40 хил. каращи с превишена скорост, рекордьорът "лети" със 177 км/час

Провежда и 24-часова интензивна операция за контрол на скоростта
21 апр 2023 14:36, Йоана Цонева
30
40 хил. каращи с превишена скорост, рекордьорът "лети" със 177 км/час
Снимка: БГНЕС

Шофьор е преминал в района на населено място със 177 км/ч., а над 40 000 са нарушителите засечени от "Пътна полиция" да шофират с превишена скорост от началото на акцията, която започна в началото на седмицата и се провежда в цялата страна.

Акцията продължава, съобщава БНР.

От полунощ в цялата страна се провежда и 24-часова интензивна операция за контрол на скоростта. За контрол на скоростните режими се използват камери.

Пътна полиция използва пътища, участъци, които не са толкова натоварени.

"Нека гражданите да знаят, че контрол има абсолютно навсякъде - по всички пътища, дори между малките населени места. Местата не са случайни. Това са места, избрани след извършени анализи от наша страна, при които са възникнали пътно транспортни произшествия в следствие на превишена или несъобразена скорост", поясни главен инспектор Лъчезар Близнаков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
2
 
! Отговори
Ала бала преди 1 година
Тоя главен мишок нека каже къде точно на входа на Дряново има тежки случаи на ПТП че са сложили камерата в храстите на бензиностанцията.крият камерите зад контейнери,храсти, даже ги покриват с клонки...слагат ги на най-абсурдни места с още по измислени ограничения само и само да изкарат пари за заплати....А кога ще признаят че не високата скорост а калпавите пътища са причина толкова много смърт на пътя ????
27
0
 
6
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Лъжат, жалките засади с камери са на участъци с натоварен трафик и паталогични ограничения на скоростта.
26
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 26.. Значи в момента още обрабптвали снимки видиш ли от 2021, заради ковид и затова били със забавяне. Иначи си приготви 70 лева. Мен ако питаш трябва срока за обработка да е 30 дни, а като по закон 3,5 години... и не пращат снимка...
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да използвам да попитам вече патилите - горе-долу колко време след нарушението да очаквам честитката??? Наистина са се настървили много - и мен ме увековечиха в началото на седмицата в София, на Цветан Лазаров, който е по-широк от магистрала, ме снимаха някъде с 65, при ограничение 50. Не успях да си опазя книжката девствена докато навърши пълнолетие - 17 години активен шофьор, досега бях чист :))))
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 14 - "Иначе си карам по магистралите с над 240- кеф ми е. Имам златен талон и нито една глоба." Аха ,и като се събуди ,краката ти отвити :))))))
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 22 Тя тази по-добре да не се показва, че и тя ще се направи на света вода ненапита и как трябва още повече. Тази откога чакам, някой да я попита, откъде се пръкна и кой я легитимира, че се пише някакъв компетентен орган, който пилее акъл навсякъде, без да са я канили и питали.
22
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако наистина целяха дисциплиниране, щяха да застават единствено на проблемните участъци и да снимат там, а преди това да коригират неадекватните ограничения, каквито има бол. И по-важното, щяха да работят за повишаване събираемостта на глобите и така да накажат и респектират джигитите, само че така нямаше как да съберат толкова пари. Сега пак ще ожънат кокошкарите, които нарушават с по 10-15км/ч. на места, които са с безумни ограничения и ще са доволни, че са напълнили касичката.
21
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 21..така де ... това е цаката неудачно разхвърляни знаци и криеница да те снимат ... къде е оная НПО-то за някакви европейски политики да се изкаже като виден експерт и да дрънка глупости.
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само дето залагат повече на неудачно регулираните(откъм скорост) участъци явно, за да съберат повече глоби. И аз се опарих онзи ден, сега си чакам честитката, да видя с колко точно ме снимаха, дали с 59-60, или с 61-62, при ограничение 50, че ми е интересно, дали са оставили 10км/ч толеранс. Застанали на бензиностанция на бул.Владимир Вазов преди Враждебна, където са по 3 ленти в посока, платната разделени с мантинела, а от двете страни на пътя няма нищо. Там ограничението е 50 и никой не спазва
19
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Контрол е нужен на скоростта у нас, както и за неспазени предимства навред. С камери, не с полицаи. И за всяко нарушение, установено с камерата - фиш. И да, трябва за висока скорост над 20 - 30 км/ч над ограничението да се взема веднага книжката. Джигитите да вървят да скачат от виедуктите, ако ще се самоубиват, нормалните хора не са им криви с нищо,че да го отнасят. Скоростта у нас е като навсякъде в Европа - 90 км/ч обикновен път, за магистрала и населено място - пак като в повечето държави.
18
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На 20 км/ч в повече - отнемане на книжка. Ако последва управление на МПС сотнетата книжка - конфискация на МПС-то.
17
2
 
12
 
! Отговори
Заключение преди 1 година
Прав и широк път, слабо натоварен, ограничение 50 км/ч , полицейска кола с камера. Глоби за скорост окоъ65 км/ч. На възлови кръстовища с опасност от ПТП няма полицаи... Бюджет ли пълним или живота на хората?
16
0
 
9
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Какви са тези операции? Това е всекидневно задължение на КАТ.И аз искам да работя 2-3 мес.в годината,а заплата да получавам всеки месец.
15
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НАЙ СМЕШНОТО Е,Ч Е ГИ И ПРЕДУПРЕЖДАВАТ,Ч Е И ШИРОКА МЕДИЙНА ГЛАСНОСТ СЕ ДАВА!
14
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бързото каране не е забранено. То просто е платено. Кой се трепе масово? Плебеите с престарелите БМВ-та, дето нямат пари гуми да им купят, ама иначе взели параход голям да се фукат колко имат, а то нищо нямат, защото цялото струва колкото седмичната заплата на ИТ спец в София. Иначе си карам по магистралите с над 240- кеф ми е. Имам златен талон и нито една глоба. Waze.
13
1
 
10
 
! Отговори
...икономика.... преди 1 година
Май това е единствения начин за събиране на пари в бг....
12
1
 
24
 
! Отговори
поредната преди 1 година
акция за щавене - наблъскали знаци през 20 метра от 80км да спаднеш на 40 км и тръпнеш някой да не те натресе отзад. В същото време се крият по храстите и таксуват минимум превишение 10км. Вместо да служат на гражданите всичко друго най-важното е криеницата. Задръстени кръстовища и никой няма.. това е голата истина
11
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И защо трябва да се кара над ограниченията? 90 км извънградско е най-хубавата скорост! В градове и села, 50 км също не е малко! За къде сте се разбързали? Карал със 100 в населено място, пък после пищи, че го щавели! Маса народ загива и осакатява всяка година, но *** се не плаши -"прррр, ти ли че ми кажеш".
10
5
 
5
 
! Отговори
Марсел Попов преди 1 година
По коментарите се вижда че Цъpвyлю си харесва ***.
9
0
 
3
 
! Отговори
до 1 преди 1 година
Този с водата го оправдавам донякъде.......може да е имало чакащи жадни!