела Хаджирадева.

Над 200 двойки пък са подпомогнати от общинския фонд ин витро за 12 години, родените бебета са 70, от които 12 близнаци.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Тъмньо Здрачев преди 1 година
Аз искам парите ми да отидат за билет до Нептун за коментар 1.
5
0
 
5
 
! Отговори
Гошо преди 1 година
Изгони "бежанци " -спаси детска градина ,откажи помощи за Украйна- спри инфлацията Това не смятате ли че по би проработило
4
3
 
1
 
! Отговори
Кера преди 1 година
Бе не разбрахте ли, че щом не ви се дава, не напъвайте тия бебета силом родени !
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато има видео то не ми се отваря но пречи и на статията да се отвори. Не един път го писах това но никаква реакция. Какво ли изпитвам към тези хора...
2
0
 
0
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Пък не сме пътници
1
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
аз искам парите ми да отидат за смяна на нечий пол