Ножаров: Страната е изправена пред режим на тока

Протестиращите вероятно са заблуждавани
4 окт 2023 14:01, Росен Стойчев
36
Ножаров: Страната е изправена пред режим на тока

Страната ни не е изправена пред режим на тока. Това коментира в студиото на Нова Нюз Щерьо Ножаров, икономически съветник на БСК.

Още по темата


Правят се манипулативни внушения с енергийния микс през миналата година.Протестиращите най-вероятно са заблуждавани”, добави Ножаров. Според него заблудата идва от там, че ситуацията, пред която са изправени, може да бъде предоговорена с европейските органи. „След 2033 година ще останат само две държави, в които ТЕЦ-ове ще осигуряват електроенергия. Нещата няма как да се предоговарят". заяви експертът.

Той уточни, че често централите в България са сравнявани с тези в Полша и Германия, но нямат нищо общо .

„Има ясни икономически причини защо този сектор си отива. Трябва да бъдат представени възможностите за хората, как могат да бъдат компенсирани, да влязат в други сектори, да бъдат част от прехода”, добави Мария Трифонова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Честито на заспалите българи! Ток ще има, но ще е половината заплата. *** *** - управници щели да компенсират. С какво? На кокорестия бюджета му е продънен.
32
2
 
1
 
! Отговори
456 преди 6 месеца
Стига плашихте хората,нещастници продажни!
31
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Режим на тока,режим на водата, режим на жената..,.аааааа ...... Терминал едно или две...аааааа...
30
1
 
10
 
! Отговори
Клаус Шваб преди 6 месеца
Устойчивото развитие и справедливия преход са просто хубави думи за да ви докараме до просяшка тояга и каменната ера!
29
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Бай нож, дет сме на обикновени заплати и сега сме на режим-без лампа в тоалетната и мазата ,готова храна с ниско качество само за претопляне ,бойлерът един път в седмицата и последния с хладка вода ,за ТЕЦ не мечтаем ,щото само след един отоплителен сезон частният съдебен изпълнител и топлото ще ни приберат жилището ,дето са с малка пенсия не знам идете малко сред обикновените хора на силните на деня е лесно да се подмазваш ,а сигурно дават и добри пари ,нас не ни приемат в тази организацийка
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ще ги изправим някъде ама .....
27
1
 
11
 
! Отговори
Шопендар преди 6 месеца
И хората ще бъдат компенсирани.милиони българи очакват да бъдат компенсирани още от времето на великата приватизация,и тези от тецовете ще ги запишат на опашката за компесации
26
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Поредният енергиен мафиот, наредил се на опашка да се прави на "тръговец" на вносен ток.
25
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Не виждате ли, че заглавието и първото изречение си противоречат? Или троловете изобщо не четат, те директно наливат опорните...
24
0
 
7
 
! Отговори
бай Ламби преди 6 месеца
Щерьоооо, а купони за леб ша има ли бря момче, или да са запасяваме със некой чувал жито от сега за зимъска да мелим брашно на фуражомелката?Тцтцтцтц, от де ви намират таквиз учени бря, само да плашите ората.Ни тъ знам къв съветник си на туй БСК и какво значи въобще туй БСК, *** за съветник и у кравефермата ниставаш тъй ка та гледам на кво мязаш.
23
2
 
11
 
! Отговори
Бай Дрън преди 6 месеца
Режим на тока няма да има, не знам отде си го измисля тоя. Само че тоя ток, дето ще внесем, ще струва в пъти повече. Това е проблемът за българите! Ток винаги ще се намери. Ето, Турция строи усилено атомни централи, дори едната е на границата ни. Ток ще има, въпросът е ще плащаме ли 70% от заплаткте си за ел.енергия или не.
22
1
 
10
 
! Отговори
Чикийков преди 6 месеца
Ножаров: Страната е изправена на НОЖ пред режим на тока......
21
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
глупости
20
9
 
12
 
! Отговори
Някои си преди 6 месеца
Няма алтернатива на ТЕЦовете, няма такава технология, измислена и внедрена в употреба. Слънчеви панели и ветрогенератори са ала-бала, не могат да ги заменят. Имате ли нещо в зелените кухарници или не. Цената на тока е висока 1. заради тъ пи те квоти дето плащат нашите послушковци и 2. заради частните ЕРД - колонизатори и 3. заради американските централи. Цялата енергетика трябва да е държавна! Като ги спрете , ще опрете до свещите и газените лампи.
19
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Почвайте!
18
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Да почваме ли да вадим паркета щото и руски газ няма или да изчакаме копейкаджиите, другарите, чалгарите и зеленочорапестите да ни спасят?
17
5
 
12
 
! Отговори
Хайде още един преди 6 месеца
плашип?тарник ПЛАШИ ! А спрете се бе, светът отдавна разбра, че българите нямат топки, вие продължавате да им досаждате със заплахи...ток ще има дори и без да има кюмюрджии...
16
1
 
12
 
! Отговори
факт преди 6 месеца
тоя прекалява с изтъняването на веждите си !
15
4
 
12
 
! Отговори
художника преди 6 месеца
Хахаха..... собствениците на еко- ел. автомобилите ще си ги бутат?
14
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ами спете още! Тия раздадоха държавата срещу комисионни. Обикновените хора в България кучета ги яли!